Supă de conopidă

Supa de conopida reteta
Ingrediente reteta Supa de conopida:
  • o conopida mica
  • un litru apa
  • un cartof
  • o ceapa
  • un morcov
  • o legatura marar
  • 3 linguri de bulion
  • ulei si sare
Supa de conopida ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Eu am folosit pentru supa de conopida doar un litru de apa, insa putem jongla foarte simplu cu cantitatea de apa si cu legumele, in functie de numarul portiilor pe care dorim sa le obtinem. Curatam, spalam si toacam dupa preferinte o conopida, un morcov, o ceapa si un cartof (eu am taiat cartofii cubulete, am desfacut conopida in buchetele iar morcovul l-am dat pe razatoare, nu pentru un motiv anume, ci doar pentru ca mi s-a parut mai usor astfel). Turnam un litru de apa intr-o cratita si o punem la fiert pe plita aragazului. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, punem in cratita toate legumele tocate, turnam doua-trei linguri de ulei si saram. Fierbem supa de conopida la foc mediu aproximativ un sfert de ora, insa timpul este doar orientativ - pentru a ne asigura ca s-au facut, cel mai bine este sa incercam din cand in cand legumele din supa. Cu cateva minute inainte de a o lua de pe foc, adaugam in supa de conopida si trei linguri de bulion (trebuie sa avem in vedere faptul ca este necesar sa fiarba putin si bulionul). Dupa ce luam supa de pe foc, adaugam si o legatura de marar tocata marunt, gustam supa si completam cu sare, daca mai este nevoie (in cazul in care ne place supa de conopida acra, atunci o putem acri cu bors sau cu orice altceva).
Supa de conopida reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supe!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

10 comentarii:

  1. Salut, in poza cu legumele date pe razatoare, mai apare inca ceva in afara de morcovi :D Dupa culoarea alba, sa fie oare... pastarnac?
    ~Monica

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Monica! Da, in poza este pastarnac :) Dar nu este foarte important, poti face supa de conopida si fara el. Eu l-am pus mai mult pentru ca vroiam sa scap de el, dovada fiind faptul ca am si uitat sa-l mentionez atunci cand am scris reteta. A reusit sa treaca neobservat timp de un an de zile si te-ai gasit tu acum sa-l desconspiri... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar dupa aproape 3 ani, observ si eu ca am scris/ conjugat incorect verbul "a deconspira"... Bine ca nu prea citeste lumea comentariile retetelor, altfel ar mai fi observat si altcineva :D Sau, BarbatLaCratita.ro fiind un blog culinar, doar retetele conteaza si cititorii sunt ingaduitori cu micile mele scapari:))

      Ștergere
  3. îmi place că ai rețete pentru toate tipurile de stomac :D inclusiv pentru cel sensibil și ”mofturos” :D

    mulțumesc.
    Irina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cu placere, Irina! Stomacul meu deocamdata nu face "figuri", insa imi place sa mananc cat mai variat si sa incerc cat mai multe retete.

      Ștergere
  4. Eu locuiesc in Franta, unde se pare ca nu prea au auzit de marar proaspat, doar uscat. Il pot inlocui cu altceva? Verdeata proaspata daca se poate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Raluca. Poti inlocui fara probleme mararul din supa de conopida cu patrunjel, de exemplu...

      Ștergere
  5. Super buna reteta. in loc de marar am avut patrunjel, asa buna a iesit, multumim de reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu placere, ma bucur ca ti-a placut ciorba. Conopida este ingredientul vedeta aici, ma gandesc ca prea putin conteaza daca facem ciorba cu marar sau cu patrunjel (conteaza doar daca nu ne place unul dintre ele).

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite ca dupa atâția ani, cineva mai citește comentariile. F buna ciorbița !

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)