Salată de porumb şi crudităţi

Salata de porumb si cruditati reteta
Ingrediente reteta Salata de porumb si cruditati:
  • 200 g porumb (o cutie)
  • 150 g maioneza
  • o telina
  • un morcov
  • 1/2 borcan ardei capia sau gogosari in otet (cca 400)
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
Salata de porumb si cruditati ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Salata de porumb si cruditati poate fi preparata chiar si in varianta de post, inlocuind maioneza cu una vegetala ori cu un dressing facut din ulei de masline si zeama de lamaie (sau ulei de floarea soarelui si otet, daca nu suntem foarte pretentiosi). Spalam un morcov si o telina, le curatam de coaja si le taiem. Pentru aceasta salata de porumb eu am ales sa le tai fasii subtiri cu ajutorul cutitului econom (adica ustensila de curatat coaja care apare in imaginile retetei). Scurgem de otet o jumatate de borcan de ardei si il taiem suvite (daca dorim ca salata de porumb sa fie mai putina acra, atunci putem trece ardeiul printr-un jet de apa). Scurgem bine de apa 200 g de porumb si il amestecam cu suvitele de telina, morcov si ardei. Apoi punem in salata de porumb 150 g maioneza, adaugam usturoiul pisat si saram si piperam dupa gust (trebuie sa avem grija cu sarea, deoarece maioneza este deja sarata). Dati click pe scrisul ingrosat daca doriti sa vizualizati reteta rapida de maioneza (cu blenderul). Inainte de servire, pentru a se intrepatrunde aromele, recomandat ar fi sa tinem salata de porumb in frigider (20-30 de minute cred ca sunt suficiente).
Salata de porumb si cruditati reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

15 comentarii:

  1. eu faceam porumb cu ton si lamaie nu m-am gandit la reteta asa complexa ca a ta

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa fie buna
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. La fel m-am incurajat si eu inainte sa fac salata: trebuie sa fie buna! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer sunteti marinimosi. Si din nou sinbcer, este o publicatie ce cu-adevarat lipsea. Eu personal va multumesc si sper sa nu va retrageti.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte tare! nu m.am gandit la asta pana acum.o sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  6. si dupa salata orientala extra....urmeaza porumbul !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Iar daca tot faci maioneza, poti face mai multa si poti incerca un mic experiment (pentru ca tocmai am scris despre asta la comentariul celeilalte retete).

      Ștergere
  7. am facut deja salata. E foarteeee bunaaaa !!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut. Comentariul vad ca s-a nimerit sa apara chiar in dreptul listei cu retetele de salata publicate pe blog - deci vad ca ai de unde alege urmatoarea victima/ salata :) Desi n-ar strica sa mai "lungesc" putin lista cu cateva retete noi :D

      Ștergere
  8. Demential de savuroasa salata !!!Exact pe gustul meu, MULTUMESC!!! Nu pot sa cred ca din putine ingredient poti face o asemena salata.Zici ca nu am mai mancat de un an :)))Daca nu suna telefonul nu ma mai opream din mancat :))))YUMMYYYYY YUMMMYYY maine regim :))) Ela T

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, daca nu suna telefonul ala, trebuia sa tii regim intreg week-end-ul :D Saved by the bell! - mi-ai amintit de serialul ala cu Screech :))))

      Ștergere
    2. dupa ce ca esti f.f.f.f. bun in ale bucataritului, ai si simtul umorului. bravo tie. te admir. gina

      Ștergere
    3. Ma simt magulit, Gina, insa stiu totusi care-mi e lungul nasului :) Uneori, pana si glumele mele sunt cam nesarate, deci iti dai seama cat de rau pot s-o dau in bara in bucatarie. Bine, cu o reteta de salata ca cea din cazul de fata, chiar nu prea ai cum sa nu mergi la sigur :))

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)