Mâncare de mazăre cu lapte

Mancare de mazare cu lapte reteta
Ingrediente reteta Mancare de mazare cu lapte:
  • 400 g mazare
  • 200 ml lapte
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 linguri faina
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper
Mancare de mazare cu lapte ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Punem trei-patru linguri de ulei intr-o cratita. Dupa ce uleiul se incinge, adaugam ceapa si o calim timp de doua-trei minute, pana cand aceasta devine sticloasa. Apoi presaram faina peste ceapa, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde. Atunci cand se formeaza un fel de sos alb si cleios, adaugam morcovul si ardeiul (tocate in functie de gusturile fiecaruia).
Le amestecam bine un minut-doua si apoi adaugam mazarea congelata si laptele (eu folosesc mazare congelata pentru ca mi se pare mai buna decat mazarea conservata). Completam cu apa mancarea de mazare pana cand acoperim complet legumele. Trebuie sa avem in vedere faptul ca laptele se va umfla atunci cand mancarea de mazare va da in clocot - pentru a nu murdari plita, ridicam capacul si amestecam cateva secunde atunci cand mancarea de mazare cu lapte se umfla.
Acoperim cratita cu un capac si lasam mancarea de mazare cu lapte sa fiarba la foc mediu spre mic aproximativ 25 minute. Trebuie sa amestecam din cand in cand mancarea de mazare, deoarece aceasta are tendinta sa se prinda foarte repede datorita fainii. Dupa ce oprim focul, adaugam in mancarea de mazare mararul tocat marunt.
Daca in timpul fierberii mancarea de mazare cu lapte se ingroasa prea tare, putem adauga apa pentru a obtine consistenta dorita. In cazul in care cadem apoi in cealalta extrema, adica ni se pare ca sosul mancarii de mazare este prea subtire, il putem ingrosa cu putina faina amestecata cu niste apa calduta.
Mancare de mazare cu lapte reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alta reteta de mancare cu mazare!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

28 de comentarii:

  1. Sunt exagerat de harnic! :D Azi am facut mancare de mazare, ieri de cartofi... mancaruri care nu necesita multa munca :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. da...dar ai gatit in sfarsit pe gustul cuiva :))) care de obicei este foarte pretentioasa :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mancarea mea de mazare este in curs de preparare, astept sa vad ce iese. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca ti-a iesit o mancare de mazare :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost pentru prima data cand am facut-o dar am primit numai laude :) Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu placere, Daiana. Vad ca avem o relatie reciproc avantajoasa, tu primesti laude si eu multumiri :))

    RăspundețiȘtergere
  7. ok.o reteta ma-i pretentioasa cu ciuperci?

    RăspundețiȘtergere
  8. e prima data cand fac mazarica si a iesit foarte buna! eu am mai adaugat si putin zahar ca sa fie mai dulce putin. oricum saru`mana pt masa ca tare buna a iesit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa cresti mare, Adina! :)) Si eu mai adaug uneori zahar in mancaruri, doar ca nu spun asta in retete - nu le surade ideea tuturor.

      Ștergere
  9. Am incercat reteta, are un gust interesant ( mamei i-a placut mult), dar eu prefer mancarea de mazare cu pui :p sau o alta alternativa ar fi mancarea de spanac cu lapte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci tu preferi sa ramai carnivora atunci cand e vorba de mancarea de mazare :)

      Ștergere
  10. Buna buna mancarea asta de mazare cu lapte, imi place mai mult decat ce faceam eu cu suc de rosii si pui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi, din cand in nu strica sa incercam variante diferite ale retetelor pe care le tot preparam de ceva timp, nu se stie niciodata cand gasim o varianta mai buna. Bine, poate exista si reversul medaliei, dar macar mai schimbam si noi mancarea.

      Ștergere
    2. Clar. Pai de cand ti-am descoprit blogul gatesc cu placere si mananc cu si mai mare placere. Ajunsesem intr-un punct in care nu mai stiam ce sa gatesc si parca tot ce faceam avea acelasi gust, nu-mi mai placea nimic..era monotonie in farfurie. Acum am alta problema...nu stiu in ce ordine sa mai fac retetele tale..cred ca o sa apelez la sistemul random :))

      Ștergere
    3. Ca si in relatia de cuplu, monotonia este cel mai mare dusman al papilelor gustative :)) Trebuie sa nu ma culc pe lauri si sa public in continuare retete cat mai variate, asta pentru ca nu cumva sa-ti treaca vreodata prin cap sa umbli hai-hui pe net in cautare de alte bloguri culinare :D

      Ștergere
    4. La cate retete ai tu aici, nu am nici o sansa sa mai ajung la monotonie si pt. asta mii de multumiri :D

      Ștergere
  11. incerc sa mai adaug putin kaiser .sper sa-mi iasa buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tie iti place kaiserul in mazare, atunci cu siguranta o sa-ti iasa o mancare buna :) Spor la gatit!

      Ștergere
  12. Foarte buna!
    Dar parca-i lipseste ceva.Data viitoare am sa o incerc pe cea cu pui.


    Dany.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca incerci mazarea cu pui, tot ii va lipsi si aceleia ceva: laptele! :) Daca nu suntem vegetarieni, normal ar fi sa ni se para mai gustoasa o mancare ce contine carne...

      Ștergere
  13. Aproape e gata si mazarea mea. Astept sa vad ce iese. Desi sunt increzator ca o sa fie ok :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Daca suntem increzatori atunci cand gatim, succesul retetei este aproape asigurat! Se mai intampla si accidente, insa sper ca n-a fost cazul tocmai cu mancarea de mazare, reteta e prea simpla pentru a putea da gres...

      Ștergere
  14. Retete fara ulei si prajeli ce mi-ai recomanda. Trebuie sa tinem un regim pt scaderea colesterolului. Este interzis uleiul, prajelile.. trebuie doar fiert si fript

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-as recomanda toate retetele mele - trebuie doar sa nu mai calesti ceapa si/sau legumele la inceput. Asa cum ai observat, majoritatea retetelor incep cu calirea cepei, insa este suficient sa inlocuiesti uleiul cu putina apa. Mancarea nu va mai iesi la fel de gustoasa, insa va fi dietetica. Daca uleiul nu este 100% interzis (ma gandesc ca este interzis uleiul prajit), atunci poti pune si putin ulei la sfarsitul prepararii mancarii.

      Ștergere
  15. Bună! Nu am scris demult, dar nu înseamnă că nu gătesc după rețetele tale :P. Cu ajutorul rețetelor și indicațiilor de la tine, am învățat să gătesc și mi-a reușit tot ce am preparat.
    Acum am gătit mazărea, este printre peferatele mele :). O zi frumoasă ție și cititorilor tăi!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)