Salată de paste cu ton şi tzatziki

Salata de paste cu ton si tzatziki (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Salata de paste cu ton si sos tzatziki:
Ingredientele retetei salata de paste cu ton si tzatziki
Modul de preparare al retetei:
Pentru ca ieri am facut o shaorma de casa (da, se poate face asa ceva si in propria bucatarie!) si mi-a ramas sos Tzatziki, m-am gandit ca astazi sa-l "valorific" altfel decat in modul meu obisnuit (adica alaturi de o friptura), asa ca l-am folosit la o salata de paste cu ton. Punem 100 g de paste la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor gasite pe ambalajul pastelor (se pot folosi orice fel de paste, nu neaparat cele din imaginile retetei). Dupa ce s-au fiert, luam pastele de pe foc si le punem imediat sub jet de apa rece, pentru un minut-doua. Le scurgem cat mai bine de apa, apoi le punem in vasul in care urmeaza sa preparam salata de paste cu ton. Spalam si scurgem de apa 100 g de masline, iar daca avem masline intregi le scoatem samburii si le taiem rondele. Taiem cubulete mici cei doi ardei, desfacem conserva de ton si scurgem zeama, apoi procedam in mod similar cu porumbul din conserva (pentru salata de paste cu ton trebuie neaparat sa scurgem foarte bine porumbul de zeama). Punem in vasul cu paste maslinele rondele, cubuletele de ardei si porumbul, apoi amestecam bine (pentru a nu-l faramita prea mult, nu adaugam de la inceput in salata tonul). Cam asta ar fi toata prepararea retetei, nu ne mai ramane decat sa punem in salata de paste tonul si sosul Tzatziki, apoi sa amestecam putin cu grija salata. Daca nu avem sos Tzatziki sau nu avem la indemana ingredientele prepararii lui, pentru salata de paste cu ton putem face un dressing simplu si rapid amestecand zeama conservei de ton, putin ulei de masline, niste zeama de lamaie, usturoi dupa gust, sare si piper.
Salata de paste cu ton si tzatziki
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de sos!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

13 comentarii:

  1. Am facut-o sambata seara si azi nu mai este deloc.Si cand te gandesti ca am dublat cantitatiile.Mai trebuie sa spun cum a fost?
    Am facut si sosul tzatzichi dupa reteta ta(In viata mea nu am auzit de sosul asta,darmita sa il si fac...)
    Tot un barbat la cratita-Stefan-

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Ai gatit cam mult in week-end, bine macar ca efortul ti-a fost rasplatit. Oricum, salata de paste cu ton este o reteta de sine statatoare - eu doar am imbunatatit-o adaugandu-i si sos Tzatziki. Tzatziki este foarte cunoscut aici, in Constanta, chiar si in Bucuresti am observat acelasi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  3. acest sos tzatziki se face cu iautr castraveti si samantana???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sosul tzatziki se face cu iaurt si castraveti, fara smantana. Reteta de tzaztiki este pe blog, o poti citi dand click pe cuvantul ingrosat ;)

      Ștergere
  4. am gasit sosul..am preparat si reteta rezultatul.....DELICIOS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud ca te-ai descurcat si ca ti-a placut salata. Sper sa-ti mai faca cu ochiu` si alte retete de pe blog.

      Ștergere
  5. da foarte buna salata ar fi fost si mai buna cu mai mult sos tzatziki...am sa mai incerc si pastele cu pui si ciuperci,salata bulgareasca si cea greceasca. eu sosul tzatziki il faceam dintr-un iaurt mare 4 ling smantana o leg marar si castravete si il foloseam la rulouri din sunca umplute cu amestec legume mexicane si putin cascaval ca sa lege

    RăspundețiȘtergere
  6. a si am uitat felicitari pt blog

    RăspundețiȘtergere
  7. o schita pentru un meniu.. cina romantica? ce ar merge cu ce? aperitive, salata, desert..:D ma poti ajuta? spor in toate si felicitari pentru prezentari!:X

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut salata pentru pranz. In afara faptului ca nu am pus porumb (pentru ca nu prea imi place in general) am respectat reteta intocmai. A fost foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa fac si eu, intotdeauna renunt la ingredientele pe care nu le pot suferi. Iar daca sunt ingrediente cheie in vreo reteta, atunci evit sa prepar reteta respectiva...

      Ștergere
  9. Ador gustul mancarurilor tale! Tu si Gordon Ramsay sunteti bucatarii mei favoriti. Imi vine sa te imbratisez la cat de mult apreciez ceea ce gatesti :)
    Incerc sa stau cat mai departe posibil de blogul tau! :S
    Salata, foarte buna...am incercat-o fara sosul tzatziki doar cu uleiul din conserva.
    Ela T

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)