Gogoşi cu dovleac

Gogosi cu dovleac reteta
Ingrediente reteta Gogosi cu dovleac:
  • 300 g dovleac
  • 300 g faina
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura scortisoara
Gogosi cu dovleac ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Eu sunt un mare amator de dovleac si gogosi, asa ca m-am gandit sa le si combin. Chiar daca primul gand va fi ceva de genul "Pas, eu nu fac asa ceva!", am postat totusi reteta de gogosi cu dovleac in speranta ca se vor gasi pana la urma cativa curajosi care s-o incerce. Daca nu, atunci macar voi castiga cateva puncte la capitolul originalitate :)
Punem apa si zaharul intr-un castron si le amestecam pana cand se topeste zaharul. Adaugam dovleacul, omogenizam compozitia de gogosi si presaram lingura de scortisoara. Dovleacul poate fi dat pe razatoare (eu l-am dat pe razatoarea cea mai mica) sau poate fi fiert si pasat. Amestecam bine toate ingredientele compozitiei de gogosi si adaugam bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie. Bicarbonatul poate fi inlocuit si cu praf de copt. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana cand obtinem un aluat moale si lipicios.
Luam cate o lingura din compozitia de gogosi si punem gogoasa la prajit in uleiul foarte bine incins. Gogosile cu dovleac se vor umfla putin si vor avea o forma neregulata, dar un gurmand adevarat nu se lasa niciodata intimidat de un asemenea fleac :D Pentru a fi siguri ca se prajeste si dovleacul din compozitie, prajim gogosile la foc mediu. La sfarsit pudram gogosile de dovleac cu zahar (eu am pus un zahar pudra vanilat).
Gogosi cu dovleac reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de gogosi!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

12 comentarii:

  1. o reteta deosebit de interesanta,imi place...Dia

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sunt innebunita dupa dovleac, yammi
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. Cioc,cioc.........un premiu te asteapta la mine pe blog.
    Trebuie sa fie tare bune, nu am facut niciodata.
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. gogosile sunt fffff bune,eu am facut inainte sa vad reteta aici,am auzit-o in alta parte si sunt geniale,incercati nu ezitati

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu faceam gogosi de genul acesta, dar cu dovlecel.

    Multi strambau din nas cand auzeau, se gandeau la ceva acru, sau oarecum ca la niste "chiftele", nu-si puteau imagina ca dovlecelul poate fii si desert. ;))

    Am sa incerc si reteta ta, pare foarte buna. Si parca tot aveam pofta de ceva cu dovleac. :D

    Am sa revin dupa ce o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gogosi cu dovlecel n-am incercat. Inca :)) Sunt convins ca oamenii sunt reticenti la astfel de retete. Si aceasta sigur ar trebui sa-ti placa, dovleacul este mai dulce.

    RăspundețiȘtergere
  7. reteta este original spaniola (valenciana)si intradevar sunt foarte bune nu ezitati sa le incercati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum, afland ca gogosile cu dovleac sunt rude cu paella, parca mi se par si mai atractive :))

      Ștergere
  8. reteta exista de cel putin 50 de ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta este mult mai veche, nu a zis nimeni ca ar fi inventie proprie... atunci cand am scris reteta, pentru mine era o experienta noua aceasta combinatie de dovleac si gogosi.

      Ștergere
  9. nu are cum sa fie dovleac. acela din poza e bostan...bostanul are culoarea portocalie si gust dulce... clar ca ies f bune...un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am vazut, in functie de regiunea tarii, dovleacul este cunoscut sub mai multe denumiri. Un exemplu amuzant mi se pare acesta: bunica din Oltenia numea "dovleac turcesc" acel dovleac alb (sau "dovleac de placinta"), pe cand cea din Dobrogea, care avea vecini turci, il numea doar dovleac :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)