Caşcaval pane

Cascaval pane taiat (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Cascaval pane:
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri faina
  • ulei si piper
Cascaval pane - ingredientele necesare pentru a prepara reteta
Modul de preparare a retetei:
Taiem cascavalul in felii de grosimea unui deget. Pentru a nu se topi in tigaie, feliile de cascaval trebuie sa fie putin mai groase. Punem intr-un vas cele doua oua, adugam un praf de piper si le batem foarte bine. In reteta de cascaval pane nu este neaparat nevoie sa punem sare, cascavalul este oricum destul de sarat. Tavalim fiecare felie de cascaval intai prin faina si apoi prin oul batut. Repetam procedeul (adica o mai dam inca o data prin faina si ou) iar la final trecem felia de cascaval prin pesmet. Pentru cascavalul pane dam felia de cascaval de doua ori prin faina si ou pentru a se forma o crusta care sa nu permita curgerea cascavalului fierbinte. Trebuie sa ne asiguram ca felia de cascaval pane este complet acoperita pe toate partile atat cu faina, cat si cu pesmet. Prajim feliile de cascaval pane in ulei incins (un minut-doua, la foc mediu), doar cat sa se rumeneasca putin pesmetul. Vom praji pe ambele parti feliile de cascaval pane, intorcandu-le cu foarte mare atentie pentru a nu se rupe crusta (cascavalul fiind aproape topit, trebuie sa evitam contactul acestuia cu uleiul fierbinte).
Doua bucati de cascaval pane cu rosii (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu cascaval!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

35 de comentarii:

  1. :)) Normal, doar cascavalul pane se prepara mult mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am mai gatit demult un cascaval pane...al tau arata delicios ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci inseamna ca ai ceva experienta in prepararea cascavalului pane :) Tu tii cascavalul la frigider inainte? Cineva tocmai mi-a scris pe fb faptul ca in cartea lui de bucate reteta de cascaval pane spune ca acesta trebuie tinut in frigider 20 minute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow , ce bine arataaaaaaaaa
    Duminica perfecta , BARBATE !

    RăspundețiȘtergere
  5. Acelasi lucru ti-l doresc si tie. Sa stii ca imi place faptul ca mi-ai scris "numele" cu majuscule chiar mai mult decat faptul ca iti place cascavalul pane :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc R !!!
    Abia acum am incercat sa-ti scriu numele ...BARBATE , dar daca-l preferi pe acesta , e ok
    Pupcici , pupici !

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine ,mie nu mi prea iese cascavalul pane

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Nici eu nu stiu cum prefer, dar parca ma simt mai barbat atunci cand vad majusculele ;)
    Carla, poate-ti iese mai bine cascavalul pane daca-l tii la frigider. Am mai citit acum pe net cateva retete de cascaval pane si in unele chiar se specifica asta in mod expres.

    RăspundețiȘtergere
  9. ce-mi mai place cascavalul pane.....am mai auzit si eu ca trebuie tinut in congelator inainte de preparare si cred ca este o idee buna,eu nu am mai facut demult caci imi este rau de la el,dar voi incerca si eu intr-o zi sa il tin la congelator inainte de prajite

    RăspundețiȘtergere
  10. Ela, sa-mi spui si mie cum ti-a iesit pentru ca cine stie cand voi mai face eu cascaval pane... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. ce este acela ,,cascaval"? cumva acel produs lactat care costa doua zile de munca kg.? asta daca ai un job!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi a iesit superrr ! va recomand reteta

    RăspundețiȘtergere
  13. Hehehe, mi-a iesit destul de bine pentru prima data cand fac :D
    Este super bun si nu necesita nici mult timp pentru preparare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Daca e posibil, iti urez ca data viitoare sa-ti iasa si mai bine!

      Ștergere
  14. Mamaaaa, ce pofta mi-a facut reteta asta !!!! Si nu e pacaleala de 1 aprilie, chiar as manca la cat de bine arata.... (Toni)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred, Toni... Ai doua variante: fie te apuci de facut cascaval pane, fie iti pacalesti pofta si te duci la culcare (pentru ca deja este miezul noptii) :))

      Ștergere
  15. Chiar acum ma pun sa fac.... sper sa-mi iasa ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mare pofta, daca te apuci sa faci cascaval pane aproape de miezul noptii :) Daca respecti reteta, iti va iesi ci siguranta, asa ca spor la gatit!

      Ștergere
  16. Gata... nu a iesit ca in reclama ;) (poate doar prima)...insa mi-am facut pofta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Daca macar a iesit prima bucata ca in imaginea retetei mele, inseamna ca n-au fost chiar rele... Oricum, e bine ca ai scapat de pofta :)

      Ștergere
  17. Arata superb ! Si atat de simplu de facut... ma voi apuca imediat sa fac pentru parintii si sora mea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la treaba si sper ca parintii si sora sa aprecieze cascavalul tau pane ;)

      Ștergere
  18. Imi poţi spune te rog ce tip de caşcaval foloseşti pentru caşcavalul pane? Un nume de producător, un tip de caşcaval (gen Rucăr, Dalia, etc) .... căci mă gândesc că nu tot caşcavalul existent în acest moment pe piaţă are o consistenţă adecvată acestui tip de preparat. Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stefania, eu nu dau niciodata importanta cascavalului folosit la pane - pur si simplu folosesc tipul de cascaval pe care-l am in casa atunci cand vreau sa gatesc reteta.

      Ștergere
  19. ce fel de cascaval ne recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am raspuns deja mai sus la intrebare :) Nu prea dau importanta cascavalului folosit la pane - pur si simplu folosesc tipul de cascaval pe care-l am in casa atunci cand vreau sa gatesc reteta.

      Ștergere
  20. Si daca folosesc o branza care are cam aceleasi principii ca si cascavalul, oare imi iese?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca-ti iese, pana la urma cascavalul este un sortiment de branza. Spor la gatit!

      Ștergere
  21. Multumesc pentru reteta, mi-a iesit perfect. Mi-era o frica sa nu vad tot cascavalul intins prin tigaie...dar nu s-a intamplat. E super explicata reteta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna, oare exista posibilitate de a fi gatit la cuptor?...fara prajeli?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate eu tind sa cred ca nu... insa, poate a incercat cineva o varianta de cascaval pane la cuptor si ne ajuta cu reteta.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)