Stufat de pui

Stufat de pui reteta
Ingrediente reteta Stufat de pui:
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 200 ml rosii in bulion
  • o lingurita boia
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper
Stufat de pui ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita si il lasam la incins. Taiem bucatele carnea de pui, o punem in ulei atunci cand acesta s-a incins si lasam cateva minute carnea de pui la prajit, doar cat sa isi schimbe culoarea (adica sa se albeasca putin). Tocam toate legaturile de ceapa si de usturoi verde si le punem peste carnea de pui, dupa care acoperim stufatul cu un capac si il lasam la inabusit (la foc mic). In momentul in care ceapa si usturoiul incep sa se inmoaie, adaugam in stufatul de pui un pahar de apa (bineinteles, cantitatea de lichid depinde si de marimea paharului, insa ideea este ca avem nevoie ca apa doar atata cat sa acopere stufatul - trebuie sa tinem cont de faptul ca vom mai adauga si rosiile in bulion). Lasam cratita cu stufatul de pui la foc mediu pana cand se fierb suficient atat legumele, cat si carnea de pui, iar atunci cand mancarea noastra este aproape gata, adaugam rosiile in bulion si boiaua de ardei. Mai lasam stufatul de pui la fiert inca cinci-zece minute, apoi il luam de pe foc, tocam marunt mararul si il punem in cratita cu stufat.
Stufat de pui reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

11 comentarii:

  1. Ce culori si arome , mai BARBATE R !!!
    Salvam la favo ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca stufatul a aratat si mai bine in realitate, chiar am fost putin dezamagit atunci cand am descarcat pozele.

    RăspundețiȘtergere
  3. bun bun stufatul, acum e sezonul lui :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot s-a deschis sezonul la stufat, ar trebui sa profitam la maxim :) Este o reteta simpla si e pacat sa n-o preparam macar de doua ori pe sezon :D

      Ștergere
  4. usturoiul verde cu ce il pot inlocui cu praz? aici nu am usturoi verde

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat, usturoiul ii da un farmec aparte stufatului... Il poti inlocui cu praz, insa efectul este mai mult unul vizual (prazul ar inlocui cu succes ceapa).

      Ștergere
  5. Super reteta! Am adaugat suplimentar o cutie de ciuperci si a iesit geniala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pare interesant, la ciuperci nu m-am gandit. Data viitoare, daca am la indemana, ar trebui sa pun si eu cateva ciuperci in stufat.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)