Prăjitură cu mere şi biscuiţi

Prajitura cu mere si biscuiti reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu mere si biscuiti:
  • pentru blat:
  • 400 g biscuiti
  • pentru compozitia de mere:
  • un kg mere
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita scortisoara
  • pentru crema de vanilie:
  • 1/2 l lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 pachet unt
  • pentru stratul de frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml iaurt
  • pentru decor:
  • 50 g ciocolata
Prajitura cu mere si biscuiti ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Lunga lista de ingrediente nu trebuie sa ne descurajeze, prajitura cu mere si biscuiti este o reteta destul de simpla. Este vorba de trei straturi de biscuiti peste care punem cate un strat de mere calite cu zahar, crema de vanilie si frisca amestecata cu iaurt. Mie mi-a ajuns la fix un pachet de 400 g de biscuiti Petit Beurre, adica 75 biscuiti (25 biscuiti / strat). Punem laptele intr-o cratita, adaugam sase linguri de zahar si fierbem pana ce se topeste zaharul. Dizolvam faina in cateva linguri de lapte rece, amestecam pana cand desfacem toate cocoloasele, apoi dam focul mic si punem faina in laptele fierbinte. Amestecam crema de vanilie pana cand aceasta se ingroasa si incep sa apara primele clocote. Crema se va ingrosa foarte repede, dar este extrem de important sa o fierbem la foc mic si sa amestecam tot timpul (pentru a nu se prinde/arde). Dupa ce crema de vanilie se raceste, adaugam jumatatea de pachet de unt si amestecam pana cand incorporam untul. Acum, ca am scapat de cea mai complicata parte a retetei, incepem sa preparam compozitia de mere. Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le punem la calit alaturi de patru linguri de zahar. Lasam merele la foc mediu circa zece minute, amestecand din cand in cand, iar la sfarsit le amestecam cu o lingurita de scortisoara. Stratul de frisca se prepara chiar mai repede decat cel de mere. Batem putin frisca la inceput, cat sa se ingroase putin, dupa care o amestecam cu iaurtul si doar apoi o batem bine. Daca ne dorim ca prajitura sa fie mai acrisoara, putem pune o cantitate mai mare de iaurt in frisca. Asamblam prajitura cu mere si biscuiti exact asa cum se vede in imaginile retetei. Adica asezam pe fundul unei tavi un strat de biscuiti, peste acestia intindem uniform toata compozitia de mere. Apoi asezam inca un strat de biscuiti, peste care punem crema de vanilie. Asezam un ultim strat de biscuiti si peste acesta intindem stratul de frisca. Deasupra prajiturii cu mere si biscuiti radem ciocolata si o introducem in frigider.
Prajitura cu mere si biscuiti reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

102 comentarii:

  1. ..... Robert , biscuitii nu i-ai insiropat deloc ? nici pe cei de sub frisca ?
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, nu este nevoie sa insiropam biscuitii. Prajitura va iesi chiar mai moale decat te astepti ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Robert,numele meu este Mihaela si as avea si eu o intrebare foarte urgenta si te-as ruga sa imi raspunzi cat de repede poti.pot sa pun margarina in loc de unt,si esenta de vanile in loc de zahar vanilat?si inca ceva...nu am nici frisca imi da-i te rog o idee cu ce as putea sa o inlocuiesc?iti multumesc pentru toate retetele pe care le postezi si pentru ca iti faci timp pentru noi.esti cel mai tareeeee

      Ștergere
    2. Buna Mihaela, poti pune esenta de vanilie in loc de zahar vanilat. N-am incercat crema aceasta cu margarina, insa cred ca merge s-o folosesti in loc de unt. Frisca ai putea-o inlocui cu o glazura din comert (daca ai la indemana) sau, cel mai simplu, cu inca un strat de crema pe care apoi o maschezi cu ciocolata rasa. Ti-am raspuns cat de repede am putut, intrebarea e: a fost suficient de repede? :) Nu de alta, da` as vrea sa raman cel mai tare :D

      Ștergere
    3. buna robert.vreau sa iti spun ca mia iesit prajitura si ca sa mancat pe loc inainte de a sta la frigider.am mai fentat cu ceva ,eu am pus cacao pe deasupra si a iesit delicioasa.ramai in continuare cel mai tareeeeeee.ti puppppp.

      Ștergere
    4. Asta-i privilegiul bucatarului, poate manca prajitura inainte de a o da la frigider :) Daca tot stam in bucatarie, macar sa avem si noi un mic avantaj, nu?

      Ștergere
  3. Iti multumesc frumos . Daca nu am iaurt in casa , il pot inlocui cu smantana de gatit , care-i acrisoara ?
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu placere! N-ar trebui sa fie nicio problema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cam cat timp o lasam la rece?
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina, cred ca doua-trei ore sunt suficiente. Eu am tinut prajitura in frigider pana cand am terminat-o de mancat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e clar,la noi oricum nu rezista prea mult.
    Intrebam cam in cat timp se insiropeaza,ca tiramisu il las minim 4 ore la frigider.
    Am pregatit azi reteta,miine o sa o gustam.
    Multumesc
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  8. Biscuitii actioneaza aproape ca o sugativa, mai ales ca blatul prajiturii este foarte subtire.
    Eu n-as fi avut rabdare pana maine, as fi gustat macar dintr-un colt :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Normal ca am gustat pe la 12 noaptea.
    E foarte buna.Felicitari,sa stii ca am cautat retete de prajituri cu mere si am gasit reteta clasica cu foi de placinta sau aluat,reteta ta mi s-a parut ceva mai original si asa este.
    Felicitari
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, dar nu ma mai felicita. Pentru ca ar trebui s-o faci dupa fiecare reteta, eu nu postez decat retetele reusite :D - mai dau si rateuri din cand in cand. Cred ca in curand voi strange suficient material pentru a pune bazele unui blog "Asa NU" :))
    Voi posta si reteta clasica de prajitura cu mere, cea cu foi de aluat, dar, fiind preferata mea, am vrut ca aceasta sa fie prima.

    RăspundețiȘtergere
  11. Rateurile sunt ceva normal (vorbesc din propia experienta),ce mi-a placut la reteta asta (in afara de originalitate) este faptul ca mi-a iesit foarte buna din prima si e relativ usor de facut (recunosc ca la crema de vanilie am intampinat mici probleme dar pana la urma am dres-o).
    Vreo reteta mai speciala cu afine ai?(in afara de briose)
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  12. dezastru in bucatarie :))16 septembrie 2011 la 13:13

    Cata creativitate! Genial! Felicitari!
    Ma intreb cu ce as putea combina iaurtul (ca sa nu se imprastie prea tare) in loc de frisca, pt ca nu am frisca. Daca folosesc gelatina d-aia praf mi se pare ca deja complic prea mult prajitura. :)) Vreo idee? Desi cred ca o sa mai fac un efort pan' la urma.
    Multumim ca ne impartasesti asemenea minunatii! :D
    Sanatate si spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce bine-ar fi daca toti cei care intra pe blog ar gandi la fel ca tine... :D Sigur as gati mai des :))
    Poti folosi combina gelatina cu iaurt, sunt sigur ca prajitura va fi foarte buna si asa. Doar ca trebuie sa fii atenta la instructiunile de pe plic. Am vrut sa specific acest lucru pentru ca m-a pus in garda nick-ul tau :P

    RăspundețiȘtergere
  14. Alina, atatea laude m-au coplesit :D si acum mi-am adus aminte ca am uitat sa-ti raspund. Deocamdata n-am reteta respectiva, dar sper s-o gasesc destul de curand ;) Pentru siguranta, crema de vanilie ai putea-o face la bain-marie. Eu am plita electrica (care incalzeste uniform) si combinata cu o cratita cu fund dublu n-am nicio emotie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca e sambata...obligatoriu ceva dulce.:) f buna si prajitura asta....si se face si repede;-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu pot sa cred ca prajitura din imagine e facuta de un barbat :)

    RăspundețiȘtergere
  17. In schimb, mie inca nu-mi vine sa cred ca am impartit prajitura din imagine cu o femeie :D

    RăspundețiȘtergere
  18. La cat de feminin arata, nici nu se putea altfel :) Pun pariu ca si un gay ar fi facut la fel :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Se poate, se zice ca sunt altruisti :)) Sa inteleg ca, daca sunt barbat, ar trebui sa prepar doar prajituri macho? :P Si as aprecia cateva sugestii, habar n-am care ar putea fi alea...

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu, nu ai inteles :) Nici nu se pune problema de dulciuri 'macho', clar nu exista :)
    Tu continua sa faci ce stii, ca faci f bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. :)) Bine, acum am inteles: voi ramane in continuare la cratita :P

    RăspundețiȘtergere
  22. hmmm sugestii? eu pun un singur strat de biscuiti, compozitia de mere si pandispan. cateodata fac budinca de vanilie in care pun unt sau margarina si, cand am musafiri mai multi frisca deasupra prajiturii cu mere

    RăspundețiȘtergere
  23. Interesante sugestiile tale, astfel prajitura devine mult mai buna, dar si mai greu de preparat :) Eu am ales varianta cu cele trei straturi de biscuiti mai mult din comoditate... :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna seara!
    Vroiam sa va sugerez sa faceti tort carpati si apoi sa postati reteta. am mancat la cineva si mi-a placut foarte mult. mi-ar placea sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am facut niciodata tortul, dar m-ai facut curios, asa ca-l voi trece pe lista. Scuze pentru intarziere, acum am observat mesajul. Aaaaa... si poti sa ma tutuiesti ;)

      Ștergere
  25. cel mai tare sait.
    l-am descoperit de curand si sunt nemai pomenite retetele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incredibil... sa primesc un astfel de mesaj si sa nu fiu in stare sa-l remarc decat dupa mai bine de doua luni :))
      P.S. Comentariile tale sunt oricand binevenite pe blogul acesta :D

      Ștergere
  26. Minunate retete! Cu ajutorul tau depasesc penele de inspiratie din bucatarie, dar mi-ai creat si probleme: al mic - de 4 ani - vrea sa se faca barbat la cratita si a durat mai mult sa-i explic sintagma decat sa fac praji asta minunata. In plus, acum sunt arvunita de prieteni sa le fac praji si torturi, ca-i mai simplu decat sa se inspire de pe site-ul tau, ma cred pe cuvant ca sunt nu doar gustoase, ci si simple. Deci succesul are pericolele sale... Fii binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Hmmm... In cazul in care vei avea impresia ca dezavantajele s-ar putea sa fie mai mari decat avantajele, n-as vrea sa fiu prin preajma, pentru ca atunci eu voi fi cel blamat :D
      Nu ma asteptam ca barbat la cratita sa ajunga idolul baieteilor de 4 ani :)) Eu imi doream sa devin superman sau spiderman. Ar trebui sa concep si un costum de barbatlacratita: ceva clasic, dar totusi cu o mica nota de originalitate - o combinatie de colanti cu un sort de bucatarie si o bandana gaurita in dreptul ochilor, gen zorro :)) As strage si fideliza o noua generatie de cititori. De fapt, cred ca i-as putea atrage mult mai simplu, oferindu-le cate o prajitura cu mere :))

      Ștergere
  27. Buna si eu am facut prajitura super buna ......FELICITARIIII PT RETETE....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Te mai astept, sigur vei gasi aici si alte prajituri pe gustul tau...

      Ștergere
  28. prajitura asta arata delicios drept pentru care azi am incercat-o. mi-a iesit fantastic si mi se pare foarte simpla. doar ca dupa parerea mea cantitatea de crema este cam mare. cred eu ca tu gatesti ochiometric ca sa zic asa :P mie imi convine insa ca mi-au iesit 2 praji, dar cum nu am avut mere decat pentru una, pe a doua am facut-o cu gem de gutui in loc de mere ca mi-a fost lene sa mai fac inca o portie :)) asteot sa vad ce a iesit din cele doua tavi. asta daca nu le rezolva fie-mea cu barbatu-meu inainte sa apuc sa le gust ca deja dau tarcoale la frigider :))

    cu drag, Amalia

    P.S.: nu sunt la prima reteta experimentata de pe blogul tau si toate mi-au iesit super. multumesc de idei si de sfaturi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amalia, mie chiar mi se pare ca n-ar strica deloc mai multa crema de vanilie la aceasta prajitura, dar se poate sa fie si o chestie de gusturi aici. In general imi place sa gatesc ochiometric, insa ingredientele retetelor pe care le postez pe blog chiar ma straduiesc sa le dau cat mai exact. N-ai vazut ca am numarat pana si biscuitii din pachet? :))
      Chiar nu inteleg cum ti-a iesit tie atat de multa crema, insa ma bucur ca ai reusit sa utilizezi surplusul fara sa te stresezi prea mult, improvizand cu gem. Acum sper ca improvizatia ta a fost apreciata si de cei care dadeau tarcoale :D
      Nu trebuia sa-mi multumesti, cred ca era mai mult decat suficient comentariul acesta in care spui ca toate retetele au iesit super ;)

      Ștergere
  29. am gustat si prajitura nr. 2 cu gem de gutui si a iesit interesanta combinatia. din 2 tavi a mai ramas o bucatica mica - mica :D am avut si musafiri aseara, iar prienenii nostri (care sunt la dieta) au apreciat-o tocmai pt ca este usoara si racoroasa. chiar nu mai mancasera de ceva vreme prajituri ca respecta dieta nutritionistului.

    in ce priveste crema, ai dreptate, e vorba de gustul fiecaruia. iti marturisesc ca mie nu imi place deloc vanilia, asa ca la crema asta am pus zeama de la o lamaie in loc de vanilie (eu sunt inamicul declarat al vaniliei pt ca imi provoaca pur si simplu greata, asa ca o evit la prajituri).

    dar oricum a iesit minunata in ambele variante si va intra in "patrimoniul" curent al bucatariei ca se face repede si simplu :)

    cu drag,
    Amalia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci prajitura poate fi facuta si fara vanilie... Nu esti singura inamica declarata a vaniliei, mai este cineva pe blog. Din pacate pentru voi, sunteti o minoritate, asa ca va voi mai chinui si cu alte prajituri cu crema de vanilie :)

      Ștergere
  30. Gata! O terminai,e deeeliiicioasa! Si o gustai imediat dupa ce am terminat-o,maine nu o impart cu nimeni si am facut-o pt ziua prietenului ;)) .E numai a mea :-) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, iti inteleg perfect reactia, reteta asta tinde sa scoata la iveala tot egoismul din noi. Daca tot ai pastrat prajitura doar pentru tine, atunci macar sa-i transmit prietenului tau un "La Multi Ani!" :))

      Ștergere
  31. Salut Robert!Am facuto si pe asta este superba dar o mai las la rece pana maine dimineatza nu prea rezist dar este mult mai buna asa.Bafta la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu e buna...e foarte buna!!! Si mai are un "defect":se mananca prea repede.
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ce bine-ar fi daca toate prajiturile mele ar avea defectul asta...

      Ștergere
  33. Cat de mare trebuie sa fie tava???

    RăspundețiȘtergere
  34. salve, am facut si eu prajitura....mmmmmm, bebi al meu a stat tot pe langa mine, sa vada cum fac (are 2 ani) .si la ora asta am terminato, ca sa poata sta la frigider fara ,,pisicutze'' pe langa. maine o gustam. cred ca e buna. eu am pus mai multe mere, ca noua ne plac mai in abundenta.interesante retetele tale. am probat cateva. unele ne-au placut, altele mai putin, dar asta tine de gust, retetele sunt super si le explici ff bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha, daca bebi al tau a asteptat atat de mult dupa aceasta prajitura, atunci trebuie neaparat sa nu-l dezamagim :)

      Ștergere
  35. super prajitura, a avut un succes nemaipomenit. am avut si oaspeti, pe neasteptate, pe care, i-am surprins, bebi a mancat cu pofta. la micul dejun si pe parcurs. ff buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta, te astept sa incerci si alte prajituri de pe blog.

      Ștergere
  36. Yayks!
    Nu am tava suficient de mare...A mea e aproximativ 20x20cm sau poate 25x25cm...
    Dar am cumparat deja tot ce trebuie pentru prajitura deci pornesc la drum...

    Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, tava e prea putin importanta. Poti asambla prajitura cu mere in tava ta iar restul intr-o farfurie mai mare. Sau, de ce nu, din restul poti face mini-prajiturele (de marimea unui biscuit).

      Ștergere
  37. Mini-prajiturelele sunt o idee geniala, ai dreptate!
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  38. sooper prajitura nici nu m-am asteptat ca va fi atit de gustoasa si atit de fina :D aveti niste retete super bune :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Imi plac retetele tale si felul cum le explici si le prezinti.....mi-am facut un obicei ...cand sunt in pana de idei intru si caut prin retetele tale si sigur gasesc ceva care sa ma inspire....am sa fac si eu duminica reteta asta dar o adaptez putin....adica in mere o sa pun si nuci iar crema o sa o fac din cele la plic iar deasupra in loc de frisca am sa pun glazura sper sa iasa buna... Lorena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place obiceiul asta al tau, Lorena... Sper sa nu renunti niciodata la el :) Imi place si ideea ta de a pune nuca in mere, cred ca vei obtine o prajitura interesanta.

      Ștergere
    2. Am facut ieri prajitura si a iesit super....dar trebuie sa recunosc ca am mai modificat ceva ....am pus crema de ciocolata....LORENA

      Ștergere
    3. E clar, tu simti nevoia sa imbunatatesti constant retetele :) Sau doar ai adaptat-o ingredientelor pe care le aveai in bucatarie la momentul respectiv?

      Ștergere
  40. :)) Robert nu consider ca le imbunatatesc ci doar le adaptez pe gustul meu....mie imi place nuca si nu ma omor dupa crema de vanilie LORENA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D Asta cu adaptatul pe gustul tau ar fi fost urmatoarea varianta :))

      Ștergere
  41. deci trebuie sa incerc neaparat reteta asta...imi place foarte mult blogul tau:)
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Anca... dupa ce incerci prajitura, te astept cu "recenzia" retetei :)

      Ștergere
  42. buna seara acum am facut prajitura a iesit bestiala si o so mincerc si pe cea cu mac (tasca) arata foarte bine.am gasit niste retete foarte interesante .ce am facut pana acum de pe acest site mi-a iesit pentru k este scris mura in gura sa inteleaga tot omul(sunt o incepatoare in privinta prajiturilor) .apreciez foarte mult acest site.o seara buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, ma bucur ca ti-au iesit bine toate retetele, pana la urma principalul rol al unui site culinar ar trebui sa fie acela de a fi util. Succes cu prajitura Tosca!

      Ștergere
  43. Buna! Crema ta de vanilie nu se poate inlocui cu crema de vanilie de la plicuri incorporand si unt?! Cu 2 copii mici nu prea am atat de mult timp de migaleala! Felicitari pt retete!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Iulia. Da, merge fara probleme si varianta ta. Scuze pentru intarzierea cu care ti-am raspuns.

      Ștergere
  44. Prajitura este foarte foarte buna,eu nu am mai pus iaurt in frisca, a iesit delicioasa si asa. Oricum nu-mi inchipuiam vreodata ca biscuitii se vor inmuia asa de bine.
    Din ce am incercat pana acum din prajiturile tale, toate au iesit pe gustul meu, sunt trecute la favorite .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine de stiut faptul ca prajitura merge facuta si fara iaurt. Daca ar fi dupa mine, as simplifica la maxim toate retetele si le-as adapta mereu in functie de ceea ce gasesc prin casa :) Gandim cam la fel, probabil asta e si motivul pentru care prajiturile incercate pana acum au iesit pe gustul tau ;)

      Ștergere
  45. Asa e cu adaptarile. Prajitura asta iese foarte bine cum ai prezentat-o, dar cand nu am avut nici mere, nici frisca, nici chef sa merg sa cumpar, am facut si a doua crema, in care am adaugat cacao, iar deasupra am pus dulceata de mure din dotare si a iesit super ca aspect si gust, iar biscuitii de deasupra s-au inmuiat corespunzator. Deci rugati-va pentru inspiratie si inovati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si mie mi se pare ca inspiratia este cel mai important lucru in bucatarie, insa din pacate nu o avem intotdeauna... Uneori avem nevoie de un mic imbold, de o baza de la care sa plecam si sa ne putem da frau liber imaginatiei. Deci acum meritul este doar al tau ;)

      Ștergere
  46. Buna.Vreau sa zic ca si eu am facut de 2 ori prajitura si mi-a iesit exact ca in poza ta, iar colegii mei la munca au devorat tot in maxim 5 minute :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, daca prajitura cu mere ti-a iesit exact ca in poza mea, atunci inseamna ca te pricepi sa faci prajituri aspectuoase. Insa daca colegii le-au devorat atat de repede, asta nu poate insemna decat ca gustul prajiturii se ridica la inaltimea aspectului. Bine, de fapt mai poate insemna si ca ai niste colegi infometati, dar refuz sa iau in considerare si varianta asta... :))

      Ștergere
  47. Salut :) Ce pot sa zic Robert....colegilor le plac prajiturile pe care eu le fac cu ajutorul tau :P...se explica ca le-au devorat in 5 min pt ca sunt foarte bune plus ca majoritate dintre ei sunt barbati :)

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna ziua,
    Foarte buna aceasta prajitura, se prepara repede si la fel s-a si manancat (am fost 7 persoane, la o tava). Multumesc pentru acest minunat blog. Nu am scri pana acum desi am preparat foarte multe din aceste bunati(prajitura tavalita, gogosi pufoase, cozonac cu nuca, stafide, rahat si cacao, bulete de cascaval cu branza, salata de pui si porumb, salata de sfecla rosie cu hrean, legume gratinate la cuptor si sigur mai sunt). Toate au iesit ca la ,,carte- blog".
    Multumesc mult!
    Am sa mai incerc si alte retete.
    Mariana din Pitesti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mariana. Iti multumesc si eu ca ti-ai facut timp sa-mi scrii, e reconfortant sa stiu ca ai incercat atatea retete si ca au iesit bine toate. Adica exact sa cum trebuia, ca la "carte-blog" :) Tine-o tot asa, iar daca gasesti cumva vreo reteta care nu-ti place, nu te sfii sa ma tragi de urechi ;)

      Ștergere
    2. Nu cred ca sunt retete care nu-mi plac. Eu le caut pe cele care-mi plac :)
      Chiar am sa incerc reteta pentru pasca cu branza, tot vin sarbatoarile :))
      Mi-as fi dorit si o reteta pentru drob de miel (dar o adaptez la cea de ficatei si pipote din pui, sigur o sa iasa ceva bun).
      Sarbatori frumoase si linistite!

      Ștergere
    3. Deci vezi partea plina a paharului, cautand pe blog doar retetele care-ti plac :)
      Daca nu ti-am oferit reteta drobului de miel, macar sa dreg busuiocu` cu pasca :D Nu e greu de adaptat reteta si, vazand siguranta cu care afirmi ca va iesi ceva bun, sunt convins ca te vei descurca de minune...
      Paste Fericit!

      Ștergere
    4. Si chiar a iesit foarte bun (drobul):)A fost prima data cand am facut drob si prima data cand am mancat, recunosc , am mâncat doar o feliuţă.L-am ,,personalizat" un pic, adica nu am folosit prapurele(nu ma dau in vant dupa mirosul specific ovinelor), nu au fost comentarii, ci doar laude si bineinteles tava goala, asta m-a bucurat cel mai mult. Sanatate multa si ...spor la gatit!

      Ștergere
    5. Intotdeauna cand facem retete noi avem o mica emotie, mai ales atunci cand preparam reteta pentru intreaga familie... Dar apoi apar laudele si ni se risipesc imediat toate temerile, ba chiar ramanem cu impresia ca reteta este de fapt foarte simpla :)

      Ștergere
  49. Buna R,nu ti-am scris de mult dar, a trecut Pastele (la noi)si m-am apucat din nou de prajiturele!Imi facea cu ochiu aceasta reteta,si ce crezi tu?E la frigider...nu credeam ca poate sa fie asa gustoasa combinatia de frisca cu iaurt.Trebuie sa recunosc ca mi-a iesit crema de vanilie un picut cu cocoloase...si ce daca!Cu alta ocazie folosesc amidon alimentar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, deci de acum poti da iama linistita in prajiturile mele :) Daca fierbi crema la foc mic si amesteci energic, in mod normal n-ar trebui sa fie cocoloase nici cu faina. Nu stiu daca amidonul te va ajuta prea mult la evitarea cocoloaselor, eu il folosesc (bineinteles, daca-l am la indemana, nu ma deplasez special sa-l cumpar) mai mult pentru ca ar face crema mai fina decat o face faina.

      Ștergere
  50. De 13 ani nu mai sunt in Romania si nu stiu exact cat cantareste un pachet de unt sau o jumatate:).MA puteti ajuta cu cantitatea exacta de unt pt aceasta retea?Se vede tare delicioasa si mi-ar place sa o incerc sa o fac.Multumesc mult! Astazi am gasit aceasta pagina si am facut reteta unei prajituri de nuca, cu crema de Vanilie,abia am pus-o la racit ,abia astept sa o gust!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca te pot ajuta, si inca cu cea mai mare placere: un pachet de unt are 200 g :) Imi place ca n-ai stat deloc pe ganduri, ai incercat deja o reteta inca din prima zi in care ai intrat pe pagina mea. Nu trebuie sa astepti sa mai treaca timpul pentru a-mi vorbi la pertu, poti sa incepi chiar de acum. Sper sa-ti placa ambele prajituri! Robert

      Ștergere
  51. BUNA,O PRAJITURA MINUNATA,ASPECTOASA,CU GUST SI FOARTE RAPIDA.V-AM DESCOPERIT SAITUL DE O SAPTAMANA SI SUNT INCANTATA,AM FACUT DEJA 4 RETETE,IMI PLACE CA SUNT RETETE USOARE,FOARTE BUNE SI BINE EXPLICATE.EU GATESC FOARTE MULT SI MAI TOT TIMPUL ERAM IN PANA DE IDEI PANA SA DESCOPAR SAITUL DV .MA BUCUR CA V-AM GASIT SI V-AM RECOMANDAT DEJA TUTUROR PRIETENELOR,SUNTETI FOARTE TARE FELICITARI!!!

    RăspundețiȘtergere
  52. SCUZE MA NUMESC ROXANA

    RăspundețiȘtergere
  53. Multumesc, Roxana! Ma bucura felul in care percepi retetele mele. O perioada n-ar trebui sa mai fii in pana de idei in bucatarie, am publicat trei sute de retete - si nu ma voi opri :) Sa nu uit, iti multumesc pentru recomandari. Era totusi sa uit ceva: poti sa-mi zici Robert ;) Iar tu poti sa te semnezi la fiecare mesaj, selectezi Nume/Adresa URL la Comentati ca: (sub mesaj, inainte sa-l trimiti) si completezi doar casuta cu numele.

    RăspundețiȘtergere
  54. Bună, mă tentează prăjiturica asta... Oare pot înlocui merele cu pere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, n-am incercat, insa cred ca n-ar trebui sa fie probleme daca folosesti pere in locul merelor. Incearca doar sa nu fie unele foarte zemoase.

      Ștergere
  55. Bravo pentru rețetă, am încercat-o și eu, modificînd doar ici-colo, în părți neesențiale, și a ieșit foarte bună. Marea realizare a fost însă că a mîncat-o cu poftă, ba chiar a mai cerut, și mofturosul de fiu-meu. Abia aștept s-o repet, dar cu biscuiți speculoos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smaranda, a trebuit sa caut pe google pentru a afla ce sunt biscuitii astia speculoos :) Sa inteleg ca mofturosul prefera speculoos? Sau, deja nu i se mai spune Mofturosul acum, dupa ce a mancat prajitura cu mere fara sa faca deloc mofturi ? :)

      Ștergere
  56. Am facut prajitura aceasta cu caise,am zis sa fie fructe de sezon,ca mere avem tot timpul.E deliciosa si foarte simplu de facut!
    Un mare multumesc pentru toate retele deliciose si explicatiile prietenoase.Am incercat multe de pe blog si toate au iesit ca in imagini :)
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, faptul ca ti-au iesit retetele la fel ca cele din imaginile mele face pentru mine mai mult decat cel mai mare multumesc - de fapt, faptul ca aud asta :)
      Eu n-am incercat prajitura decat cu mere, deocamdata nu m-am saturat de ea si n-am simtit nevoia s-o schimb (ca-n fotbal, nu schimb echipa castigatoare) :) Dar cred ca ar trebui macar sa fac si una cu caise (chiar si diferita), e pacar sa nu profit de sezonul lor.

      Ștergere
  57. Felicitari pentru blog, esti mai popular decat 'femeile la cratita' :)). Astazi o sa incerc si eu una din retetele tale, sper sa-mi iasa. Sarbatori fericite si la cat mai multe retete! :)

    Natalia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Natalia, daca eram mai popular decat femeile la cratita, atunci probabil mi-ai fi descoperit mult mai repede retetele :)) Prajitura asta cu mere este publicata acum mai bine de trei ani, iar eu am inceput sa scriu blogul culinar in 2010... deci incep sa am indoieli serioase in legatura cu popularitatea mea :P Sarbatori fericite si sper ca prajiturica asta sa ti le si indulceasca!

      Ștergere
  58. Imi place sa fac reteta asta, dar am doua intrebari: 1) in frisca ce fel de iaurt punem ? cred ca unul mai gras , cum ar fi cel grecesc , sau se poate cu orice fel de iaurt ? Ma gandesc , atunci cand incorporam iaurtul in frisca sa nu se lase 2) Frisca se bate fara zahar ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1) Putem pune cam orice iaurt in frisca, dar daca e sa fim precauti, ma gandesc ca ar trebui sa evitam iaurturile prea "subtirele"/ apa chioara :)
      2) Frisca lichida se bate fara zahar, dar poti folosi in cazul in care doresti sa-ti iasa o prajitura mai dulce (iti recomand zaharul pudra, se topeste mai repede).
      Spor la "prajiturit", Maria!

      Ștergere
  59. Foarte, foarte buna prajitura!!! Am facut-o de cateva ori de cand am descoperit-o, adica de la inceputul anului si nu ne mai saturam de ea. Multumim pt reteta!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, in caz ca va saturati pana la urma de prajitura cu mere, te asigur ca vei descoperi aici si alte retete de prajituri macar la fel de bune. Iar daca ai nevoie de ajutor, pot veni oricand cu sugestii :D

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)