Vinete la cuptor împănate cu caşcaval

Vinete la cuptor
Ingrediente reteta Vinete la cuptor impanate cu cascaval, kaizer si rosii:
  • 2 vinete
  • 150 g cascaval
  • 150 g kaizer
  • 2 rosii
  • 2 lingurite busuioc (optional)
  • sare si piper
Vinete la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Vinetele la cuptor impanate cu cascaval, kaizer si rosii la sfarsit vor semana putin cu un acordeon, motiv pentru care aceasta reteta se pare ca este cunoscuta si sub numele de "vinete acordeon". Spalam bine doua vinete si le inlaturam cotoarele, apoi le crestam din loc in loc, pe latime, de la un capat la celalalt si inlaturam feliile (nu stiu cat de bine reusesc eu sa explic, norocul meu este ca reteta este insotita de poze - practic taiem rondele vinetele, doar ca nu le taiem pana la capat). In locurile ramase libere presaram sare, piper si busuioc (sau orice alt condiment de place). Taiem felii cascavalul, kaizerul si rosiile (grosimea feliilor o vom stabili in functie de cat de mare este spatiul din vinete) si introducem in fiecare spatiu gol al vinetelor cate o felie de cascaval, una de kaizer si una de rosie, iar la sfarsit le presaram deasupra niste busuioc. Feliile de vinete ramase le vom pune intr-o tava si vom aseza deasupra lor cele doua vinete impanate (practic le vom folosi ca pe un pat de legume sau, daca vreti, un soclu). Inainte sa introducem tava in cuptor, il incingem foarte bine si apoi lasam vinetele la cuptor timp de aproximativ 35-40 minute, la foc mediu (circa 200 grade C). Timpul de coacere al vinetelor la cuptor variaza in functie de cat de mari sunt vinetele pe care la folosim, ideea este ca trebuie sa le tinem la cuptor pana cand observam ca vinetele au inceput sa se inmoaie. Daca dorim sa iasa mai aspectuoase (si, evident, mai gustoase), putem presara deasupra vinetelor niste cascaval ras (cu cateva minute inainte de a fi gata, scoatem tava si presaram repede cascavalul ras).
Vinete la cuptor cu cascaval, kaizer si rosii
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu vinete!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

16 comentarii:

  1. Minunate-s! Nu ma omor dupa vinete, dar cu cascaval si kaiser nu cred ca as refuza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar daca sunt fara cascaval si kaiser, eu n-as refuza nici cateva felii de vinete prajite in ulei si servite cu mujdei de usturoi :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Reteta asta nu o cunosteam...cautam cum se fac vinetele....si surpriza....maine fac...pe urma iti spun cum au iesit....sper sa-mi iasa bune...si aspectuoase ca si ale tale.

    multumim,
    B.

    RăspundețiȘtergere
  4. De multe ori ne surprind tocmai retetele simple. Si eu sper sa fii multumita de rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu o voi face in viitorul apropiat..asta pentru ca pentru urmatoarele 2-3 zile am idei de pe aici,care musai necesita "actiune"... :)))
    arata super bine...ne impresionezi cu retetele tale...nu stii ce sa alegi mai intai,ca la toate ploua...ploua(in gura!)
    multumim pentru toata munca te de pe blog...sincer,avem ce invata!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci vei avea parte de multa actiune in acest week-end :)) Deja ma simt putin vinovat, eu am de gand sa stau doar pe plaja si sa nu intru deloc in bucatarie :)
      Chiar nu e nevoie de multumiri, am invatat si eu multe de la cititori. Si inca mai am multe de invatat, sper sa invatam cat mai multe impreuna.

      Ștergere
  6. Super ideea,mi-am luat cateva vinete si ma gandeam sa fac ceva nou si uite ca ai venit cu o idee buna;abea astept sa intru la bucatarie,gatitul nu e marea mea pasiune dar...trebuie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu trebuie sa fie o pasiune, eu cred ca e suficient sa gatim cu placere si sa nu percepem gatitul doar ca pe o obligatie sacaitoare. Iar retete simple ca aceste vinete impanate ne pot ajuta sa ne schimbam aceasta perceptie - sau sa ne-o intarim, poate vor spune unii :))

      Ștergere
  7. Vinetele au iesit senzationale...cu mujdei de usturoi...am mancat in nestire si nici macar nu am avut kaizer in frigider,doar un salam;delicioase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) deci ies bine si cu salam... sau poate mujdeiul ala face minuni... Oricum, voi tine minte ideea asta a ta cu mujdeiul.

      Ștergere
  8. Super reteta! Voi gati si eu sambata reteta asta! Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, spor la gatit sambata! Pana atunci, va trebui sa te multumesti cu imaginile retetei :)

      Ștergere
  9. deci care-i la mijloc :cascavalul , rosia sau carnea.?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Aici cred ca ma intrebi la misto, am scris deja in reteta si si vede clar in imagini. Da` eu sunt baiat bun si iti raspund: kaizerul e in miloc, rosia in dreapta acestuia si cascavalul in stanga. Evident, ordinea nu conteaza absolut deloc, insa imi place mie sa fiu meticulos ;)

      Ștergere
  10. Arata si suna bine reteta, de altfel ca toate retetele de pe acesta pagina! Sambata o fac si eu!Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai pentru ce, sambata sper sa ai o masa pe cinste! Si, dintre atatea retete, poate te hotarasti sa mai faci si o prajitura, daca tot incingi cuptorul pentru vinetele acordeon.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)