Tocăniţă de pipote şi inimi

Tocanita de pipote si inimi
Ingrediente reteta Tocanita de pipote si inimi:
  • 500 g pipote si inimi
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 morcovi
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita boia dulce
  • o legatura patrunjel
  • sare, piper si ulei

Tort Pădurea Neagră

Tort Padurea Neagra reteta
Ingrediente reteta Tort Padurea Neagra:
  • un blat de tort de cacao
  • pentru crema:
  • 2 borcane mici compot de visine (2x400)
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • o lingura faina
  • pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata

Cornuleţe cu rahat

Cornulete cu rahat reteta
Ingrediente reteta Cornulete cu rahat:
  • 300 g rahat
  • circa 700-800 g faina
  • 200 g untura
  • 200 ml lapte
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar pudra

Gogoşi cu dovleac

Gogosi cu dovleac reteta
Ingrediente reteta Gogosi cu dovleac:
  • 300 g dovleac
  • 300 g faina
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura scortisoara

Iahnie de fasole pestriţă

Iahnie de fasole pestrita reteta
Ingrediente reteta Iahnie de fasole pestrita:
  • 500 g fasole pestrita
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • un ardei
  • 3 frunze de dafin
  • o lingurita tarhon
  • ulei si sare

Falafel - Chiftele din năut

Falafel Chiftele din naut reteta
Ingrediente reteta Falafel - Chiftele din naut:
  • 400 g naut (2 conserve)
  • 4 linguri pesmet
  • o lingura faina
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita boia iute
  • o lingurita chimen
  • o lingurita coriandru
  • un ou
  • sare, piper si ulei

Prăjitură cu cremă de ciocolată

Prajitura cu crema de ciocolata ganache reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu crema de ciocolata:
  • pentru blatul prajiturii:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • pentru crema de ciocolata (crema ganache)
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata amara
  • un plic cappuccino (optional)