Prăjitură cu căpşuni şi frişcă

Prajitura cu crema de capsuni si frisca reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu crema de capsuni si frisca:
  • pentru blatul prajiturii:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • pentru crema de capsuni si frisca:
  • 500 g capsuni
  • 200 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • un pliculet gelatina (10 g)
  • pentru glazura prajiturii:
  • un plic tort gelle (optional, putem folosi si altceva)
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa

Ciulama de cartofi noi

Ciulama de cartofi noi reteta
Ingrediente reteta Ciulama de cartofi noi:
  • 8 cartofi noi
  • 200 ml smantana
  • un morcov
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • ulei, sare si piper

Prăjitură cu morcov

Prajitura cu morcov reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu morcov:
  • 300 g morcov
  • 300 g zahar
  • 2 cani faina
  • 5 oua
  • o lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara

Pateu de ficat de casă

Pateu de ficat de casa reteta
Ingrediente reteta Pateu de ficat de casa:
  • 500 g ficat
  • 100 g unt
  • o ceapa
  • 2 foi de dafin
  • o lingurita nucsoara
  • o lingurita cimbru
  • sare si piper

Prăjitură cu blat din nucă şi vişine

Prajitura cu blat din nuca si visine - cu crema
Ingrediente reteta Prajitura cu blat din nuca si visine:
  • pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingura cacao
  • pentru blatul din nuca:
  • 6 albusuri
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • o cana nuca tocata
  • o cana visine din compot
  • pentru crema prajiturii:
  • 6 galbenusuri
  • o cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un pachet unt
  • pentru glazura prajiturii:
  • un plic budinca de capsuni
  • zeama compotului de visine

Mâncare de dovlecei

Mancare de dovlecei reteta
Ingrediente reteta Mancare de dovlecei:
  • un kg dovlecei
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper

Ciorbă de lobodă

Ciorba de loboda reteta
Ingrediente reteta Ciorba de loboda:
  • 4-5 legaturi loboda
  • o ceapa
  • un morcov
  • o legatura marar
  • ulei si sare
  • pentru a drege ciorba de loboda
  • un ou (optional)
  • 200 ml iaurt sau smantana (optional)

Fursecuri cu cacao şi glazură

Fursecuri cu cacao si glazura reteta
Ingrediente reteta Fursecuri cu cacao si glazura:
  • pentru fursecurile cu cacao:
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 3 lingurite cacao
  • 1/2 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • pentru glazura fursecurilor:
  • 80 g zahar pudra
  • 2-3 linguri de apa