Îngheţată de vanilie (de casă)

Inghetata de vanilie de casa reteta
Ingrediente reteta Inghetata de vanilie:
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 200 g zahar
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie

Supă cremă de dovlecei

Supa crema de dovlecei reteta
Ingrediente reteta Supa crema de dovlecei:
  • un kg dovlecei
  • 250 ml lapte
  • un morcov
  • o ceapa
  • un cartof
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper

Salată de boeuf

Salata de boeuf reteta
Ingrediente reteta Salata de boeuf:
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • un borcan mare de mazare
  • 4-5 gogosari in otet
  • 5 castraveciori murati (sau in otet)
  • 3-400 g maioneza
  • sare si piper

Negresă cu stafide (însiropată cu cacao)

Negresa cu stafide reteta
Ingrediente reteta Negresa cu stafide:
  • 200 g stafide
  • 6 oua
  • 250 g margarina (un pachet)
  • 2 cani si jumatate zahar
  • 3 pliculete zahar vanilinat (optional)
  • 2 cani faina
  • o cana lapte (250 ml)
  • 5 linguri cacao
  • un pliculet praf de copt (10 g)
  • o sticluta esenta de rom (circa 25 ml)

Chiftele din dovlecei cu brânză

Chiftele din dovlecei cu branza reteta
Ingrediente reteta Chiftele din dovlecei cu branza:
  • 1/2 kg dovlecei
  • 100 g branza telemea de vaca
  • 2 oua
  • o legatura marar
  • 5 linguri faina
  • ulei si piper

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi reteta
Ingrediente reteta Musaca de cartofi:
  • 1/2 kg cartofi
  • 500 g carne tocata
  • o ceapa
  • un ardei
  • un ou
  • 2 rosii (optional)
  • 200 ml sos tomate
  • sare, piper si ulei

Tocăniţă de roşii cu cartofi

Tocanita de rosii cu cartofi reteta
Ingrediente reteta Tocanita de rosii cu cartofi:
  • 5 rosii
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • cimbru si zahar (optional)
  • ulei, sare, piper

Prăjitură cu cireşe

Prajitura cu cirese reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu cirese:
  • 500 g cirese
  • 8 oua
  • 2 cani si jumatate de faina (400 g)
  • 2 cani de zahar (400 g)
  • 100 g margarina (sau unt)
  • un pliculet praf de copt
  • o lingurita coaja de lamaie rasa

Dovlecei pane

Dovlecei pane reteta
Ingrediente reteta Dovlecei pane:
  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 150 g pesmet
  • ulei, sare si piper