Supă cremă de ciuperci

Supa crema de ciuperci reteta
Ingrediente reteta Supa crema de ciuperci:
  • 500 g ciuperci
  • 700 ml lapte
  • o ceapa
  • o lingura de faina
  • ulei, sare si piper

Prăjitură "tăvălită" (cu cocos)

Prajitura tavalita cu cocos reteta
Ingrediente reteta Prajitura tavalita cu cocos:
  • pentru blat:
  • 300 g zahar
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • un pliculet praf de copt
  • pentru sirop/glazura:
  • un pachet unt (sau margarina)
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri esenta rom
  • 200 g nuca de cocos rasa

Paste cu pui şi ciuperci

Paste cu pui si ciuperci reteta
Ingrediente reteta Paste cu pui si ciuperci:
  • 200 g paste
  • 1/2 piept de pui
  • 150 g ciuperci
  • o ceapa
  • o lingurita busuioc
  • 200 ml smantana
  • 3 catei usturoi
  • ulei, sare si piper

Salată de iarnă cu muştar

Salata de iarna cu mustar reteta
Ingrediente reteta Salata de iarna cu mustar:
  • 250 ml otet
  • 3 linguri zahar
  • o lingura sare
  • un kg gogonele
  • un kg gogosari
  • 1/2 kg ceapa
  • 1/2 kg morcovi
  • 150 g mustar
  • 150 ml ulei

Vinete la cuptor împănate cu caşcaval

Vinete la cuptor
Ingrediente reteta Vinete la cuptor impanate cu cascaval, kaizer si rosii:
  • 2 vinete
  • 150 g cascaval
  • 150 g kaizer
  • 2 rosii
  • 2 lingurite busuioc (optional)
  • sare si piper

Foi de prăjitură

Foi de prajitura reteta
Ingrediente reteta Foi de prajitura:
  • 2 oua mari (sau 3 oua mici)
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • o lingurita amoniac (bicarbonat de amoniu)
  • 300-400 g faina

Prăjitură cu mere şi biscuiţi

Prajitura cu mere si biscuiti reteta
Ingrediente reteta Prajitura cu mere si biscuiti:
  • pentru blat:
  • 400 g biscuiti
  • pentru compozitia de mere:
  • un kg mere
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita scortisoara
  • pentru crema de vanilie:
  • 1/2 l lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 pachet unt
  • pentru stratul de frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml iaurt
  • pentru decor:
  • 50 g ciocolata