Clătite gratinate cu ciuperci

Clatite gratinate cu ciuperci reteta
Ingrediente reteta Clatite gratinate cu ciuperci:
  • 6 clatite
  • 500 g ciuperci proaspete
  • un ardei
  • o ceapa
  • 200 g afumatura
  • 5 linguri smantana
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • o legatura patrunjel
  • ulei, sare si piper
Clatite gratinate cu ciuperci ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Pentru aceasta reteta de clatite gratinate am ales sa nu mai scriu si ingredientele pentru clatite. Nu neaparat pentru ca toata lumea ar sti sa prepare niste clatite, ci pentru ca reteta de clatite este deja detaliata pe blog. Singura modificare este faptul ca de aceasta data vom pune putina sare in compozitia clatitelor. Tocam legumele si carnea afumata in functie de preferinte. Turnam intr-o tigaie doua-trei linguri de ulei si punem ceapa, ardeiul si afumatura dupa ce uleiul s-a incins. Atunci cand legumele s-au inmuiat (dureaza aproximativ cinci minute), adaugam ciupercile tocate. Lasam compozitia pentru clatite gratinate la foc mediu in jur de un sfert de ora, adica pana cand se evapora toata apa lasata de ciuperci. In momentul in care compozitia a scazut, adaugam o lingura de smantana si amestecam. O lasam sa mai dea intr-un clocot, apoi o luam de pe foc, adaugam patrunjelul tocat marunt si condimentam compozitia pentru clatitele gratinate cu sare si piper in functie de gusturile fiecaruia. Punem cate o lingura cu varf din compozitia de ciuperci in mijlocul fiecarei clatite si incercam sa o intindem uniform. Intorcem marginile clatitei spre mijloc, exact cum este impaturita hartia unui plic si apoi o rulam ca pe o clatita normala (felul in care impaturim clatitele gratinate se poate vedea foarte bine in fotografiile care insotesc reteta). Procedam la fel si cu celelalte clatite gratinate si le asezam intr-un vas termorezistent sau intr-o tava. Amestecam patru linguri de smantana cu doua oua si 100 g de cascaval ras, dupa care turnam uniform compozitia rezultata peste clatitele gratinate din tava. Incingem cuptorul, apoi introducem tava si lasam clatitele gratinate la cuptor in jur de 15-20 minute (pana atunci cand acestea incep sa se rumeneasca frumos). Chiar daca in fotografii apar doar cinci, din ingredientele retetei vom obtine de fapt sase clatite gratinate. Pentru a nu se imprastia compozitia turnata deasupra, am folosit o tava micuta de 20x15 cm - deci o tava de 25x15 cm ar fi ideala.
Clatite gratinate cu ciuperci reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu ciuperci!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

32 de comentarii:

  1. Arata demential!!!!O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana, te asigur ca si gustul lor e demential :) O seara frumoasa iti doresc si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intra te rog in bucataria mea si vei gasi un premiu pe care ti-l ofer cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arată incredibil de bine, trebuie să le încerc și eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. iti dai seama ca am venit si eu la masa imediat cum am simtit miros de ciuperci :)) tot visez si eu sa le fac in clatite,pana una alta,am facut aseara umplute...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bune rau clatitele astea !!
    Te felicit dragul meu pentru bunatatea asta....
    Delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  7. Obligatoriu trebuie incercate!!! Arata beton in poze!

    RăspundețiȘtergere
  8. Waw! Arata incredibil! Maine seara stiu ce fac :) Mai rau e ca trebuie sa fac clatitele alea...(nu-mi plac cele din comert!)

    RăspundețiȘtergere
  9. La mine pe blog te asteapta cu mare drag, un premiu, acordat din suflet...!

    RăspundețiȘtergere
  10. hmm... ce as mai manca vreo 2 din astea!

    RăspundețiȘtergere
  11. salut,

    Clatitele zici ca sunt "canelones" tipic Català, cu siguranta sunt mai bune ale tale. Eu raman cu cele dulci..dar nu se stie niciodata!

    B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana nu le incerci, nu poti sti cu siguranta :) Eu acum chiar regret ca n-am incercat mai devreme clatitele astea gratinate.

      Ștergere
    2. Ce bine arata.....si eu vreau :)

      Ștergere
    3. :) Nici eu n-as spune acum NU catorva clatite d`astea... deci nu esti singura care pofteste :P

      Ștergere
  12. Arata yuuuumy,reteta asta sigur o execut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bubu, dupa ce incerci reteta, poate-ti faci timp si-mi spui cum ti s-a parut ;)

      Ștergere
  13. Delicios.
    Le-am executat joia trecuta :)

    RăspundețiȘtergere
  14. pff ce bine arata:)sper sa fac si eu cat de curand clatite din astea:)deja numa la ziua asta ma gandesc cand am sa fac p.s sper sa gasesc in tara asta ingredientele.

    RăspundețiȘtergere
  15. am deviat putin de la reteta originala, si am aruncat la misto niste cascaval ras marunt in compozitie. in felul asta s-au legat din interior, iar la feliat nu se mai desfaceau. in rest, parerea mea ca orice include ciuperci, cascaval si patrunjel e bun :)
    succes la gatit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci la fel, Daniel! Sunt total de acord cu tine: avand aceste ingrediente, nu aveau cum sa nu fie bune clatitele astea gratinate :)

      Ștergere
  16. Ieri am dat dracu dieta pentru clatitele astea !!
    Dar nu imi pare rau , au fost MAXIMEEEE ! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, duca-se invartindu-se!!! Important e ca ti-au placut clatitele, cred ca ar fi fost mai "dureros" sa nu-ti placa (dupa ce te-ai chinuit gatindu-le) decat sa renunti la dieta :)

      Ștergere
  17. Daca tot mi-ati facut pofta……… eu va las si ma duc in bucatarie ca am treaba...... yummm ce bune o sa fie clatitele mele cu ciuperci

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna, Robert.Ti-am gasit reteta pe fb si e ok(la fel o fac si eu).Singura diferenta este ca eu in loc de smantana la compozitie pun o lingura de bulion.N-ar fi rau sa incerci.Cu simpatie ,Mariana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mariana. Mersi pentru pont, merita incercate clatitele gratinate si cu bulion in locul smantanii - asa obtinem o reteta mai usor tolerata de organism, plus ca folosim un ingredient mai ieftin si mai la indemana decat smantana.

      Ștergere
  19. Mi s-au parut foarte simplu de facut dar in acelasi rand si foarte aspectuase si am zis sa incerc sa le fac si eu. Si de atunci mai mereu le fac. Sunt o delicatese atat calde cat si reci.Recomand ci incredere si celorlalti. nu o sa regretati. Multumesc ”Barbat la cratita” si spor in continuare in tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La prima vedere, clatitele gratinate par cam migaloase, mai ales daca n-avem experienta in prepararea clatitelor, insa cred ca rezultatul merita. Iti multumesc si eu pentru recomandare si te astept sa te inspiri cat mai des din retetele mele.

      Ștergere
  20. Sigur voi incerca aceasta varianta a clatitelor brasovene...
    Multumesc pentru toate retetele din care ma inspir si care imi si reusesc!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)