Ciocolată cu nucă de cocos

Ciocolata cu nuca de cocos reteta
Ingrediente reteta Ciocolata cu nuca de cocos:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 g nuca de cocos rasa
  • 4 linguri lapte (sau apa)
  • 100 g bomboane (pentru decor)
Ciocolata cu nuca de cocos ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Reteta de ciocolata cu nuca de cocos este una extrem de simpla, insa am complicat-o eu putin pentru a-i da un aer oarecum sofisticat :) Putem folosi doar doua ingrediente: ciocolata din comert si nuca de cocos. Bomboanele sunt doar pentru decor, deci putem renunta la ele, la fel cum putem renunta si la forma in care am prezentat eu in fotografiile retetei aceasta varianta de ciocolata cu cocos. Insa putem complica reteta si mai mult de atat folosind o ciocolata de casa, bineinteles, preparata dupa reteta mea :) Rupem ciocolata in bucatele mici sau o dam pe razatoare (este mai indicat sa o dam pe razatoare, astfel se va topi mai repede). Punem ciocolata intr-un bol si introducem bolul intr-o cratita cu apa pe care apoi o punem pe foc. Lasam ciocolata sa se topeasca la bain-marie, amestecand din cand in cand, iar dupa ce aceasta s-a topit, o luam de pe foc si incepem sa adaugam treptat nuca de cocos rasa. Trebuie sa amestecam foarte bine si, pentru a se omogeniza, adaugam cateva linguri de lapte caldut (sau apa). Ungem cu ulei cateva forme de briose, apoi punem in acestea aproximativ doua linguri de ciocolata cu cocos cu care vom tapeta formele (folosind degetele umezite). O alta varianta ar fi sa asezam folie de plastic in forme, lasand marginile mai lungi pentru a scoate cu usurinta ciocolata. Mai este si o a treia varianta, cea mai simpla dintre toate: intindem ciocolata cu cocos pe o folie de plastic si apoi o rulam exact ca pe un salam de biscuiti. Pentru a se intari, ciocolata cu nuca de cocos va trebui tinuta in frigider vreo cateva ore. Apoi umplem cosuletele de ciocolata formate (eu am obtinut sase) cu bomboane colorate, boabe de struguri sau orice altceva ne trece prin cap.
Ciocolata cu cocos
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri cu cocos!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

23 de comentarii:

  1. acum am pus la rece :x. E un deliciu. Asemănător acestei reţete eu fac o cremă pentru foile de napolitană. Aştept să mai publici reţete că majoritatea le-am încercat ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi incerca sa intensific ritmul in care postez retetele, sa nu cumva sa ramai fara sursa de inspiratie :) Deeeci... cum ti s-a parut ciocolata?

      Ștergere
  2. salut,

    defapt eu cotrobai dupa ceva de regim ca sunt satula de toate cu pastele asta, si uite peste ce am dat.....acum am o indoiala...ce fac????????????....
    arata asa de bine!!!!!!!!!!!!!

    B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Apelezi la o solutie de compromis: prepari doar jumatate din reteta de mai sus, suficient cat sa-ti satisfaci pofta si sa-ti surprinzi placut sotul ;)

      Ștergere
  3. Si frumoasa si ciocolatoasa....:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarbatori pascale fericite alaturi de toti cei dragi tie !

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarbatori fericite! Am incercat chiar azi reteta, a iesit super! Am modificat-o un pic, e drept; pentru ca nu aveam suficienta nuca de cocos am pus doar 80 g si am adaugat 80 g migdale. A fost delicioasa, pentru ca deja ..... a fost! Imi plac retetele tale pentru ca sunt bine explicate si usor de realizat. Felicitari! Pe cand o reteta de drob, ca tot a trecut Pastele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Te felicit si eu pentru ideea cu migdalele, pacat ca acestea nu sunt la fel de accesibile cum este nunca de cocos rasa (la pret ma refer). Nu ma aventurez sa avansez o data, insa cu siguranta voi trece drobul pe lista mea de retete viitoare.

      Ștergere
  7. Am pus migdale, pentru ca nu mai aveam alune ... :-D Cat despre pret, in Kaufland (sper sa nu fie probleme, nu vreau sa fac reclama) costa 3 lei punguta de 80 de grame, varianta fulgi sau sferturi de migdale-eu am folosit sferturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e nicio problema, cateodata mai facem si reclama gratuita :) Mai ales ca mi se pare destul de bun pretul lor.

      Ștergere
  8. Nu pot sa cred... am petrecut toata ziulica citind si savurandu-ti retetele... l-am salvat la favorite site-ul tau si ma pregatesc sa incerc toate retetele ! esti tare, mai ales k esti barbat... ;-) maini de aur :-) Ramona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma bucur sa aud ca ai facut asta si m-as bucura si mai mult sa aud ca ai incercat toate retetele. Nu sunt chiar atat de tare, sigur sunt altii mult mai buni decat mine, insa am avut norocul ca tu sa ma gasesti pe mine, nu pe ei :)

      Ștergere
  9. lol, ei, niciodata nu e prea tarziu ! bine k te-am gasit totusi :-) nu m-am putut dezlipi de site-ul tau azi, tot aici sunt :-) mi-am pus retetele in ordinea prioritatilor; maine: Lasagna (vreau neaparat sa incerc reteta ta, pt k am mai facut-o si mereu caut imbunatatiri si noi trucuri :) ) asa si... deserturi 2 ! prajitura "tavalita" si salam de biscuiti... mor de dorul lor, mai ales k in strainatate ti-e dor de casa, iar o prajitura mancata in copilarie ti-l mai potoleste oarecum :) iar retetele tale par superbe ! ne auzim curand ! Ramona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, incercam si eu sa fac pe modestu`... asa ca nu mai cauta, iti pierzi timpul :D Plus ca site-ul meu da dependenta, iar dupa o zi petrecuta aici cred ca nu mai ai nicio scapare :) Imi plac alegerile tale, sper sa fie conform asteptarilor si sa-ti mai potoleasca dorul de casa.

      Ștergere
  10. Uffff k tare bune au fost !! dulciurile le-am preparat pe amandoua... !! excelent ! o singura chestie la "tavalita", cred eu k cuptorul meu a fost prea puternic, pt k blatul a iesit cu o crusta cumva nelasand astfel sa se insiropeze prea tare prajitura... iar eu as fi vrut-o mai insiropata... in rest, jos palaria !! le-am tras si in poze de numa !!! bunaciune de prajituri !! mai vreau :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am remarcat ca deseori cuptorul este un fel de calcai al lui Ahile in cazul multor retete de prajituri... Puteai incerca sa elimini acea crusta de pe blat, sigur s-ar fi imbibat mai bine siropul. Imi place ca la final concluzia a fost "bunaciune de prajituri" :)

      Ștergere
  11. mersi ! asa am sa fac, sefu' ;-) lol apropo de emisiunea asta tare "Masterchef" care creeaza dependenta :-)
    hey ! ma apuc acum de tocanita de ceapa ! sa traiesti 1000 de ani ! iti incerc toate retetele !

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte ingenios. Ai creativitate si este de apreciat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc pentru reteta aceasta,pe cat de simpla pe atat de eleganta .Daca tot vine pastele,ma gandesc sa fac niste cosulete un picut mai maricele si sa le umplu cu oua de ciocolata :-)).Copilasii vecinilor se vor bucura .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Cred ca ar fi o surpriza frumoasa, in mod sigur copiii se vor bucura - chiar si numai pentru faptul ca vor primi mai multa ciocolata :)) Spor la treaba!

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)