Budincă de mere

Budinca de mere reteta
Ingrediente reteta Budinca de mere:
  • un kg mere
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita esenta de vanilie
Budinca de mere ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
M-am gandit putin cum sa numesc aceasta reteta, aveam de ales intre budinca de mere si chec cu mere. Am ales pana la urma budinca de mere pentru ca asa ii spune mama, cea care mi-a furnizat reteta - cu toate ca eu o percep ca fiind un chec cu foarte multe mere. In fine, nu conteaza prea mult numele retetei, important este sa fim convinsi ca ar merita incercata. Curatam merele de coaja, le taiem pe jumatate, scoatem cotorul iar apoi le taiem in bucati mici. Tapetam o tava rotunda (tava mea are diametrul 27cm) cu hartie de copt si punem acolo bucatelele de mere. Ca sa ne facem o idee, tava trebuie sa fie umpluta cam trei sferturi cu mere. Punem o lingurita cu scortisoara peste mere si amestecam pentru a o imprastia uniform. Apoi preparam compozitia pentru "checul" budincii de mere. Spargem patru oua si separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un varf de cutit de sare, iar atunci cand albusurile s-au intarit, adaugam treptat 150 g de zahar si continuam sa batem pana cand acesta se topeste iar albusurile devin sticloase (procedam exact ca la reteta de chec). In spuma de albusuri adaugam apoi cele patru galbenusuri si o lingurita cu esenta de vanilie. Le incorporam amestecand usor cu o lingura, pentru a pastra compozitia cat mai pufoasa. Adaugam faina in ploaie si amestecam compozitia tot cu ajutorul unei linguri, de jos in sus, pentru a nu se lasa albusurile. Turnam aluatul budincii peste mere si amestecam incetisor cu lingura pentru a se imprastia uniform si a acoperi toate bucatelele de mere. Introducem tava in cuptorul incins si coacem budinca de mere la foc potrivit (175 grade) aproximativ 50-60 de minute. Putem pudra budinca cu zahar si o putem savura atat rece, cat si calda.
Budinca de mere reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de budinca!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

81 de comentarii:

  1. parerea mea e ca-i tort de mere ,pt ca peste ele-i un blat....
    oricum cred ca-i super buna si-o sa fac chiar in weekendul asta. mersi mult !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Deci niciuna dintre variantele mele nu e buna, e "mariner" :) Acum serios, vorbind, pentru mine tortul de mere trebuie neaparat sa fie cu mere intregi si coapte... Am reteta lui pe blog, chiar ti-o recomand.

      Ștergere
  2. Dragul nostru Barbat la Cratita,
    Am gasit intamplator acest blog si deja am facut lapte de pasare dupa retetarul tau care a fost un real succes in fata musafirilor mei in ziua de inaltare ,iar astazi voi face reteta expusa de tine.Mult respect ca-ti faci timp pentru noi cei mai putin inspirati in ale bucatariei.
    O zi deosebita!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, sper ca budinca de mere a avut acelasi succes ca si laptele de pasare.

      Ștergere
  3. Imi plac foarte mult biscuiții din fulgi de ovăz si fructe uscate pe care îi cumpăr din comerț,dar ași dori o rețetă după care să-i fac acasă. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mi-ai multumit anticipat, ma voi stradui sa postez o reteta. Nu promit insa ca va fi prea curand, dar am trecut-o pe lista ;)

      Ștergere
  4. Hopa! Interesanta reteta....si eu am multe retete de praji cu mere dar nu asa:)Hai ca trec la treaba:)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa-mi trimiti si mie cateva, sa facem schimb de retete :)) Cred ca ar trebui sa introduc o rubrica speciala cu retetele cititorilor...

      Ștergere
  5. Gustul nemaipomenit ,insa cred ca am facut aluatul prea moale ca merele au stat pe fuldul tavii.In rest a fost foarte delicioasa.Merci mult si la mai multe retete.Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt doua variante: Aai amestecat aluatul mai energic decat ar fi trebuit si n-a iesit suficient de pufos. Sau poate a fost foarte pufos si doar l-ai turnat peste mere, fara sa amesteci si acesta a ramas deasupra.

      Ștergere
    2. UPS!Nu am amestecat:(,dar nu-i nimic promit ca data viitoare voi fi un exemplu!

      Ștergere
    3. :) E bine macar ca am reusit sa descoperim unde era "buba".

      Ștergere
  6. ce bunatati ai pregatit! imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. :)..ok..trimit retete......ma simt datoare la cate retete am'furat'eu de la tine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Hotomanco... te-am facut sa marturisesti! :P Pentru marturisiri complete si spalarea pacatelor, scrie-mi te rog pe fb sau pe mailul meu de contact din plicul aflat in subsolul paginii ;)

      Ștergere
  8. am ris o ora de "marinerul" tau....chiar ca esti o figura...
    si mi s-a facut dor si de Dl Goe...
    nota zece pentru "mariner' si pt tort.

    RăspundețiȘtergere
  9. trebuie sa revin si sa zic ca mi-ai facut ziua cu "marinerul "asta.
    esti un barbat la cratita deosebit ..si cred ca-ti placea literatura...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ti-am facut o impresie atat de buna mai mult datorita faptului ca te aflai pe un blog culinar :) Iar dupa "mi-ai facut ziua", ma faci sa cred ca traiesti in state - fiind atat de departe si traind intr-o societate atat de diferita, cred ca apreciezi si mai mult orice mic amanunt care-ti aduce aminte de viata ta din Romania :)
      Pe de-o parte, ma bucur ca intra pe blogul meu si oameni care-l apreciaza pe Caragiale, iar pe de alta ma intristez gandindu-ma ca asteptarile acestora sunt destul de mari. Ar trebui sa fiu si eu mai atent la ceea ce scriu, chiar am observat acum o virgula pusa complet aiurea in comentariul care ti-a placut tie atat de mult :D Iar talentul literar n-a fost niciodata punctul meu forte, dovada fiind faptul ca pana si liceul pe care l-am facut a fost unul economic.
      Poate mai intri si-mi spui cum ti-a iesit reteta...

      Ștergere
    2. ce sa mai raspund!? mai bine m-apuc sa-mi fac blog :)))

      Ștergere
  10. l-am citit de-o suta de ori, ca o terapie , si este cel mai inteligent raspuns pe care l-am primit vreodata la o remarca poate nu prea politicoasa.
    nu stiu cum si de unde ti-a putut veni ideea cu "marinerul" dar m-a uns la inima. eu sunt plecata din tara, unde-am fost profa de romana, si "marienrul" mi-a adus dintr-o data o gramada de amintiri frumoase.
    mersi inca o data pt raspunsul atat de frumos si de inteligent.. si-o sa fac chiar azi chechul "mariner"

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna :)Am facut si eu reteta asta pentru ca imi era lene sa rad pe razatoare merele (stii tu vechea reteta de placinta cu mere) si este mai rapida, lucru care m-a incantat foarte mult :P. In timp ce o preparam am observat ca lipseste praful de copt. Tu nu ai pus deloc sau ai uitat sa-l scrii la ingrediente? Eu l-am pus in faina si l-am amestecat. Din imagini pare pufoasa budinca ta :) A mea e la cuptor acum, abia astept sa vad rezultatul :) Multumesc frumos pentru aceasta reteta cu mere rapida si usoara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Nico! Initial si mie mi-a placut reteta tot din comoditate, mi s-a parut foarte simpla. Insa vad ca tu pana la urma ai complicat-o adaugandu-i praf de copt :)) Daca imi scapa cumva in lista de ingrediente, atunci sigur as fi pomenit de acesta atunci cand treceam la prepararea retetei... Cum a fost budinca ta?

      Ștergere
  12. A fost super buna! Mi-a iesit foarte pufoasa si a crescut bine :) Sincer fara sa pun praf de copt am emotii ca nu creste la fel de bine si nu iese pufoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ar trebui sa ai probleme cu crescutul budincii daca amesteci cu grija si pastrezi albusurile pufoase. Dar tu stii mai bine, paza buna trece primejdia rea, nu? :)

      Ștergere
  13. vai d mine ce bine arataaa :X... desi sunt o incepatoare in ale gatitului, abia astept sa incerc si eu. si ce de retete interesante ai pe aici, am sa rasfoiesc prin ele si sa-mi notez cateva :D
    Toate aprecierile otr ca impartasesti minunatele retete cu noi
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru comentariul entuziast. Decat sa notezi cateva retete, mai bine notezi numele blogului si revii oricand ai nevoie de idei.

      Ștergere
  14. asa-i :D... blogul este deja salvat pe comanda rapida la mine in browser :)) :D

    RăspundețiȘtergere
  15. PS: mi-a iesit excelenta aceasta budinca/chec cu mere :D:D!! am primit o multime de complimente

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai primit atat de multe complimente si datorita faptului ca trebuia complimentat atat checul, cat si budinca :))) Ma bucur sincer sa aud ca ti-a iesit reteta si sper ca acum ai prins curaj sa incerci si altele de pe blog ;)

      Ștergere
  16. E grozava reteta de budinca...foarte buna pt o zi caniculara!Am facut-o de mai multe ori si a iesit excelent.La ultima''prestatie'' am imbunatatit-o cu o crema de vanilie pt aspect,iar gustul...ce sa mai spun???O prietena s-a declarat vrajita de ''torta de vis'' cum a numit-o ea!Multumesc pt reteta,Robert!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Cornelia! Are dreptate prietena ta, retetei i se potriveste numele asta... torta de vis :D Prietena a fost vrajita de varianta mea sau de varianta ta imbunatatita? Am si eu curiozitatile mele :)

      Ștergere
  17. De varianta mea,desigur,dar nu reteta ta era la baza?Oricare-ar fi,e tare buna budinca asta!Incerc tot mai des diferite retete de la tine si constat cu placere ca toate sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Telul meu este sa te determin sa incerci numai retete de la mine :D Doar ca apoi va trebui sa gatesc mai des...

      Ștergere
  18. revin si eu a treia zi dupa craciun cu raspunsul...
    da, traiesc in montreal si mi-e ff dor de lb romana din romanaia,pt ca aici melanjam (sau amestecam) trei limbi, si in final n-o vorbim pe nici una perfect. ma bucur din inima cand vad vreo expresie pur romaneasca ,si nu-ti dai seama ce balsam este.
    oricum, de "mariner" imi amintesc zilnic, si rad singura. fetele mele imi tot cer un caine, dar daca o sa le cumpar unul precis il va chema mariner. ha, ha
    de fapt mai mult decat numele ,mi-a placut conceptul ,ideea super inteligenta de-a numi checul asa ca sa impace pe toata lumea...
    nu trebuie sa-ti faci probleme de calitatea blogului ca-i super ultra bun si fain. si stii ceva ? daca blogherul e cool, toata lumea iubeste blogul. (daca blogheritele-s niste figurante, nici nu le citesc retetele, oricat de bune-ar fi. ). imi place blogul tau enorm de mult ,stilul si felul cum gatesti si cum przinti retetele. simplu , atractiv si bun.
    binenteles ca am facut ``marinerul```in vreo 3 weekenduri si-a iesit mortal. cu deosebirea ca eu l-am facut in 2 tavi pe care le-am pus deodata la cuptor. nu voiam sa risc sa raman fara nimic dupa jumate de ora, asa ca din 2 tavi, am avut si-a doua zi. singura problema-i ca da dependenta....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cat de repede ne raspundem, pare ca traim pe vremea cand inca nu aparusera zborurile transatlantice si dura o vesnicie sa ajunga corespondenta :)
      Acum rad si eu singur auzind cum vrei sa-ti numesti cainele. Daca mai comentezi la alta reteta, ar trebui sa te semnezi "Alina Montreal" sau "Alina Mariner", ca sa stiu si eu ca tu esti. Sper ca inca mai ai aceeasi parere despre blogul meu si ca revii atunci cand ai nevoie de o anumita reteta. Si mai sper ca n-ai reusit sa scapi de dependenta data de "mariner" :D

      Ștergere
  19. vroiam un desert ptr weekend si cautand prin retete l-am gasit pe asta....asa ca il voi face...dar voi taia merele putin mai mici si voi adauga si nuca iar in jumatete din compozitie voi adauga cacao Daniela
    PS am aflat din comentarii ca esti constantean?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt constantean. Sunt curios cum a aratat budinca ta de mere in doua culori :)

      Ștergere
  20. Buna Robert! Budinca a iesit super, s-a ars un pic pe fund desi am pus hartie de copt, dar a fost vina cuptorului,desi l-am tinut pe pozitia de mijloc a cuptorului si focul a fost la minim, ma rog, a iesit foarte bun si asta conteaza!!!O seara frumoasa! Cami

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca nu e o mare problema... Zic asta gandindu-ma la faptul ca si cuptorul mamei arde putin (mai mult) cozonacii, insa acestia tot raman cei mai buni cozonaci pe care i-am mancat vreodata :) Week-end placut!

      Ștergere
  21. Buna buna budinca asta cu mere, azi a fost pe post de mic dejun...pacat ca pt. maine dimi nu mai este :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa nu te duci suparata la culcare, ai putea sa privesti partea plina a paharului: intrucat ai reusit sa faci o budinca atat de buna, aceasta a fost mancata mai repede decat te asteptai ;)

      Ștergere
  22. E faina si asta:jumate mere, 2 oua, 100 faina, 75 zahar.... pe jumate, d-le, intr-o craticiora mica-mica de tot, cu diam. de 15 cm. M-am tinut, ori nu de cuvant??? A fost asa de mica, incat nici nu i-am simtit prea bine gustul, eu fiind si o persoana generoasa....Oricum, felicitari, e faina!!!! RV

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Noroc cu micuta cratita de 15 cm - daca n-o aveai in bucatarie, nu-ti puteai respecta promisiunea :))

      Ștergere
  23. Toata lumea poate, numai eu nu pot... Merele mele nu m-au ascultat, si budinca ......fleosc!!!!!!! MUSUROI DE CARTITA!!!!! De ce ??????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As putea scapa usor de intrebare raspunzandu-ti ca budinca ti s-a lasat din cauza merelor alora neascultatoare :) Dar iti pot da si un raspuns serios: nu ai acordat suficienta importanta sfatului pe care l-am repetat de trei ori in reteta... adica trebuie sa amestecam usor pentru a nu se lasa albusurile si a pastra astfel cat mai pufoasa compozitia budincii. Acum asta e, nu e un capat de tara, insa data viitoare cand faci budinca de mere va trebui sa amesteci cu foaaarte multa atentie.

      Ștergere
  24. Abia ce am scos-o din cuptor si sunt foarte multumita.Am facut o modificare si am adaugat zahar brun si data viitoare ma risc sa pun faina integrala ,stii tu ,sa mai reducem din gluten.Faina reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai fost multumita de reteta, Carmen. Eu incep sa ma gandesc la ceva bun chiar si numai cand aud "zahar brun" :) Cred ca nu vei intampina probleme nici daca vei folosi faina integrala la budinca de mere. Oricum, iti tin pumnii si poate-ti amintesti sa ne anunti si pe noi cum a iesit.

      Ștergere
  25. Am incercat si eu azi reteta...din pacate am ramas dezamagita. Blatul de chec a iesit prea tare, nu stiu cum ar fi putut fi altfel la cantitatile date. Am avut inspiratia sa adaug stafide si sa tai merele cubulete, sa le calesc putin inainte cu zahar vanilat; apoi n-am mai amestecat merele in coca, ci le-am lasat la fundul tavii; la final am intors prajitura, astfel incat arata a tort cu mere si stafide, nicidecum a budinca. A fost o incercare...dar n-as mai repeta-o:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta depinde si din ce unghi privesti lucrurile... tinand cont de faptul ca eu am preparat reteta si blatul budicii mi-a iesit pufos (dupa cum se vede in imagini) si ca budinca le-a iesit foarte bine si altor persoane (dupa cum reiese din comentariile de mai sus), eu as putea zice: nu stiu cum ar fi putut tie sa-ti iasa altfel. Poate n-ai respectat intocmai reteta sau poate ti-a scapat ceva atunci cand ai citit-o, nu cred ca ar trebui sa dai vina doar pe reteta si sa renunti atat de repede.

      Ștergere
    2. Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru...:-(
      Mi s-a parut f multa faina pentru 4 oua, dar am respectat reteta intocmai...nu mi-a iesit deloc pufos, iar merele au ramas cam tari...am ramas putin dezamagita, insa as vrea sa o mai incerc si alta data putin modificata de mine (ori mai multe oua, ori mai putina faina) :-D

      Ștergere
  26. Ce ciudate mai sunt bucataresele !!!!! M-ai sicanat cu o chestie la o reteta, evident, si m-am gandit sa fac budinca ta , avand incredere in retetele postate, dar un pic mai altfel.....am pus-o intr-o forma de chec mai mare si ptc mi-a iesit super, mi-a trecut si supararea si ti-am impartasit si tie bucuria reusitei....In loc sa dorm, hoinaresc pe la voi,ca tot nu avem somn, mai ales cu noua ora de vara.Inca n-are nimeni curajul sa dea stingerea, in schimb tocmai mi-am vazut un inamic cu ultima felie in mana.Sa-i fie de bine, o s-o repet pe joi, in forma rotunda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cum sa dea cineva stingerea cat timp inca nu se terminase budinca de mere?!? :)) Poate a mers toata lumea la culcare dupa ce a plecat "inamicul" cu ultima felie... Ciudate nu sunt doar bucataresele, ci si bucatarii - altfel nu te-as fi sicanat la vreo reteta :) Nu-mi amintesc ce si cum, eu sicanez multa lume :D - lasa si tu un ID/nickname/nume mai deosebit in semnatura, ca sa te "identific" mai usor data viitoare :) Oricum, sunt convins ca n-a fost nimic rau, eu incerc sa fiu o gazda cat mai buna pentru vizitatorii blogului - poate anumite afirmatii ale mele pot fi interpretate, insa niciodata nu vreau sa supar pe cineva.

      Ștergere
    2. Da! O bunatate de praji! M-ai convins "Barbate". Merita deranjul in mod repetat. Felicitari....Cu drag, Mada!

      Ștergere
    3. Merci, Mada! Ma bucur ca te-ai lasat convinsa :)

      Ștergere
  27. merele cat timp se lasa la cuptor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, cred ca n-ai citit cu atentie reteta budincii - merele nu se tin la cuptor inainte de a turna compozitia. Iar daca par a fi coapte in imaginea retetei, asta este datorita scortisoarei cu care le-am amestecat...

      Ștergere
  28. azi o sa incerc si eu;) am mai incercat de la tine si rulada aperitiv de cartofi (ti-amzis ca am omis sa folosesc prosopul din prea multa desteptaciune:)) si cartofi crocanti la cuptor cu malai, si salata de morcovi cu iaurt si ciorba de legume.. au iesit toate foarteee buneeeee!! Multumesc foarte mult de idei.. in general nu fac specialitati dar cum m-am cam saturat de "retetele" mele am zis sa incerc .. => aprecierea sotzului:))))) o zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, ma bucur ca ai revenit pe blog si ca este multumita de toate retetele incercate pana acum. Vad ca ai scris ieri comentariul, deci acum budinca de mere este deja preparata - ai reusit sa mai cresti putin in ochii sotului, sau deja nu mai era loc de crescut? :))

      Ștergere
  29. Mie mi-a iesit aluatul foarte gros.Abia am amestecat fructele cu el. Si am pus toate cantitatile dupa cum sunt scrie. Acum sa vedem ce iasa. este la cuptor

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca amesteci f.f.f. usor totul in bol si nu in tava, nu iese? Mi se pare mai comod si mai sigur, dar tu stii cu siguranta MARELE SECRET....Te rog raspunde-mi in timp record ptc mi se termina merele din gradinuta mea .RV Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In afara de importanta pastrarii albusurilor pufoase, nu mai este niciun alt mare secret care-ar influenta radical rezultatul budincii de mere. Daca tu chiar consideri ca ti-e mai usor asa, atunci poti incerca sa amesteci merele in bol... insa mie mi se pare ca in forma/ tava ar fi mai usor si s-ar pastra mai bine "pufosenia" compozitiei. Cred ca nu s-au terminat merele in doua ore si jumatate, cat mi-a luat mie sa-ti raspund, asa ca spor la gatit! :)

      Ștergere
  31. Multumesc de raspuns, esti amabil ca de obicei si prin urmare ma aouc de treaba, rezultatul urmand sa il dezvalui in cursul zilei de azi. Si ca o paranteza, fac reteta intreaga, nu pe jumatate. Cat despre mere, crede-ma ca mi se termina, ptc am un pomisor in anul doi de rod, iar mancaii stau pe el, nu gluma. Poate iti mai amintesti ca prin martie , m-am plans de hotomanii care nu s-au lasat pana n-au devorat ultima feliuta de placinta cu mere , tot dupa reteta ta . Batalie pe preparatele cu mere!!!! Sa auzim numai de bine. RV

    RăspundețiȘtergere
  32. Specialist fiind, ai avut perfecta dreptate : iese si amestecand componentele in bol. Eu am mai facut reteta,dar pe jumatare si mi s-a parut incomoda amestecarea in tava, motiv pentru care am apelat cu intrebarea respectiva.Mi-a produs ceva emotie, consistenta compozitiei care era cam grosuta, cu siguranta din cauza marimii oualor. Cu toate acestea, m-am incapatanat si am pus toata faina si toate merele, avand oarecum exp de data trecuta.De frica esecului, am folosit un varf de praf de copt .Nu am deschis usa cuptorului, profitand de faptul ca am folosit o yana. Rezultztul a fost spectaculos,arata f bine , dar n-am curaj s-o tai fierbinte.Pacatul marturisit e pe jumatate iertat: stii de ce n-am curaj s-o tai? PTC am uitat sa pun scortisoara, in schimb am pus o mana generoasa de stafide. RV

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci ai reusit sa mentii compozitia budincii atat de pufoasa, incat aceasta a "sustinut" cu succes si greutatea suplimentara a stafidelor. Probabil budinca de mere iese binisor si fara scortisoara, insa sper ca n-ai uitat sa pui si esenta de vanilie... Daca ai si renuntat sa mai faci doar jumatate din cantitatile retetelor, ar cam fi cazul sa plantezi mai multi meri in gradina, nu crezi? :)

      Ștergere
  33. Consistenta budincii e usor umeda, ori am dat-o eu in bara , merele fiind mai zemoase?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este normal ca budinca sa fie mai umeda in jurul merelor, insa trebuie sa fie uscata in rest... Cat de zemoase sa fi fost merele alea?!

      Ștergere
  34. Fratioare, nu are ulei?

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna! Astazi am facut si eu budinca de mere. Din punctul meu de vedere a iesit super. De abia astept parerea mofturosului meu fratior. Este un devorator de dulciuri. Multumesc pentru reteta! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Asa cum sper ca a fost si parerea mofturosului :) Fiind un devorator de dulciuri, ma gandesc ca sunt putine sansele sa nu-i placa budinca de mere...

      Ștergere
  36. I-a placut mult mofturosului! I-am promis ca, in curand, o voi face din nou. Voi continua sa testez retetele tale, in special deserturile. Mmm! :D

    RăspundețiȘtergere
  37. E a doua oara cand fac reteta asta si e minunata! Multumim maestre! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Iti multumesc si eu, Alexandra! Nu mi se intampla des sa fiu catalogat drept maestru :D

      Ștergere
  38. Spune-mi , te rog, daca amestec merele in compozitia preparata, nu iese? Mi se pare mai practic, decat sa le amestec in tava... Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am incercat niciodata sa amestec merele in compozitia budincii, deci nu-ti pot confirma faptul ca iese bine si asa... Insa iti recomand sa incerci varianta testata a retetei, aceasta sunt sigur ca este mai gustoasa decat cea cu mere rase - o fi mai practic sa razi merele, insa farmecul budincii sta tocmai in acele bucati de mere...

      Ștergere
  39. Chiar acum ma duc sa o pregatesc pentru ca am cateva mere pe care nu le mai mancam. Arata tare bine...dar eu am sa adaug si cateva nuci ;)...revin mai tarziu sa-ti spun cum a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna! Si mie mi-a iesit gros aluatul.
    Cred ca depinde foarte mult de marimea oualor si de tipul de faina folosit... Am pus mai putin de 200 g de faina, dar aluatul meu nu a curs. Acum e in cuptor, sa vedem ce-o sa iasa...
    Probabil ar fi mai bine sa urmam reteta doar orientativ, sa adaugam faina treptat, pana obtinem consistenta potrivita, de aluat de chec.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)