Cartofi noi la cuptor

Cartofi noi la cuptor reteta
Ingrediente reteta Cartofi noi la cuptor:
  • un kg cartofi noi
  • 200 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • o lingurita boia (dulce sau iute)
  • o legatura marar
Cartofi noi la cuptor ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
Este important ca pentru aceasta reteta sa folosim cartofi noi, altfel gustul nu va mai fi acelasi si ar trebui neaparat sa le inlaturam coaja. Pentru aspect, ideal ar fi sa folosim niste cartofi noi cat mai mici cu putinta. In cazul in care cartofii sunt mai mari, acestia pot fi taiati pe jumatate sau pot fi fierti timp de zece minute inainte de a fi condimentati si introdusi la cuptor.
Tinem putin cartofii in apa rece (pentru a se inmuia coaja si pamantul de pe acestia si pentru a-i putea curata mai usor), apoi ii frecam cu o carpa, cu un burete de vase sau chiar cu mana. Coaja cartofilor noi nu trebuie neaparat curatata in intregime, este suficient doar sa ne asiguram ca nu ramane pamant pe acestia. Punem cartofii intr-un vas incapator si turnam peste ei uleiul (putem folosi si ulei de floarea soarelui, nu neaparat ulei de masline), sarea, piperul si boiaua de ardei (eu am ales boiaua dulce).
Amestecam bine cartofii pentru a-i acoperi cu ulei si condimente, dupa care punem cartofii condimentati intr-o tava pe care o introducem in cuptorul incins. Tinem cartofii noi la cuptor pentru aproximativ 35 de minute (in functie de marimea cartofilor, timpul de coacere poate varia, deci cel mai bine este sa-i incercam cu o furculita inainte de a-i scoate din cuptor). La sfarsit tocam o legatura de marar si o presaram peste cartofii fierbinti. Putem folosi si patrunjel in locul mararului, insa preferatul meu este rozmarinul proaspat.
Cartofi noi la cuptor reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare la cuptor!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

21 de comentarii:

  1. Salut,

    Irezistibil si cu un pic de pui la cuptor nu? sau mujdei de uturoi si branza razalita......


    mersi de idee

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, cartofii acestia mi se pare ca merg aproape cu orice, asta daca nu cumva vrei sa-i mananci ca pe o gustare. Eu chiar ma gandesc sa pun reteta la categoria "Antreuri" :)

      Ștergere
  2. Buna!!
    abia asteptam o postare,insa din pacate pentru mine ti-am luat-o inainte cu acest meniu si i-am prajit in untura proaspata.O minune.Hai ca te astpet cu noutati!!Toate bune!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iertare, imi pun cenusa in cap :)) M-am luat cu altele si am tot amanat reteta, cumparasem cartofii de saptamana trecuta...

      Ștergere
  3. mie nu mi-au ieşit aşa de arătoşi dar au fost foarte gustoşi! Le-am condimentat în plus cu condimente pentru cartofi... Iar ca să mă laud şi cu cartofii mei uite o poza :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3514332941724&set=a.1900550118162.116601.1373961200&type=1&theater

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Melly, te-ai laudat degeaba, se pare ca doar prietenii tai pot vedea imaginea cartofilor, cred ca ai profil privat (sau cum s-o mai numei)... :) Trimite-mi un mesaj pe fb si o pun eu "la liber" ;)

      Ștergere
    2. nu-mi place sa ma laud degeaba :))

      ar trebui sa se vada acuma https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600055_3514332941724_1083029555_n.jpg

      Ștergere
    3. :) Gata, acum i-am vazut. Cartofii astia ai tai parca seamana putin cu un cunoscut de-al meu :))))

      Ștergere
  4. Sunt grozavi !:)
    Nu i-am incercat cu marar si ma incanta ;foloseam doar rozmarin !
    Weekend placut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mancam mereu cartofii cu rozmarin, pana la urma riscam sa ne plictisim... Iar mararul este mai la la indemana decat rozmarinul :D

      Ștergere
  5. Foarte buni!!! Tocmai ce am facut si au iesit absolut deliciosi! P.S. Am facut si budinca de mere iesi, foarte aromata si foarte buna, de asemeni! Arabela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa continui tot asa, Arabela! Vad ca ai inceput cu ultimele doua retete postate :) Pe blog mai sunt cateva sute de retete care te asteapta sa le incerci.

      Ștergere
  6. Eu tot aștept cartofii noi prin piață... până una alta mă întorc doar cu cireșe. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt norocos, la Constanta au aparut cartofii de vreo 3 saptamani. In caz ca nu stii ce sa faci cu atatea cirese, sa stii ca tocmai am postat o reteta de tort... ;)

      Ștergere
    2. Le mănânc goale, în caz că nu ai aflat încă, eu nu sunt amatoare de dulce. Fructele sunt maximul suportat; eventual le mai combin cu brânză de „dulce” (gen mascarpone, ricotta, etc).

      Ștergere
    3. Inseamna ca ratezi peste jumatate din retetele de pe blog... Dar macar nu cred ca-ti faci prea multe probleme in legatura cu kilogramele in plus :)

      Ștergere
  7. SUUUPEEER ... i'm on it !

    RăspundețiȘtergere
  8. Gata, stiu ce sa gatesc pentru diseara!!!
    Inca nu cumparasem cartofi noi anul asta... Oare or fi romanesti?!?
    Intrebare: nu acoperi deloc tava cu cartofii, da? eu am o temere cum ca vor ramane cruzi in mijloc, chiar daca ii voi alege cat mai mici...
    Aaa, mararul e si preferatul meu!
    magda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ar cam trebui sa fi aparut deja si cartofii noi romanesti, insa in ziua de azi e cam greu sa mai avem incredere in ceea ce se vinde/ zice in piata...
      Eu nu acopar deloc tava cu cartofii, insa folosesc un cuptor electric care coace destul de bine. Daca zici ca vei alege cei mai mici cartofi noi, in mod normal n-ar trebui sa ramana cruzi la mijloc in niciun cuptor, oricat de slab/ prost ar fi acesta.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)