Vinete umplute cu carne tocată

Vinete umplute cu carne tocata reteta
Ingrediente reteta Vinete umplute cu carne tocata:
  • 2 vinete
  • 300 g carne tocata
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o legatura patrunjel
  • 4 rosii mici
  • ulei, sare si piper
Vinete umplute cu carne tocata ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Deoarece este nevoie sa asteptam pana ce iese apa din vinete, va trebui sa ne ocupam de acestea mai intai. Taiem vinetele in doua (pe lungime) si le scoatem miezul cu ajutorul unei linguri (lasam miez pe coaja vinetei cam de un deget). Presaram sare in cojile vinetelor pentru a favoriza eliminarea apei si apoi ne ocupam de compozitia pentru umplutura din carne tocata. Tocam marunt o ceapa si doi catei de usturoi si le punem la calit in cateva linguri de ulei incins. Tocam ardeiul si il adaugam si pe acesta dupa ce s-a inmuiat putin ceapa. Mai lasam legumele doua-trei minute la foc mediu si apoi adaugam carnea tocata. Tinem compozitia vinetelor umplute la foc mediu pana atunci cand carnea isi va schimba culoarea, dupa care punem miezul vinetelor (tocat). Peste aproximativ zece minute adaugam in compozitia umpluturii doua linguri cu pasta de tomate, o legatura de patrunjel tocat si condimentam dupa gust cu sare si piper. Tinand cont de faptul ca va fi introdusa si la cuptor, umplutura pentru vinete trebuie sa fie facuta/prajita doar pe jumatate in tigaie, la foc. Scurgem vinetele de apa adunata intre timp si le umplem cu amestecul de carne tocata si legume. Asezam felii subtiri de rosii deasupra vinetelor umplute cu carne tocata si le punem intr-o tava. Dupa ce cuptorul s-a incins, introducem tava in cuptor - la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute (pana ce se inmoaie vanata). Optional, putem presara peste vinetele umplute cascaval ras sau putina smantana dupa ce le scoatem de la cuptor.
Vinete umplute cu carne tocata reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu vinete!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

72 de comentarii:

  1. Arata absolut inedit, deci acum tu ma faci sa inteleg mai bine termenul de arta culinara, felicitari pentru selectie.
    Daca gatesti asa ceva,vreau sa vad poze cu tine si cu felul pe care lai preparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca e chiar arta culinara ceea ce fac eu aici, eu doar fac tot ceea ce pot pentru a iesi bine retetele postate :) Nu prea inteleg partea cu pozele cu mine si cu felul preparat... si deja am gatit vinetele umplute de mai sus, nu? Dar ca sa par totusi ca inteleg si eu ceva, spun ca daca as posta poze cu mine alaturi de mancare, atunci m-as indeparta rau de tot de notiunea asta de arta culinara de care vorbesti mai sus si as transforma blogul dintr-un blog culinar intr-un fel de blog album personal cu poze de genul celor postate de pescari - ei tinand mandri pestele in brate :)))

      Ștergere
  2. intotdeauna o femeie este impresionata de un barbat care gateste bine, cred ca de aici cUriozitatea verei. fac reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am facut inca reteta,dar as avea o intrebare.Se maninca si coaja de la vinata,nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, coaja vinetei se mananca. Nu insa si coada, am pastrat-o doar pentru a da mai bine in imagini :)

      Ștergere
    2. dar tu poti manca si coada:))

      Ștergere
  4. Am incercat reteta asta, este fooooarte gustoasa. Singura mea problema este ca atunci cand am asezat portia de vanata in farfurie s-a facut terci. :( Desi am o paleta uriasa pentru genul asta de operatiuni. Dar coaja de vanata nu am mancat niciodata, nici nu am stiut ca se mananca. Super interesant. Ce gust are? looool

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ce gust sa aiba?... de vanata :) Se pare ca ai tinut vinetele cam mult la cuptor, data viitoare ar trebui sa le scoti mai devreme. Pentru a evita astfel de situatii, eu intotdeauna verific din cand in cand ceea ce coc, indiferent de reteta.

      Ștergere
  5. Buna seara, de cateva saptamani am dat peste acest blog si mi-a placut mult iar de atunci intru de cate ori am ocazia. Vinetele astea umplute cu carne le fac de mult timp si ne plac foarte mult, iar ale tale au un aspect delicios. Iti dau o idee? (sau poate ai probat deja). Incercale umplute cu ton, sunt o bunatate. Gata, plec ca m-am cam intins, felicitari pentru blog si la mai mare:D. Noapte buna. Vero

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero, daca promiti ca vei intra mai des, atunci ai voie sa te intinzi cat vrei tu de mult :) Si-ti multumesc pentru idee, n-am incercat deocamdata vinetele umplute cu ton.

      Ștergere
    2. PROMIT ca INCERC sa intru mai des pentru ca imi place foarte mult blogul tau si probabil ca o sa iti mai dau si vreo idee (vrei, nu vrei:)) ,ca imi place sa ,,bucataresc" dar mai mult imi place sa fac dulciuri.VERO

      Ștergere
  6. Imi satisfaci o curiozitate macar, te rog. Cati ani ai ?:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Daca ma prinzi in toane bune, poate iti satisfac si mai multe curiozitati :D Am implinit 34.

      Ștergere
    2. Haha! Merci.
      Vreau sa-ti spun ca nu de mult am inceput sa gatesc si de fiecare data folosesc retetele tale, fiindca nu am incredere in alte site'uri.
      Si esti si foarte placut ca persoana, am citit la mai multe comentarii raspunsurile tale. :)
      Esti casatorit?

      Ștergere
    3. Se pare ca am fost prea indiscreta de data asta :D, sunt prea curioasa.
      Azi am facut reteta ta de ciulama de cartofi, si mi-a iesit sosul alb, dar e chiar buna si asa.. Eu am 19 ani, si in cateva zile o sa intru in primul an de facultate. Retetele tale m-au ajutat sa devin independenta de mama :)), care de-o vreme s-a plictisit sa mai gateasca. Deci merci mult :)

      Ștergere
    4. Nu esti doar curioasa, ci si nerabdatore... :P Nu intelegeam despre ce indiscretie vorbesti, dar acum am vazut ca mi-a scapat intrebarea ta de acum 10 zile :) Nu sunt casatorit.
      Multa bafta la facultate si sa-mi spui daca reusesti sa-ti mentii independenta nou obtinuta :)

      Ștergere
    5. Azi am gatit supa de rosii si ciupercile umplute impreuna cu un prieten, au iesit delicioase. Din pacate nu stiu daca o sa mai imi permit sa gatesc, din cauza ca n-am primit loc in camin si chiria o sa fie scumpa, n-o sa mai prea am bani.
      Cat despre tine, am ghicit deci. Ca multa lume sugereaza indirect ca ai fi casatorit, iar eu din raspunsurile tale am dedus ca nu :D Deci ma stiu :>

      Ștergere
    6. :) Daca citeai absolut toate comentariile, ai fi vazut ca am spus de cateva ori ca nu sunt casatorit. In marea lor majoritate, retetele mele nu sunt deloc costisitoare... cred totusi ca vei putea continua sa gatesti. Trebuie sa mananci si tu ceva, nu? :P

      Ștergere
  7. Astazi am facut vinetele umplute si au avut succes total. Am ras cascaval la sfarsit si putina telemea. Garnitura am avut paste. Copiilor le-a placut mult. Gustoase peparate sunt prezentate aici. Felicitari! Mai caut sa ma inspir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Foarte buna ideea cu cascavalul ras peste vinetele umplute.

      Ștergere
    2. eu fac aceasi rezeta numai ca prepar un sos de rosii si o garnitura de orez

      Ștergere
  8. lucrurile minunate se descopera din greseala..credeam ca am gasit blogul care ma satisfacea intru totul pana am ajuns aici..sper sa nu persiste confuzia si sa reusesc sa gatesc de pe doua bloguri ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dina, sunt tare curios sa vad cum vor evolua lucrurile... ;) Numai sa nu-mi spui care e celalalt blog culinar, sunt atat de posesiv incat nici nu cred ca as suporta sa-i aud numele :))

      Ștergere
  9. Doar daca-mi sugerezi cum fac sa nu-mi iasa vinetele gumoase,oricat ar sta la cuptor.. ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. ...retetele tale ma inspira foarte mult mai ales acum ca sunt insarcinata si am o groaza de pofte:)BRAVO din tot sufletul felicitari!!!!!!<3<3<3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Ramona! Stiu ca, prin postarea de noi retete, sunt si eu responsabil de aparitia unor noi pofte :) Asa spor la gatit si sarcina usoara!

      Ștergere
  11. Opțional cașcaval? :lol: Eu aș fi tăiat din carne și aș fi pus obligatoriu niște cașcaval amestecat cu ceva parmezan, ca să fie mai multă aromă.

    Oricum, pe aici pozele sunt așa frumoase, că și dacă nu aș fi știut ce bună e vânăta umplută, tot aș fi bănuit deliciozitatea ei. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Diana, iarta-ma pentru blasfemia asta! :P N-ai mai zis nimic de ceva timp si am crezut ca poate treci cu vederea... sau ca poate nu-ti mai plac branzeturile si ai facut o pasiune pentru dulciuri :D

      Ștergere
    2. Eu dispar, mai revin... dar la brânzeturi tot am nas fin. :lol:

      Ștergere
  12. Nebunia simturilor! Am hotarat: esti preferatul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Merci! Primul pas a fost facut, insa cred ca va mai dura ceva timp pana cand voi ajunge sa fiu preferatul tuturor...

      Ștergere
    2. baby steps. azi guacamole

      Ștergere
    3. Elena, atunci cand e vorba de gatit, baby steps astia de astazi se pot transforma maine in giant leaps :D

      Ștergere
  13. Daca si tu esti la fel de bun ca retelele tale......!?!?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, eu cred ca sunt chiar mai bun decat retetele mele :D Insa nu te lua dupa mine, am observat ca parerile sunt impartite... :)

      Ștergere
  14. interesanta reteta . ink nu am probat-o dar as vrea . am mai gatit asa ceva cu reteta d la cineva tocmai d aceea as avea o intrebare : vinetele se aseaza pur si simplu in tava fara a fi unsa cu ceva sau fara a face un sos ceva ?? eu knd am gatit imi aduc aminte k am facut si un sos din kteva rosii rase putin cimbru si vre2 catei d usturoi p ici p colo . i-ar vinetele inante de ale incarca se caleau foarte putin . zic k imi aduc aminte fiinca am ratacit reteta. multumesc pt reteta o voi incerca curand pt maine fac tocanita cu inimi si pipote k sa s mai iefteneasca vinetele :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Maria, in reteta mea vinetele se pun pur si simplu in tava si nu este nevoie nici sa le calim inainte. Sunt o multitudine de variante ale retetei de vinete umplute la cuptor, deci in mod clar tu ai folosit o alta reteta. Cum in bucatarie totul se rezuma la gusturile celui care gateste, poti incerca sa obtii rezultatul dorit adaptand reteta mea. Daca mai ai rabdare sa astepti ieftinirea vinetelor, iti sugerez ca intre timp sa incerci si RETETA aceasta de dovlecei umpluti, pretul acestora este acum la cel mai scazut nivel posibil :) Vinetele umplute mai pot astepta...

    RăspundețiȘtergere
  16. felicitari pentru blog! cand sunt in pana de idei, va vizitez cu incredere :-) toate cele bune si la cat mai multe retete simple si nu foarte costisitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Daca asa sta treaba, atunci imi doresc sa fii cat mai des in pana de idei :) Cu siguranta vei gasi aici din ce in ce mai multe retete simple di cu ingrediente accesibile ca pret. Poti sa-mi vorbesti la pertu, toata lumea o face.

      Ștergere
    2. multumesc, tin aproape...mai ales dupa succesul pe care l am avut ieri cu vinetele umplute :-)))

      Ștergere
  17. R, azi am aflat ca nu gatesti ptr nimeni stabil :d , daca nu s-a modificat ceva intre timp ; am niste vinete albe-n frigider si cred ca aceasta soarta o vor avea si la sfarsit cu un vulcan de smantana , deja salivez .
    Ms ptr retetele tale minunate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehee, ai aflat cam greu... :P De gatit gatesc pentru cineva stabil, insa tot necasatorit am ramas :) Cred ca vor arata interesant vinetele tale albe cu smantana, parca le-ai pregati pentru White Sensation :))

      Ștergere
  18. Buna!
    Am descoperit acest site acum cateva spatamani. Imi plac toate retetele care le-am incercat pana acum. Felicitari pentru acest site. Am incercat aceasta reteta de vinete umpulte dar nu mi-a iesit cum trebuie. Vinetele au iesit crude si nu inteleg de ce? Am respectat tot ceea ce ai scris. Poti sa imi dai un sfat, ce as putea sa fac ca sa nu imi iese as crude si uscate? Iti multumesc anticipat! Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banuiesc ca ai setat o temperatura cam mare la cuptor, Adriana... Si astfel vinetele n-au avut cand sa se coaca in profunzime, doar s-au "ars" la suprafata... Data viitoare incearca sa le coci la foc mai mic, cat mai departe de sursa de caldura.

      Ștergere
  19. Foarte buna reteta , am facut-o astazi si e super. Din cauza ca am avut mai multa umplutura ( era caserola de 500 g de carne) am improvizat si am gasit un dovlecel care statea degeaba in frigider ,asa ca l-am trimis sa tina companie vinetelor la cuptor. Am adaugat si putin sos picant...au mers perfect cu o bere rece...ca de aia santem barbati la cratita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radu, daca suntem barbati la cratita, asta nu inseamna ca ne-am lepadat cu totul barbatia, nu? :)) Pe caldura, folosirea cuptorului impune obligatoriu niste bere, chiar ar fi trebuit s-o si recomand in reteta :D Buna ideea ta cu sosul picant, voi incerca si eu data viitoare cand fac vinetele umplute.

      Ștergere
  20. pentru a da o notă mediteraneană se poate înlocuii usturoiu cu oregano, ienibahar şi scorţişoară

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sa stii ca oregano ma atrage si pe mine, chiar imi place nota aia mediteraneana de care vorbesti (multa lume zice ca reteta este o varianta turceasca sau greceasca).

      Ștergere
  21. foarte buna reteta merita ıncercata eu am facuto de foarte multe ori doar ca eu prajesc vinetele un pic ınainte
    o ıntrebare mai am de unde provine reteta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eva, chiar n-am habar de unde vine reteta. Probabil este o varianta a retetei care circula prin jurul Marii Mediterane :) Am inteles ca in turca se numeste Karniyarik, traducerea ar insemna stomac(burta) despicat - dar tu probabil stii asta :)) Si mie mi se pare ca varianta cu vnetele prajite inainte este mult mai gustoasa, dar daca prajesti vinetele, acestea absorb mult ulei si mancarea devine cam gretoasa, deci este musai sa le asezam pe niste servetele imediat ce le prajim, pentru a absorbi cat mai mult din ulei. Eu incerc sa multumesc pe toata lumea cu retetele mele, asa ca am ales o varianta mai dietetica a retetei, care sa contina cat mai putine prajeli - plus ca astfel reteta este mai simpla, deci mai putin timp petrecut in bucatarie (si mai putina mizerie, cam sare ulei in timpul prajirii vinetelor) :D

      Ștergere
    2. da aşa este absoarbe mult ulei ıntradevar aici ın turcia se fac şi sarmale ın vinete ın dovlacei sunt multe retete turceşti care ımi plac foarte mult

      Ștergere
  22. buna,ce bine arata vinetele...ma pun si eu sa le fac :*

    RăspundețiȘtergere
  23. Incercat. Tocmai ce le-am pus la cuptor. Multumesc! Am descoperit site-ul intamplator. Aveam eu ideea asta cu vinetele umplute, dar nemaiincercand, am zis sa vad cum face lumea :) .
    Am respectat reteta, doar ca la umplutura spre final, am pus putin vin rosu. Iar peste ele, inainte de cuptor, am pus mozzarela rasa. Sa vad ce va iesi!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mda. Delicios!!!! De refacut. Doar ca data viitoare, am sa adaug mozzarela rasa mai spre final iar vinetele le voi pune la facut intr-un sos din cateva rosii rase, cimbru si ceva usturoi (asa cum bine spunea cineva mai sus). Trebuie sa fie bun si asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu doar ca imbunatatesti reteta mea de vinete umplute, ci o si perfectionezi pe masura ce o refaci :) Ma bucur ca intamplarea te-a facut sa descoperi site-ul, sper sa revii si pentru alte retete.

      Ștergere
  25. Autorul nu-i doar talentat in bucatarie si bun imprivizator, dar se dovedeste o comoara la casa omului. Nu-i de mirare ca incepe sa fie curtat de doamne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Eu gatesc, doamnele ma curteaza... Mie-mi convine de minune, parca e mai usor sa gatesti decat sa curtezi (mai ales daca e vorba de retete atat de simple precum vinetele umplute) :D

      Ștergere
  26. Am facut reteta astazi, arata delicios, acum incalzesc cuptorul apoi le bag la cuptor si deja asteptarea asta mi se pare o eternitate ... Aaa am uitat, sunt barbat, am 18 ani si TRAIASCA BARBATII LA CRATITA...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu gandul la vinetele umplute si cu un ochi la cuptor, era cat pe ce sa nu scrii tocmai ceea ce face mesajul tau sa iasa in evidenta :) Spor la gatit, barbate, si sper ca retetele mele sa reuseasca sa te inspire daca ramai vreodata in pana de idei!

      Ștergere
  27. Buna,buna. Dar voi vedetzi ce vad eu? Ca rosioara din stanga de langa coditza, pare o mutrisoara simpatica? M-am amuzat la vederea pozei, dar m-am si delectat teribil cu gustul ( am gatit ieri minunatzia asta ). F.f.f.bun si preparatul, dar si cel care a postat retzeta. G.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, acum vad si eu mutrisoara aia. Nici nu m-am uitat bine la ea atunci cand am fotografiat-o, muream de pofta si vroiam sa termin cat mai repede pentru a o manca inainte de a se raci :)

      Ștergere
  28. Am facut pentru prima data reteta asta si am ales site-ul tau ..mi s-a parut cel mai simplu de preparat si laudele din partea persoanelor care deja gatise reteta asta m-a determinat sa o prepar si eu ..tin sa precizez ca vanata nu mi-a iesit foarte bine cred ca trebuia sa o scobesc mai mult sau probabil sa aleg o vanata mai coapta (dar nu prea ma pricep ) ..multumesc pentru reteta ..astept si altele noi sa mai ma relaxez gatind

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept sa-ti spun, nici eu nu ma prea pricep sa aleg o vanata coapta - pentru siguranta, criteriul meu este marimea :) Daca nu scobesc bine vanata umpluta, mai patesc si eu treaba asta - adica uneori ramane putin cam necoapta, insa nu ma prea deranjeaza. Ca sa fii sigura ca vinetele sunt coapte, va trebui sa le scobesti cat mai mult sau poti le dai putin la cuptor inainte de a le umple.

      Ștergere
    2. Si eu m-am ' ratacit"de curand pe blogul tau si iti spun sincer ca imi place reteta asta si altele pe care doar le-am "vizionat" pana acum.Sunt o banateanca stabilita in Dobrogea, asa ca deja am inceput sa caut papricasul de pui si suberekul.Suna bine si voi trece la treaba,am sa-ti spun ce a iesit.

      Ștergere
    3. Eu locuiesc in Constanta, deci bineinteles ca am publicat si reteta de suberek :) Ma bucur ca te-ai "ratacit"' pe blogul meu si retetele au reusit sa te convinga sa ramai. Apropo, la cat de multi romani din alte zone sunt rataciti prin Dobrogea, o banateanca e o binevenita pata de culoare :)

      Ștergere
  29. La această reteta adăugați când se călește carnea 100 grame de vin roșu,și 2frunze de menta tocate f.marunt. am gătit această rețetă din Grecia pentru musafiri speciali și a fost f. apreciată.BON APETIT.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)