Tocăniţă de pui

Tocanita de pui cu legume in farfurie
Ingrediente reteta Tocanita de pui:
  • 500 g carne de pui
  • 3 cepe mari
  • 3 ardei
  • 2 morcovi
  • 200 g rosii in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel
  • ulei, sare si piper
Tocanita de pui ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei:
E lesne de ghicit ca ingredientul principal al tocanitei de pui este carnea de pui - eu am folosit pulpe de pui dezosate pe care le-am taiat in bucatele mici (pentru a se face mai repede si pentru a fi mai usor de mancat), insa la prepararea retetei de tocanita poate fi folosita orice parte a puiului si bucatile de carne pot fi lasate intregi. Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita, o asezam pe foc si punem bucatile de pui in uleiul incins. Prajim puiul pe ambele parti la foc mediu si atunci cand carnea s-a albit (totul dureaza doar cateva minute), adaugam legumele tocate in functie de preferinte (trei cepe mari, trei ardei si doi morcovi). Saram dupa gust tocanita de pui, apoi acoperim cratita cu un capac si o lasam sa fiarba inabusit la foc mic aproximativ o jumatate de ora (datorita faptului ca atat puiul, cat si legumele isi vor lasa zeama, nu mai este nevoie sa punem si apa in tocanita noastra). Dupa ce trec cele aproximativ 30 de minute, adaugam rosiile in suc propriu (putem folosi si suc de rosii la tocanita de pui). Pentru a fi siguri ca legumele si puiul sunt gata, inainte de a pune rosiile este bine sa incercam morcovul (acesta este tare si are nevoie de cel mai mult timp pentru a se face). Apoi mai lasam tocanita de pui sa fiarba la foc mediu maxim 15 minute, iar la sfarsit punem patrunjelul tocat marunt, o gustam si o potrivim cu sare si piper. Ingredientele retetei sunt pentru sase portii de tocanita.
Tocanita de pui in farfurie
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de tocanita!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

29 de comentarii:

  1. Arata bine si mi se pare mai mult decat buna pentru vremea de acuma mai ales impotriva unei raceli!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac tocanita de pui,dat fiind faptul ca este usor de facut dar,un pic diferit.Nu pun sucul de rosii,cantitatiile sunt cam aceleasi,eu mai pun si vreo trei frunze de dafin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu pun in tocanita de pui frunze de dafin deoarece folosesc dafinul in multe alte retete si incerc sa mai diversific si eu. Nu vreau sa ma trezesc cumva ca mancarurile mele au toate cam acelasi gust :)

      Ștergere
  3. Aceasta este celebra reteta ce cica ar alunga in cel mai eficient mod raceala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie asa-mi place sa cred, insa n-am fost niciodata racit atunci cand am mancat-o :) Dar ar trebui s-o testez, sigur e mai gustoasa decat o aspirina...

      Ștergere
  4. Am facut tocanita de pui, si este DELICIOASA! Am pus sos de rosii facut in casa si doua cepe in plus fata de reteta. O voi adauga la meniul familiei!! Voi mai incerca si alte retete de pe acest sait.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice imbunatatire adusa retetei e oricand binevenita. Ma bucur ca familia a fost incantata de tocanita si sper sa se intample la fel si cu restul retetelor.

      Ștergere
  5. Arata fenomenal, o mananci cu ochii, dintre multe alte retete de tocanita am ales-o pentru azi. Un praf de boia dulce in locul frunzelor de dafin cred ca este mai potrivita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ca dintre atatea retete ai ales tocanita mea si sper ca la sfarsit, dupa ce-o gusti, sa te feliciti pentru alegerea facuta :) Boiaua poate inlocui fara probleme dafinul, aici totul tine doar de gusturi...

      Ștergere
  6. exact acum fac ,ce miresasm vine din bucatarie ... e ceva divin :) ma gandesc sa fac repede o mamaliguta langa ... multumesc pentru nenumaratele retete din care sigur o sa mai gatesc cu drag de la Sibiu Cristina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, Cristina! Pacat ca nu pot simti si eu miresmele din bucataria ta tocmai din Constanta :)

      Ștergere
  7. Beton . A iesit super ;) Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut, am incercat aceasta reteta si a iesit foarte buna! Multumesc :) Andreea

    RăspundețiȘtergere
  9. Excelentă rețeta. Am folosit roșii în suc propriu cu busuioc (așa vin la cutie) care probabil că strică gustul românesc dar în același timp fac tocana palatabilă pentru copiii mei crescuți cu alte gusturi.
    Cu mămăliguță (din mălai italian) alături.
    Nu este prima rețetă pe care o iau de aici dar este prima oară când scriu. Așa că: Mulțumesc pentru rețete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca si noua ni se mai schimba putin gusturile... :) Folosesc deseori busuioc sau rozmarin la tocanita de pui, desi atunci nu-mi vine s-o mai mananc cu mamaliguta - parca nu mai e o tocanita romaneasca :)) Ma bucur ca mi-ai scris, sper sa-ti fie de folos cat mai multe retete!

      Ștergere
  10. Bunaaaaaaaaaaaa buna buna buna tocanita asta!!
    Inca una din multele retete incercate, multumeeeesc!!si...la cat mai multe retete de care sa ne bucuram cu totii, citindu-le si incercandu-le!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Si sa nu uitam sa ne bucuram de retetele astea mancandu-le! :D Te astept sa le testezi pe toate!

      Ștergere
  11. Buna rau am incercat-o felicitari pt retetele care le postezi multumesc frumos te pup Lavinia De la Medgidia :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Lavinia de la Medgidia! :) Poate avem aceleasi gusturi si pentru ca suntem amandoi dobrogeni. Te pupa Robert de la Constanta :D

      Ștergere
  12. Buna rau...te lingi pe degete...Va pup si multumesc pentru retete...Claudia din Bacau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud ca tocanita te-a facut sa-ti lingi degetele, Claudia. Te astept sa incerci cat mai multe retete!

      Ștergere
    2. In momentul asta o gatesc din nou,prietenul meu e inebunit dupa tocanita aceasta. Iti multumesc pentru retete (ajutor-ul meu ) !!!

      Ștergere
  13. Recunosc ca aveti retete ffbune si usor de preparat,datorita modului explicit de gatire
    Multumesc echipei pentru straduinta pe care o acorda detaliilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru faptul ca ati remarcat atentia acordata explicatiilor. Echipa as fi eu, insa, pentru a nu suna ca in filmul ala cu "one man wolf pack", ar trebui sa zic ca ma ajuta si prietena mea de foarte multe ori :)

      Ștergere
  14. Cel mic mănâncă cu placere. Mulțumesc frumos.☺

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)