Salată de fasole boabe

Salata de fasole boabe reteta
Ingrediente reteta Salata de fasole boabe:
  • 200 g fasole boabe
  • un ardei rosu
  • o legatura ceapa verde (sau o ceapa uscata)
  • o legatura marar
  • 2 castraveti
  • 100 ml ulei
  • o lingurita otet
  • o lingurita mustar (optional)
  • o lingurita sare
  • piper
Salata de fasole boabe ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Salata de fasole boabe este o reteta simpla pe care o putem simplifica chiar si mai mult - putem renunta la vinegreta (sosul) cu care am asezonat salata si putem folosi fasole boabe la conserva (gata fierte). Procedand astfel, prepararea acestei salate ne-ar putea lua numai zece minute (sau si mai putin). Cum insa sunt convins ca nu toti suntem adeptii folosirii boabelor de fasole conservate, probabilitatea ca unii dintre noi sa trebuim sa fierbem fasolea este foarte mare. Pentru asta vom spala boabele de fasole (200 g) si le vom pune la inmuiat intr-un vas cu apa pe care il vom introduce in frigider (pentru a nu fermenta, in caz ca este prea cald in casa). De preferat ar fi ca fasolea pentru salata sa fie tinuta la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi scurgem apa in care a stat, adaugam apa proaspata si punem fasolea la fiert. O lasam sa fiarba aproximativ un sfert de ora, iar in timpul in care aceasta fierbe vom pune niste apa la fiert intr-o alta cratita. Dupa ce fasolea a fiert in prima apa, o scurgem si o fierbem in cea de-a doua apa. Este greu de estimat timpul de fierbere al boabelor, acesta este direct proportional cu vechimea pe care o are fasolea, asa ca o lasam atata timp cat este nevoie pentru a se inmuia bobul (trebuie sa ne inarmam cu rabdare, uneori poate dura mai mult de o ora si jumatate). Tocam in functie de preferinte o legatura de ceapa verde (ori o ceapa uscata), doi castraveti (pentru un plus de culoare, i-am curatat doar partial de coaja) si un ardei rosu. Nu avem neaparat nevoie de ceapa verde, eu am folosit-o mai mult pentru ca salata de fasole boabe sa iasa mai aspectuoasa). Punem toate legumele tocate intr-un vas incapator, apoi adagam boabele de fasole fierte si o legatura mica de marar (tocat foarte marunt). Prepararea vinegretei salatei. Punem intr-un vas o lingurita de otet si o lingurita rasa cu sare si le amestecam bine, pana cand se dizolva sarea. Dupa aceea adaugam o lingurita de mustar, omogenizam si adaugam treptat 100 ml ulei. Turnam in fir subtire uleiul si frecam cu lingura, obtinand astfel un sos cu o consistenta asemanatoare cu cea a maionezei. Turnam a sfarsit vinegreta peste salata de fasole boabe si amestecam bine totul (sau, daca la masa sunt persoane cu gusturi diferite, o asezam langa vasul cu salata si isi pune fiecare cat doreste). Asa cum spuneam la inceputul retetei, putem sari peste etapa prepararii vinegretei, fiind suficient sa adaugam in salata doar sare si ulei dupa gust.
Salata de fasole boabe reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

14 comentarii:

  1. Foarte buna,am facut si eu o salata in acest gen,este grozava!

    RăspundețiȘtergere
  2. fff buna in acest sezon

    RăspundețiȘtergere
  3. Barbat la cratita taaare "afurist" ca mai toate retetele incercate de pe site mi-au iesit taaare gustoooase :X

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut-o ieri! Exceptionala!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gustoasa si sanatoasa !! Am facut si eu aceasta salata, dar am folosit boabe de fasole neagra. Cu toate ca am tinut fasolea la inmuiat de seara pana dimineata , s-a incapatanat si a fiert foarte greu, Dar a meritat , rezultatul a fost un deliciu !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca salata pare mai interesanta cu fasolea neagra, in mod sigur arata mai deosebit. Ai avut ghinion, fasolea ta cu siguranta a fost mai veche de un an :) E cam aiurea sa fierbi mult la ea, mai ales acum, vara. Oricum, ma bucur ca ti-a placut salata si consideri ca a meritat s-o incerci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Fac destul de des salata asta, dar pana acum am folosit un dressing de ulei de masline si otet balsamic.Recunosc ca folosesc fasole rosie din conserva, e mai comod, mai ales daca nu ai timp mult de stat in bucatarie, dar am facut si cu fasole neagra si cu porumb.Efectul vizual e maxim, si pentru ca mancam mai condimentat am taiat si o jumatate de ardei iute.O sa incerc si cu mustar, sigur este tare buna.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. E buna salata dar am o intrebare se serveste rece (pusa la frigider) sau calda , nu de alta dar as vrea sa o pregatesc de acasa pentru camping !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea conteaza, putem manca salata de fasole asa cum ne place. Pofta buna si distractie placuta in camping!

      Ștergere
  9. Adauga boabe de porumb si ton din conserva,e super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O transform astfel intr-o super-salata, dupa o portie generoasa de asa ceva cred nu mai simt nevoia sa mananc nimic altceva tot restul zilei, la cat de consistenta este :) Dar sunt convins ca astfel salata ar fi tare gustoasa.

      Ștergere
  10. Ca sa scurtati timpul de pregatire al fasolei puteti folosi fasole gata fiarta la conserva.Drenati fasole prin sita si spalati-o in jet de apa rece (apa in care este conservata are sare in exces plus conservanti,etc) Daca nu aveti conserva puneti fasolea intr-un vas si dati-o intrun clocot cateva minute si lasati-o sa stea in apa in care a fiert 2 ore dupa care o fierbeti normal(nu adaugati sare la fiert fiindca fierbe ff greu dupa aceea (am invatat pe pielea mea). Adaugati sare la sfarsitul fierberii.Salata e buna si calda si rece.Cred ca daca o lasi mai mult e mai buna fiindca aromele se amesteca .

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)