Salată de broccoli cu bacon

Salata de broccoli cu bacon reteta
Ingrediente reteta Salata de broccoli cu bacon:
  • un broccoli (1/2 kg)
  • 100 g bacon
  • 2 rosii
  • o ceapa (ideala ar fi una rosie)
  • pentru dressingul salatei:
  • o lingura mustar
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita otet
  • sare si piper
Salata de broccoli cu bacon ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Broccoli nu va fi pus direct in salata, ci va trebui fiert putin inainte. Ii inlaturam frunzele, il spalam si il desfacem in buchetele. Nu aruncam tulpina/ cotorul, ci il curatam de coaja si il taiem bucati. Punem la fiert o cratita cu apa si putina sare, iar atunci cand apa incepe sa fiarba, punem buchetele de broccoli si le lasam la foc fix un minut (numai astfel broccoli va capata consistenta ideala pentru aceasta salata). Scoatem broccoli din apa, il scurgem foarte bine si este de preferat ca apoi sa il asezam pe niste servetele pentru a ne asigura ca scapam de toata apa (aceasta ne-ar putea strica salata, diluandu-i dressingul). Cat timp broccoli sta la scurs, incingem o tigaie si punem la prajit 100 g de de bacon taiat felii subtiri (nu este deloc nevoie de ulei). Tinem feliile de bacon la prajit pana cand se rumenesc pe ambele parti si devin crocante, apoi le scoatem si le rupem in bucatele. Curatam si taiem ceapa in suvite subtiri iar celor doua rosii le acoatem miezul si le taiem pulpa tot suvite (si zeama rosiilor ne-ar dilua prea mult dressingul salatei, acesta este motivul pentru care o indepartam). Punem intr-un vas buchetelele de broccoli scurse de apa, adaugam suvitele de ceapa, pe cele de rosii si bucatelele de bacon crocant (in caz ca nu ne place ideea de "crocanteala", e bine de stiut ca aceasta va disparea destul de repede dupa ce vom amesteca toate ingredientele salatei, asa ca e suficient s-o lasam vreo zece minute inainte s-o mancam). Daca in tigaie ramane multa grasime in urma prajirii baconului, o putem turna si pe aceasta peste salata de broccoli. Pentru dressingul (sosul) salatei folosim un vas diferit pentru a incorpora intr-o lingura de mustar cele trei linguri de ulei si o lingurita de otet. Adaugam sare si piper, iar daca ne place, putem pune si doi-trei catei de usturoi. La sfarsit, turnam dressingul peste salata de broccoli (fie direct in vas si amestecam, fie deasupra fiecarei portii in parte), gustam si o mai condimentam daca este cazul.
Varza si conopida sunt legume folosite frecvent in bucataria romaneasca, insa nu acelasi lucru se poate spune despre ruda lor, broccoli. Daca salata de varza este destul de populara printre romani, nu vad de ce n-ar reusi sa castige mai multa popularitate si salata de broccoli, aceasta fiind incomparabil mai gustoasa, mai aspectuoasa si mai satioasa. Daca de aspect va puteti lamuri uitandu-va la imaginile retetei, de restul va trebui sa va convingeti singuri preparand salata.
Salata de broccoli cu bacon reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de salata!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

9 comentarii:

  1. Nu stiu la ce sa ma astept din punct de vedere al gustului, dar cu siguranta mi-a trezit interesul! Trebuie sa o gatesc si eu curand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-ti place cat de cat broccoli, atunci eu cred ca te poti astepta la ceva gustos. Salata merita incercata, mie chiar imi place foarte mult. Daca nu te tentez intre timp cu alta reteta, sa nu uiti sa-mi zici cum ti s-a parut.

      Ștergere
  2. Din motive de comoditate :) am gatit azi reteta asta. Excelenta!!!Multumesc pt idee si reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, daca te face sa alegi o reteta de-a mea, atunci comoditatea se transfrma brusc in ceva bun :D Ma bucur ca ti-a placut salata si iti multumesc pentru feedback - imi prinde bine stiu ca nu sunt singurul care considera ca salata de broccoli este o reteta excelenta :)

      Ștergere
  3. Vara asta am dat iama in salatele tale ..Pt mine esti mereu o sursa de inspiratie...dar ti-am mai spus asta :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Mai spune-mi, imi place s-o aud... plus ca, tot repetand-o, poate ti se intipareste si tie mai bine in minte ideea asta :D

      Ștergere
  4. Delicios! Eu care nu ma prea in dau in vant dupa brocoli sunt incantata de ce gust are salata asta. Recunosc ca m-a atras initial combinatia cu baconu prajit, dar totul are un gust delicios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am stiut eu ce-am stiut atunci cand am pus baconu`-n salata :D Am facut-o intr-o doara, atunci cand am incercat-o si eu pentru prima data... nu aveam prea mari asteptari, insa am fost placut surprins si am tot repetat-o.

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)