Ruladă din biscuiţi cu cocos

Rulada din biscuiti cu cocos reteta
Ingrediente reteta Rulada din biscuiti cu cocos:
  • pentru foaia ruladei
  • 500 g biscuiti
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2-3 lingurite de esenta (optional)
  • pentru umplutura ruladei
  • 100 g nuca de cocos
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
Rulada din biscuiti cu cocos ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos nu este un desert foarte aspectuos, insa are cateva calitati de necontestat: este o reteta ieftina si foarte simplu de preparat. Dar punctul forte al retetei il constituie faptul ca rulada nu necesita coacere, aspect deloc de neglijat in zilele calduroase de vara (simplitatea si lipsa cuptorului o face sa poata fi preparata chiar si de catre un copil). Pentru foaia ruladei de biscuiti avem nevoie de niste biscuiti simpli si ieftini (asa numitii biscuiti populari) pe care ii maruntim cu ajutorul unui sucitor. Pentru a nu face prea multa mizerie in bucatarie, punem cativa biscuiti intr-o punga rezistenta sau intr-un prosop de bucatarie curat si ii presam/ strivim cu sucitorul, cu o sticla sau cu orice altceva credem ca ne-ar putea ajuta. Dupa ce ii maruntim fin, repetam procedeul pana cand terminam de faramitat toti biscuitii. Pe masura ce-i maruntim, punem biscuitii intr-un vas incapator, iar la sfarsit adaugam cele trei linguri de cacao si amestecam foarte bine (daca dorim ca rulada din biscuiti cu cocos sa fie mai aromata, adaugam si cateva lingurite cu esenta preferata). Dupa aceea turnam 400 ml de lapte, insa indicat ar fi sa nu punem tot laptele - cel mai bine este sa il adaugam treptat, pentru a fi siguri ca nu ne iese prea moale compozitia foii de rulada. N-ar fi rau nici sa avem putin lapte de rezerva, asta pentru cazul in care compozitia este rigida si nu se poate intinde cu usurinta. In mod normal, n-ar trebui sa fim nevoiti sa "jonglam" cu cantitatea de lapte, dar cum calitatea biscuitilor difera de la un producator la altul, am zis ca nu strica daca ofer si solutia, preventiv. Incorporam bine toate ingredientele si intindem o folie de plastic pe blatul bucatariei. Asezam compozitia in mijlocul foliei si o intindem cu ajutorul degetelor pana cand formam o foaie sau acoperim compozitia cu o alta folie si o intindem cu ajutorul sucitorului (fiecare poate proceda asa cum ii vine mai la indemana, important este ca la final sa obtinem o foaie).
Prepararea cremei de cocos a ruladei. Amestecam foarte bine un pachet de unt (200 g) cu 200 g de zahar pudra si cu 100 g de nuca de cocos rasa. Trebuie doar sa respectam doua conditii: sa folosim neaparat zahar pudra (datorita faptului ca cel tos se topeste foarte greu) si untul sa fie la temperatura camerei in momentul in care facem rulada (sa nu fie proaspat scos din frigider). Pentru un plus de aroma, putem folosi zahar pudra vanilinat sau putina esenta. Asamblarea ruladei din biscuiti cu cocos. Punem crema rezultata peste foaia de biscuiti, o intindem uniform si apoi o rulam cu ajutorul foliei pe care este asezata. Strangem rulada foarte bine la capete si, inainte de a o taia, o tinem cateva ore in frigider (nu in congelator!). Eu am impartit "aluatul" foii si crema in doua parti, formand astfel doua rulade cu lungimea de circa 30 cm fiecare (pentru a-mi incapea mai usor in frigider).
Rulada din biscuiti cu cocos reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de rulada!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

10 comentarii:

  1. Arata senzational ! Totusi familionul meu prefera nuca clasica.Merge sa inlocuiesc nuca de cocos cu nuca normala oare ?Mult succes,Anca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, n-am incercat rulada asta cu nuca de-a noastra. Daca e sa-mi dau cu parerea, cred ca ar merge, insa probabil va trebui sa "umbli" putin la cantitati - nuca de cocos este deshidratata si deci absoarbe multa umezeala, pe cand nucile sunt foarte uleioase...

      Ștergere
    2. Da, merge si cu nuca clasica, am incercat eu. Cantitatea de nuca nu am cantarit-o, dar am pus atata cat sa aiba o consistenta cremoasa. Am adaugat si putina esenta de rom. A iesit foarte buna.

      Ștergere
    3. Si eu ma gandeam cam la fel, nuca sa fie pusa "ochiometric", cam cata ar fi nevoie pentru a obtine acea consistenta cremoasa asa cum bine i-ai zis tu. Daca nuca ar fi prea uscata, ar cadea din rulada atunci cand am taia-o felii.

      Ștergere
  2. Foarte bună și nici nu necesită coacere! Trebuie încercată neapărat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si nu doar ca n-avem nevoie sa folosim cuptorul vara, dar rulada asta se si mananca rece, tocmai scoasa din frigider... ;)

      Ștergere
    2. buna,cand nu ai treaba iti gasesti,am incercat si eu rulada,a iesit ffffffffffffff bunaaaaaaa si e f usor de facut.eu am pus esenta de Rom si in crema si in amestecul de biscuiti.a iesit super...multumim.salutari din Germania,din regiunea Bavariei

      Ștergere
    3. Bitte! Si mie-mi place rulada asta tot cu esenta de rom, mi se pare ca romul merge foarte bine cu nuca de cocos. Insa am lasat esenta la alegerea fiecaruia, nu am vrut sa "constrang" lumea cu o reteta fixa :) Salutari din Dobrogea!

      Ștergere
  3. Buna ! Fac aceasta reteta de rulada dar in mijloc pun banana intreaga si rulez , incearca , arata foarte bine si combinatia de blat din biscuiti , crema cu unt si nuca de cocos si banana , e super. Am folosit si margarina vegetala in loc de unt la aceasta reteta cand a fost post .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Mersi pentru pontul cu banana pusa in aluatul ruladei, mi se pare interesant. Voi incerca cu siguranta, astfel reteta este si mai simpla :D

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)