Şniţele cu iaurt (de pui sau porc)

Snitele cu iaurt (pui, porc) reteta
Ingrediente reteta Snitele cu iaurt (de pui sau porc):
  • un piept de pui (sau 1/2 kg porc)
  • 200 ml iaurt
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • sare dupa gust
Snitele cu iaurt (pui, porc) Ingredientele retetei
Modul de preparare al retetei:
Snitelele cu iaurt nu sunt foarte diferite de snitelele clasice, practic inlocuim oul cu iaurt si lasam carnea sa stea putin la marinat (iaurtul nu da doar gust carnii, ci o si fragezeste). Eu le fac cu piept de pui, insa snitelele cu iaurt se pot face si cu carne de porc sau vita. Spalam foarte bine pieptul de pui, il dezosam daca este cazul, ii indepartam pielea si il taiem felii subtirele. Pentru a o fragezi, batem fiecare bucata de carne cu ciocanul de snitele (in caz ca nu dispunem de asa ceva in bucatarie, merge folosit si fundul unei sticle). Punem intr-un vas incapator 200 ml de iaurt si ii adaugam cate o jumatate de lingurita de piper si de boia dulce sau iute (aceasta mi se pare cea mai simpla si mai la indemana combinatie, insa putem pune orice condimente dorim la reteta snitelelor cu iaurt). Punem bucatile de piept de pui in iaurtul condimentat si lasam carnea sa stea la marinat cel putin o ora inainte de a ne apuca de preparare (putem chiar sa le pregatim de seara, pentru a avea snitelele gata de prajit a doua zi). Scoatem bucatile de pui din iaurt, le scurgem putin si le trecem prin pesmet, straduindu-ne sa le acoperim integral. Pesmetul se potriveste cel mai bine la snitelele cu iaurt, insa il putem inlocui si cu faina sau putem folosi un amestec de pesmet cu faina. Snitelele se prajesc in ulei incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte, cat sa capete o frumoasa culoare aurie (ideal ar fi sa le prajim in baie de ulei). Dupa ce sunt gata, scurgem bine de ulei snitelele cu iaurt atunci cand le scoatem din tigaie si le asezam intr-o farfurie tapetata cu hartie absorbanta, pentru a mai scapa de uleiul absorbit in timpul prajirii.
Snitel cu iaurt (pui, porc) taiat
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de snitele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. pesmetul poate fi inlocuit sau scos?
    regele mic nu-l tolereaza deloc deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pesmetul poate fi inlocuit cu faina. Dar chiar si daca eu ziceam ca nu se poate, oricat de mic ar fi, un rege ar trebui sa-si manance snitelele asa cum vrea, nu? :) Cand se va face mare, probabil va aprecia mai mult snitelele cu pesmet.

      Ștergere
  2. La cuptor nu merg facute? Sa evitam baia de ulei :D

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)