Mâncare de ţelină cu măsline

Mancare de telina cu masline in farfurie
Ingrediente reteta Mancare de telina cu masline:
  • 2 teline (de marime potrivita)
  • 200 g masline (optional)
  • 2 cepe
  • 100 ml vin (optional)
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 foi de dafin
  • o legatura mica de patrunjel
  • ulei, sare si piper
Mancare de telina cu masline ingredientele necesare retetei
Modul de preparare al retetei:
Desi titlul retetei este "mancare de telina cu masline", mancarea va iesi gustoasa si in cazul in care nu punem maslinele. Iar daca nu suntem pretentiosi, putem sa ne lipsim si de vin (am pus un vin alb, insa putem folosi orice vin avem prin bucatarie sau niste zeama de lamaie). Incepem prepararea mancarii de telina cu pregatirea legumelor, adica a cepei si a telinei pe care le curatam de coaja, le spalam si le tocam dupa cum ne este mai usor (felul in care le-am taiat eu se poate observa in imaginile retetei). Turnam o lingura-doua de ulei intr-o cratita pe care o punem pe aragaz si adaugam ceapa tocata atunci cand uleiul s-a incins. Calim ceapa timp de cateva minute la foc potrivit (doar atat cat sa se inmoaie, nu sa se si coloreze), apoi adaugam bucatelele de telina impreuna cu 100 ml de vin, 100 ml de apa, doua-trei foi de dafin si sare dupa gust. Acoperim cu un capac cratita cu mancarea de telina si o lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Dupa ce se scurge timpul alocat fierberii, punem in mancare 200 ml de suc de rosii si circa 200 g de masline. Indicat ar fi ca pentru mancarurile la care folosim masline acestea sa fie unele zbarcite (pentru a se umfla in timpul fierberii si astfel a prelua din aroma mancarii dar si a-si transfera propria lor aroma in mancare). Mai lasam mancarea de telina cu masline la foc inca 10-15 minute, apoi luam cratita de pe aragaz si adaugam patrunjelul tocat. Tot acum condimentam mancarea de telina cu piper si sare (dupa ce o gustam, pentru a fi siguri ca nu este deja suficient de sarata).
Mancare de telina cu masline reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu telina!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

3 comentarii:

  1. Eu pun si putin zahar caramel. La gatiyt, pun patrunjel uscat, la servit, proaspat. ORICUM, E O MANCARE BMINUNATA! merge si cu o bucata de friptura de pui langa ea, nu in ea;eu prefer piept, sotul pulpa;idealul e de post! Felicitari si spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am incercat mancarea de telinna cu zahar caramelizat - bine, recunosc ca nici nu mi-a trecut prin cap combinatia 😇 - dar imi plac mancarurile dulci si cu siguranta am sa incerc data viitoare. Mersi pentru idee, Ana-Maria!

      Ștergere
  2. Delicioasa mancarica, desi am uitat sa iau masline ,,zbarcite,, :) Aveti un blog minunat, retete usoare si foarte gustoase, multumesc pt ca existati!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)