Cremşnit (foitajul şi crema de vanilie)

Cremsnit reteta
Ingrediente reteta Cremsnit:
  • pentru aluatul foilor de cremsnit
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 pachet unt (100 g)
  • o lingura otet
  • faina cat cuprinde (circa 400 g)
  • pentru a unge foile
  • un pachet unt (200 g)
  • 200 g faina
  • pentru crema de vanilie a cremsnitului
  • un litru lapte
  • 200 g amidon (sau faina)
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat (4x8g)
  • 1/2 pachet unt (100 g)

Mâncare de peşte la cuptor (cu smântână)

Mancare de peste la cuptor reteta
Ingrediente reteta Mancare de peste la cuptor (Stiuca):
  • un peste mare (de macar un kg)
  • o conserva de rosii in bulion (400 g)
  • 300 g ciuperci
  • 2 ardei
  • 4 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml smantana
  • o lingurita cimbru
  • circa 100 g faina
  • ulei, sare si piper

Clătite braşovene cu ciuperci şi carne

Clatite brasovene cu ciuperci si carne reteta
Ingrediente reteta Clatite brasovene cu ciuperci si carne:
  • pentru clatitele simple
  • 250 ml apa (o cana)
  • 75 g faina (1/2 cana)
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • pentru umplutura clatitelor brasovene
  • 250 g ciuperci
  • 250 g carne de pui (tocata)
  • o ceapa
  • o legatura marar
  • 250 ml lapte (1/2 cana)
  • un ou
  • o lingurita faina
  • sare, piper, boia, cimbru
  • pentru crusta clatitelor brasovene
  • 2 oua
  • 150 g pesmet
  • ulei pentru prajit

Tuslama de burtă

Tuslama de burta in farfurie
Ingrediente reteta Tuslama de burta:
  • 500 g burta de vita
  • 300 ml supa de vita (optional)
  • 200 ml smantana
  • 2 lingurite faina
  • un ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei, sare si piper