Supă de ciuperci cu smântână

Supa de ciuperci cu smantana in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Supa de ciuperci cu smantana:
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • un morcov
  • o bucata telina
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • o lingura faina
  • ulei, sare si piper
Supa de ciuperci cu smantana ingredientele necesare retetei
Modul de preparare a retetei:
Reteta integrala este pentru supa de ciuperci cu smantana si se prepara foarte usor, dar se poate prepara chiar si mai usor de atat daca ne multumim cu o reteta vegetariana (atunci nu mai este nevoie sa citim si cealalta jumatate a retetei). Prepararea supei de ciuperci. Spalam, curatam si tocam asa cum dorim o ceapa, un morcov si circa un sfert de telina medie. Punem doua-trei linguri de ulei in oala in care urmeaza sa fierbem supa de ciuperci si calim legumele tocate. Le lasam cateva minute la foc mic, iar dupa ce incep sa se imoaie turnam in oala un litru si jumatate de apa fiarta si mai fierbem legumele timp de aproximativ 15 minute. Apoi adaugam o jumatate de kg de ciuperci taiate suvite subtiri si continuam sa fierbem supa inca vreo 15-20 minute. Pregatirea smantanii o incepem atunci cand timpul de preparare al supei de ciuperci se apropie de sfarsit. Punem intr-un vas doua galbenusuri, 200 ml smantana (sau iaurt) si o lingura de faina, le amestecam foarte bine iar dupa ce ne asiguram ca nu au ramas cocoloase de faina, turnam zeama fierbinte din oala cu supa pana cand amestecul de oua si smantana ajunge la temperatura supei. Atunci turnam amestecul fierbinte in cratita cu supa de ciuperci, o potrivim cu sare si eventual piper (dupa ce gustam) si oprim focul.
Supa de ciuperci cu smantana (imaginea retetei)
Lectura optionala. Supa se poate face cu orice fel de ciuperci, doar ca trebuie sa avem in gand ideea ca gustul final e dat de calitatea ciupercilor folosite (mai ales daca mergem pe varianta vegetariana). Eu am folosit pentru reteta ciupercile care mi-au fost mai la indemana (pleurotus), dar daca ar fi sa am de unde alege as prefera manatarcile/ hribii sau macar galbiorii. Avertizez ca supa de ciuperci va iesi destul de inchisa la culoare daca folosim champignon. Apropo, atunci cand e preparata cu pleurotus, unii ii pun si niste usturoi si o numesc ciorba falsa de burta.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de supa!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

2 comentarii:

  1. Nu mai puneti la inima. Nu merita. Mai ales ca vine din partea unui anonim. Ii recomand niste bloguri ale unor academicieni, nu cele cu retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ar trebui sa vad partea plina a paharului - mi-e groaza sa ma gandesc cum m-ar fi mustrat daca nu-i iesea reteta supei de ciuperci asa cum se astepta 😅

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)