Prăjitură cu cocos şi ciocolată

Doua prajiturele cu cocos si ciocolata (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Prajitura cu cocos si ciocolata:
  • pentru blatul prajiturii
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 300 ml iaurt
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 1/2 pachet unt (100 g)
  • un pliculet praf de copt (10 g)
  • pentru crema de cocos
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 100 g zahar
  • 1/2 pachet unt (100 g)
  • pentru glazura prajiturii
  • 200 g ciocolata
  • 5 linguri lapte
Prajitura cu cocos si ciocolata - ingredientele necesare prepararii retetei
Modul de preparare a retetei:
Reteta prajiturii cu cocos de mai jos presupune un blat in mijlocul caruia punem o crema simpla (practic il taiem pe mijloc si facem un fel de sandwich) iar la sfarsit acoperim cu o glazura de ciocolata. Prepararea blatului prajiturii cu cocos. Punem intr-un vas o jumatate de pachet de unt si il topim (recomandat ar fi s-o facem la aburi), iar cand acesta ajunge in forma lichida (dar fara a fi fierbinte) adaugam cele patru oua, 300 ml de iaurt si 200 g de zahar. Amestecam foarte bine pentru a topi integral zaharul, apoi adaugam 100 g nuca de cocos rasa, doua linguri cu varf de cacao, 300 g de faina si un pliculet cu praf de copt. Amestecam totul pana cand dizolvam toate cocoloasele de faina, la final compozitia blatului prajiturii cu cocos trebuind sa capete consistenta unui iaurt gros. Turnam compozitia intr-o tava (cu dimensiuni apropiate de 21x25cm) imbracata in hartie de copt (sau tapetata cu grasime), introducem tava in cuptorul incins si coacem blatul prajiturii timp de aproximativ 40 de minute la foc mediu (175-180 grade C). Prepararea cremei de cocos a prajiturii. Turnam intr-o cratita 300 ml de lapte, o punem la foc iar atunci cand incepe sa fiarba adaugam 100 g de zahar si trei linguri cu gris (presarandu-le treptat/ in ploaie). Lasam crema sa dea in cateva clocote (supraveghind-o indeaproape), apoi luam cratita de pe foc si adaugam 100 g de nuca de cocos, amestecand pana cand o incorporam. Lasam crema de cocos la racit, iar atunci cand ajunge la temperatura camerei ii incorporam si o jumatate de pachet de unt (acesta trebuie sa fie tot la temperatura camerei, nu scos direct din frigider). Asamblarea prajiturii cu cocos. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua pe lungime (pe orizontala), intindem crema de cocos pe partea de jos a blatului si asezam deasupra cealalta felie de blat. Pana cand preparam glazura de ciocolata tinem prajitura de cocos in frigider. Prepararea glazurii prajiturii. Rupem bucatele cele 200 g de ciocolata si le punem la topit intr-o craticioara impreuna cu cinci linguri de lapte (la bain-marie - adica nu direct pe foc, ci deasupra altei cratite cu apa, pentru a se topi la aburii degajati de aceasta in timpul fierberii). In momentul in care ciocolata s-a topit integral si este fluida, scoatem prajitura din frigier, turnam uniform deasupra ei glazura de ciocolata si o nivelam cat de cat, apoi o reintroducem in frigider (o putem taia dupa cateva ore). Dupa mine, aceasta prajitura cu cocos nu are nevoie de sirop, dar daca vrem sa ne complicam putin, atunci putem sa-i si insiropam blatul inainte de asamblare.
Prajitura cu cocos si ciocolata taiata (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa testati si celelalte retete de prajituri!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

Un comentariu:

  1. O prajitura tentanta,cu ingrediente la indemana.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere