Şnițele cu crustă de cartofi

Snitele cu cartofi taiate (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Snitele cu crusta de cartofi:
  • 500 g carne de porc (cotlet)
  • circa 5-6 linguri faina
  • ulei, sare si piper
  • pentru crusta snitelului
  • 3 cartofi medii
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • ulei, sare si piper
Snitele cu cartofi in crusta - ingredientele necesare retetei
Modul de preparare a retetei:
Daca ar fi sa-l descriu rapid, snitelul cu crusta de cartofi este un fel de combinatie de omleta cu friptura. Daca pofta si curiozitatea nu sunt suficiente, faptul ca se prepara la fel de simplu ca un snitel obisnuit ar fi un alt motiv pentru care sa-l incercam. Pregatirea carnii pentru snitele ar trebui facuta la inceputul prepararii retetei: spalam si feliem cotletul de porc (cam un cm grosime), apoi o batem bine cu ciocanul pentru snitele (sau, daca n-avem unul, cu fundul unei sticle) si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper (recomand folosirea unui piper proaspat macinat). Nu este obligatoriu, insa ideal ar fi ca inainte sa prajim snitelele sa tinem carnea condimentata vreo cateva ore in frigider. Prepararea compozitiei pentru crusta snitelului. Spargem cele doua oua intr-un vas incapator si adaugam trei cartofi pe care in prealabil i-am spalat, curatat de coaja si dat pe ochiurile mari ale razatorii. Punem in vas si doua linguri cu smantana, doua linguri cu faina si doi catei de usturoi dati pe razatoarea mica. Amestecam foarte bine compozitia crustei cu cartofi, avand grija sa o condimentam dupa gust cu sare si piper (in cazul in care compozitia iese prea subtire pentru a se lipi pe snitel, ii mai daugam faina; in caz contrar, o mai subtiem cu putina apa). "Asamblarea" si prajirea snitelului cu cartofi. Punem intr-o farfurie intinsa 5-6 linguri cu faina prin care trecem feliile de cotlet (pe amblele parti), apoi le tavalim prin compozitia de cartofi cu oua, iar la final le punem in tigaia cu ulei incins (ca orice snitel, cel mai bine se face in baie de ulei). Prajim snitelele cu cartofi pe ambele parti pana cand crusta capata o culoare aurie, apoi le asezam intr-o farfurie tapetata cu servetele (acestea vor mai absorbi excesul de ulei).
Snitele cu cartofi in crusta (imaginea de la sfarsitul retetei)
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de snitele!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Un comentariu:

  1. Slt,
    Urmaresc site-ul tau de ceva vreme si te admir. Toate mancarurile "furate" de la tine au avut un succes bestial aici. Dar, trebuie sa recunosc nu este singurul site care ma inspira, printre ele exista unul care te poate ajuta sa faci ceva bani cu talentul tau (cam 15 euro/ reteta), problema este ca este un site frantuzesc... sper sa te ajute si Merci.
    http://recipay.com/fr

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)