Fidea cu lapte

Fidea cu lapte in bol (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Fidea cu lapte:
  • un litru lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g fidea
  • coaja unei lamai
  • un praf de sare
Fidea cu lapte - ingredientele necesare prepararii retetei
Modul de preparare a retetei:
Desi fideaua cu lapte era o prezenta constanta in copilaria multora dintre noi, avalansa de retete sofisticate si dulciuri ieftine de pe piata din ultimii ani aproape ne-a facut sa uitam de ea... dar reteta se prepara atat de simplu si rapid incat e pacat sa nu-i mai acordam o sansa. Turnam intr-o cratita un litru de lapte, ii adaugam un praf de sare (cata putem lua cu trei degete) si punem cratita la foc (trebuie sa stam cu ochii pe cratita deoarece in momentul in care laptele incepe sa fiarba se formeaza spuma si este posibil sa dea pe afara). Dupa ce laptele a inceput sa clocoteasca ii adaugam patru linguri de zahar (sau mai mult, in functie de gusturi), coaja de lamaie rasa (cam o lingurita ar trebui sa fie suficient) si 100 g de fidea. Oprim focul dupa ce am lasat fideaua sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj (la inceput va parea ca este prea mult lapte pentru cantitatea de fidea folosita, insa fideaua se va umfla dupa ce oprim focul si o lasam la racit). La finalul prepararii putem adauga in fideaua cu lapte un strop din esenta preferata si eventual un cubulet de unt. Este foarte important ca laptele folosit la prepararea retetei sa fie unul gras fiindca numai astfel vom obtine o fidea cu lapte cu adevarat gustoasa.
Fidea cu lapte reteta
Spor la gatit si va astept sa rasfoiti cartea de bucate!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

Un comentariu:

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)