Macaroane cu brânză

Macaroane cu branza in furculita (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Macaroane cu branza:
  • 200 g macaroane
  • 200 g branza telemea
  • 100 g unt (1/2 pachet)
  • zahar/ miere (optional)
Macaroane cu branza - toate ingredientele necesare prepararii retetei
Modul de preparare a retetei:
Daca spun ca fierberea macaroanelor este cea mai solicitanta etapa a retetei, va puteti da seama cat de simplu se prepara aceasta reteta de macaroane cu branza 😁 Punem la fiert intr-un vas aproximativ doi litri de apa, adaugam putina sare iar cand apa incepe sa clocoteasca punem macaroanele (sau orice alt sortiment de paste preferam). Timpul de fierbere al macaroanelor (si deci al pastelor, in general) poate varia, asa ca cel mai bine este sa respectam indicatiile producatorului (scrise pe ambalaj). Punem o tigaie la incins (sau un vas incapator), adaugam o jumatate de pachet de unt si il lasam sa se topeasca (desi nu este neaparat necesar, deoarece daca macaroanele vor fi fierbinti, acestea il vor topi pana la urma). Oprim focul si adaugam 200 g de branza telemea data pe razatoarea mare (sau o putem marunti presand-o cu furculita). Punem in tigaie si macaroanele scurse foarte bine de apa in care au fiert si le amestecam cu branza si untul (daca credem ca ne-ar placea mai mult, mai putem adauga si putin cascaval).
Macaroane cu branza in tigaie (imaginea retetei)
Cam asta ar fi toata reteta macaroanelor cu branza, dar daca ni se pare prea simpla sau dorim sa mai incercam si altceva, atunci, inainte de a le manca, putem adauga putin zahar (sau miere) cat sa obtinem acel gust dulce-sarat (care mie imi place foarte mult, dar care nu este chiar pe gustul tuturor). De asemenea, macaroanele cu branza pot fi facute si in varianta cu branza dulce, carora le putem pune miere, scortisoara si miez de nuca.
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete cu paste!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

2 comentarii:

  1. Cel mai simplu 'desert' ca sa-i spun asa pentru toti amatorii de paste. Eu mai adaug putina dulceata ca sa fie meniul complet :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut mai mult decat varianta la cuptor.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)