Mazăre cu afumătură

Mazare cu afumatura in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Mazare cu afumatura:
  • 500 g mazare
  • 300 g afumatura (de ex. costita)
  • o ceapa
  • un ardei
  • un morcov
  • 3-4 foi dafin
  • 100 ml suc rosii
  • ulei, sare si piper
Mazare cu afumatura - ingredientele necesare pentru a prepara reteta
Modul de preparare a retetei:
Reteta se numeste mazare cu afumatura, insa mancarea poate fi preparata si in varianta vegetariana/ de post - este suficient sa renuntam la afumatura. Incingem doua-trei linguri de ulei intr-o cratita si apoi punem afumatura pe care am taiat-o bucati (eu am folosit costita afumata, dar putem apela la orice fel de carne). Lasam bucatile de afumatura sa se prajeasca vreme de 5-10 minute la foc mediu (intorcandu-le pe toate partile), apoi adaugam legumele tocate dupa cum ne vine la indemana (un ardei, o ceapa si un morcov). Amestecam din cand in cand si punem o jumatate de kg de mazare in cratita dupa ce vedem ca se inmoaie legumele (dureaza doar cateva minute). Punem pentru aroma cateva foi de dafin si turnam apa cat sa acopere integral mazarea cu afumatura. Lasam mancarea la fiert aproximativ o jumatate de ora, dupa care adaugam 100 ml de suc de rosii si continuam sa fierbem mazarea cu afumatura pentru inca un sfert de ora. In functie de gusturile fiecaruia, la final putem sa ingrosam mancarea pasand partial mazarea sau adaugandu-i niste faina (desfacuta in putina zeama si fiarta suplimentar cateva minute). Condimentam mancarea de mazare cu sare si piper, avand grija sa nu exageram cu sarea, asta deoarece afumatura in general este destul de sarata.
Mazare cu afumatura in oala (imaginea retetei)
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu mazare!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu