Vinete pane

Vinete pane reteta
Ingrediente reteta Vinete pane:
  • 2 vinete
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 8 linguri pesmet
  • un catel de usturoi (optional)
  • ulei si sare
Vinete pane - ingredientele necesare prepararii retetei
Modul de preparare a retetei:
Aceasta reteta de vinete pane n-ar fi cu nimic diferita de o reteta clasica de legume pane daca n-am aroma-o suplimentar cu niste usturoi (caz in care putem servi vinetele pane alaturi de un sos din iaurt amestecat cu usturoi si marar). Pregatirea vinetelor. Spalam doua vinete, le curatam coaja si apoi le taiem rondele sau felii (pe lungime, asa cum am procedat eu - poate ca vinetele pane rondele sunt mai aspectuoase, insa este mai migaloasa treaba). Presaram feliile de vanata cu sare din abundenta si le lasam sa stea astfel aproximativ o jumatate de ora (saram vinetele pentru a scapa de amareala din ele). Scurgem apoi bine apa pe care au eliminat-o (feliile de vanata vor arata ca si cum ar fi pline de broboane de transpiratie) si le tamponam cu servetele (le putem chiar ajuta presandu-le putin cu degetele). Prepararea crustei vinetelor pane va necesita trei vase. Spargem doua oua intr-un vas, optional adaugam un catel de usturoi maruntit (sau dat pe razatoare), putina sare si le batem foarte bine. Punem patru linguri de faina intr-un alt vas si opt linguri de pesmet in cel de-al treilea vas. Tavalim fiecare felie de vanata mai intai prin faina, o trecem apoi prin ouale batute si la sfarsit o acoperim cu pesmet (este bine sa avem la indemana pesmet suplimentar fiindca este posibil sa mai fie nevoie). Punem feliile de vinete pane la prajit in ulei incins si le prajim cate doua-trei minute (pe fiecare parte), avand grija ca focul sa fie potrivit pentru ca altfel doar se va arde crusta de pesmet iar in interior vinetele nu se vor face suficient.
Vinete pane reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete cu vinete!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o! anunturi

Un comentariu: