Supă de usturoi

Supa de usturoi cu crutoane in farfurie (imaginea retetei)
Ingrediente reteta Supa de usturoi:
  • 200 ml lapte
  • 1/4 pachet unt (50g)
  • 5 capatani de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1/4 telina
  • o ceapa
  • un colt de paine (circa 100g)
  • sare si piper
Supa de usturoi - ingredientele necesare pentru a prepara reteta
Modul de preparare a retetei:
Avand in compozitie unt, lapte si paine, este clar ca supa de usturoi este una consistenta (eu ii mai pun si crutoane). Si cu toate ca folosim mult usturoi in reteta, acesta nu se simte atat de puternic incat sa ne sperie. Incepem prepararea supei de usturoi curatand, spaland si tocand legumele. Capatanile de usturoi vor trebui mai intai desfacute si apoi fiecare catel in parte curatat de coaja, etapa destul de plictisitoare si care ne va lua ceva timp. Taiem o ceapa, doi cartofi si un sfert de telina in bucati mari (deoarece la sfarsit oricum le vom pasa), dar relativ egale (pentru a fierbe uniform). Punem o cratita la incins, adaugam un sfert de pachet de unt, iar dupa ce acesta se topeste punem ceapa tocata si cateii de usturoi intregi. Le lasam la calit vreme de doua-trei minute, pana ce incep sa-si imprastie aroma prin bucatarie, atunci fiind momentul sa punem alaturi de ele la calit cartofii si telina (trebuie sa fim atenti cu telina deoarece acesta are un gust foarte puternic si riscam sa transformam supa de usturoi in una de telina). Calim legumele la foc mediu in jur de 5-10 minute, apoi turnam in oala apa atat cat sa le acopere in intregime. Dupa 15 minute de fiert, adaugam 200 ml de lapte si mai lasam supa de usturoi la fiert timp de zece minute. Adaugam bucata de paine, lasam supa sa mai dea intr-un clocot si oprim focul (in functie de cat de "groasa" dorim sa ne iasa supa de usturoi, putem adapta cantitatea de paine).
Ultima etapa din prepararea supei de usturoi este pasarea cu blenderul (sau, daca nu avem un blender, putem folosi o sita). Dupa ce gustam, potrivim cu sare si piper, putand adauga chiar si putina zeama de lamaie in situatia in care supa ni se pare prea gretoasa (eu nu simt deloc nevoia sa pun pun zeama de lamaie, dar fiecare cu gusturile lui).
Spor la gatit si va astept sa incercati si celelalte retete de supa!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

6 comentarii:

  1. Capatanile de usturoi pot fi taiate pe jumatate, stropite cu putin ulei si bagate la cuptor. Apoi la finalul supei adaugat usturoiul copt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar m-ai scos din impas, multumesc. Sunt foarte curioasa daca baiatul meu v-a manca, de obicei refuza usturoiul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Usturoiul nu se simte foarte tare in supa, poate reusesti sa-l "pacalesti" pe cel mic 😁

      Ștergere
  3. Multumesc pt toata munca de a ne transmite si noua aceste retete delicioase intr-o maniera atat de simpla... ma iau dupa dvs de cativa ani :)

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)