tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post2041891443555239711..comments2024-03-17T16:22:52.376+02:00Comments on Rețete BărbatLaCratiță: Tort din şarlotă de casăUnknownnoreply@blogger.comBlogger52125tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-22008059306990129992015-08-15T11:29:13.054+03:002015-08-15T11:29:13.054+03:00Cum ti-a iesit testul cu faina? am facut din nou s...Cum ti-a iesit testul cu faina? am facut din nou sarlota, hahaha. bineinteles ca s-a mancat toata din nou, dar acum am primit toate aplauzele chiar cu bis. sunt foarte multumita, am primit scuze, laude, aprecieri etc. de data asta am facut-o cu stafide in cognac iar in compozitia de vanilie am pus doua linguri de sirop de afine ( am facut zilele trecute dulceata de afine si am pastrat cateva linguri de sirop din ea), vai de mine ce culoare a iesit, partea de jos a iesit un mov culoarea liliacului, foarte interesant. cred ca aceasta reteta a devenit favorita mea, ma pot juca cu ea cu estente si alte ingrediente cum vrea muschiul meu. data viitoare am sa pun niste sirop din dulceata de visine, sa iasa roza, dar sincer ma bate gandul s-o fac cu un sirop din muguri de pin, mor de curiozitate ce gust va avea. iti odresc un weekend placut, te invidiez din toata inima mea ca locuiesti pe malul marii, eu inspir vara toate noxele si mizeriile din aerul Bucurestiului, ne gandim tot mai des sa parasim acest oras care a devenit un cosmar pentru orice om care vrea sa traiasca civilizat. si daca mergi la vreo petrecere in aceasta zi de sfanta sarbatoare, la multi ani sarabatoritilor si distractie pe cinste! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-71826835770238613052015-08-13T13:14:50.554+03:002015-08-13T13:14:50.554+03:00In general, munca in bucatarie nu prea este apreci...In general, munca in bucatarie nu prea este apreciata - ce sa mai zic de situatia vaselor murdare ramase in urma prepararii retetei, toata lumea se asteapta ca ele sa fie spalate la un moment dat, insa nimeni nu se gandeste sa ne laude pentru asta :)) Asa ca ai tot dreptul la astfel de arogante culinare ;)<br />Nu stiam ca faina nu face cocoloase daca e dizolvata intr-un lichid rece, altfel iti dai seama ca as fi scris asta in reteta - chiar voi face acum un mic test, m-ai facut curios :) Sunt o gramada de astfel de mici secrete care ne pot face viata mai usoara in bucatarie, mereu aflu cate ceva nou.<br />Ai dreptate in legatura cu cacaoa, risti sa faci mizerie si atunci cand mananci (in cazul prajiturilor pe care le mananci cu mana). Ciocolata rasa e mult mai practica (si mai gustoasa), insa trucul cu frigiderul merge doar daca te misti repede - o spun din proprie experienta :)<br />Sunt curios cum o sa tii lumea departe de tortul de sarlota, odata facut! :PBărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-45807377082072293512015-08-10T21:11:05.096+03:002015-08-10T21:11:05.096+03:00Multam pentru apreciere, uite ca ma apreciaza si p...Multam pentru apreciere, uite ca ma apreciaza si pe mine cineva totusi. Sper ca n-o sa mi-o iei drept aroganta culinara daca iti mai dau niste idei. In loc de visine din visinata se pot pune stafide tinute cateva ore intr-un cognac bun, sau whisky, whatever. Pentru cine nu are visine alcoolizate. Ciocolata rasa deasupra de regula o folosesc la tiramisu, acel strat de cacao de la tiramisu ma enerveaza maxim, daca sufli sau stranuti pe langa prajitura te-ai aranjat. Mi s-a parut foarte potrivita si la aceasta sarlota.Ciocolata inainte s-o rad pe ochiurile mici de la razatoare o tin in congelator cam o ora, se rade foarte bine asa, daca ciocolata e moale se rade ca naiba, adica nu prea se rade,iese o mozoleala de nedescris. Si inca ceva, faina se dizolva fara dureri de cap numai in lichide foarte reci , n-o sa faca cocoloase ever. Si la reteta asta faina am dizolvat-o intr-o cana de lapte rece, dupa care am turnat-o peste laptele indulcit de pe foc. Asta e un secret pe care l-am invatat de la un bucatar batran, il dam si noi mai departe, ca asa e frumos. Hai ca mi-ai mai ridicat moralul meu prabusit, data viitoare mi-am propus sa fac acest tort cu prietenii si sotul langa mine, sa-i pun la punct. Dar de mancat n-o sa le dau nimic, il voi manca doar eu. HAHAHA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-6999866254739181582015-08-10T15:05:00.260+03:002015-08-10T15:05:00.260+03:00Haha, in cazul de fata pot sta linistit: ti-ai fac...Haha, in cazul de fata pot sta linistit: ti-ai facut-o cu mana ta! :P Eu am facut tortul de sarlota atat de simplu, incat unora probabil nici macar nu le pare atractiv (macar daca as fi inclus in reteta cateva sugestii pentru decor).<br />Inteleg prea bine prin ce treci, uneori ma mira pana si pe mine simplitatea cu care se prepara majoritatea retetelor (bine, nici eu nu ma prea apropii de cele complicate, n-am chef sa stau toata ziua in bucatarie). Iar daca ai putina imaginatie si rabdare, atunci poti obtine ceva spectaculos, asa cum ai obtinut tu acum) - iar pentru asta ai toata aprecierea mea.<br />Era sa uit sa-ti multumesc pentru idei, ar trebui sa le pun si eu in aplicare atunci cand voi prepara tortul de sarlota.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-34918346377336848212015-08-10T14:21:55.508+03:002015-08-10T14:21:55.508+03:00Sunt foarte trista, draga Robert. Am gatit multe d...Sunt foarte trista, draga Robert. Am gatit multe din retetele tale, acum doua saptamani am facut gulas ( a iesit senzational), am facut acum o saptamana pui cu vinete ( foarte bun mancat rece ), multe retete am facut, nici nu mai stiu cate, dar sambata ma-mpinse pacatul sa incerc acest tort. Eram singura acasa, sotul urma sa vina acasa ieri dintr-o delegatie, aveam chef sa fac ceva dulce fara cuptor, pe caldurile astea fac lucruri care se gatesc rapid. Am imbunatatit reteta ta dupa cum m-a taiat capul, adica dupa ce am scos din frigider compozitia de vanilie, am pus niste visine din visinata peste ea( fara samburi, scurse bine), dupa care am turnat compozitia cu cacao, peste care am ras ciocolata amaruie din belsug avand grija sa patrunda usor in compozitie. Am lasat-o peste noapte in frigider iar ieri l-am servit pe sotul meu. A mancat jumatate de tort, a iesit ceva atat de bun cum nu mi-am imaginat. Atat de bun si spectaculos estetic cat si la gust incat nu ma crede nimeni ca l-am facut eu. Au mai trecut si niste prieteni pe la noi care au terminat tot tortul. Toti ma intrebau de la ce cofetarie de lux l-am luat, am incercat sa-i conving in toate felurile ca e facut de mine. Nimic. Sunt catalogata drept o mincinoasa. De-asta sunt trista, asteptam si eu sa fiu laudata, apreciata. De unde. Colac peste pupaza si astazi prietena mea m-a sunat sa ma roage insistent sa las glumele deoparte si sa-i spun de unde am cumparat tortul. I-am dat adresa blogului tau si am terminat povestea. Este o reteta atat de usor de facut si atat de buna incat numai belele mi-a adus. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-22734343964238031512015-01-25T19:09:42.073+02:002015-01-25T19:09:42.073+02:00Acu incep si Maine rasunsul :-)Acu incep si Maine rasunsul :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-54916462364959297982014-05-21T14:16:58.785+03:002014-05-21T14:16:58.785+03:00Daca n-as avea forma de tort, cred ca eu l-as pune...Daca n-as avea forma de tort, cred ca eu l-as pune intr-o cratita. Ideea este ca mai apoi trebuie sa-l si putem scoate intreg de acolo :)<br />Asa este, discut mai mult cu femeile (statisticile imi spun ca doar un sfert dintre cititorii blogului sunt barbati). Ce sa fac, daca acestia nu sunt foarte atrasi de gatit... :D<br />Spor la treaba si La Multi Ani sotiei! Sper sa-i placa tortul de sarlota.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-29460553040282770972014-05-21T08:50:52.132+03:002014-05-21T08:50:52.132+03:00desii se numeste bartat la cratita vad ca mai mult...desii se numeste bartat la cratita vad ca mai mult cu femeii discuti aici :) !!<br />Azi fiind Sf. Constantin si Elena , Sotia Elena care este la munca m-am gandit sa ii fac o surpriza , sper sa imi iasa tortu asta . Din pacate nu am forma , aveti vreo idee in ce as putea sa pun ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-71257894011537569182013-11-17T22:24:34.843+02:002013-11-17T22:24:34.843+02:00:) Ninetta, fiind prima care-mi cere o astfel de f...:) Ninetta, fiind prima care-mi cere o astfel de favoare, nu pot sa refuz un mic pupic. Nu te-as putea dezamagi, doar un barbat adevarat nu se teme de un pic de afectiune :DBărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-37965549066823222352013-11-17T22:22:14.954+02:002013-11-17T22:22:14.954+02:00Bine, asta nu inseamna ca noua, constantenilor, nu...Bine, asta nu inseamna ca noua, constantenilor, nu ne-ar placea un tort cu smantana si nuca :) Tortul de mere merge foarte bine acoperit cu o frisca facuta acasa, din smantana naturala. Cred ca ar fi bine sa-ti zic de pe acum "La Multi Ani", poate uit pana saptamana viitoare. Si sper sa fi intuit bine, adica tortul de sarlota sa faca senzatie ;)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-16471754360366935162013-11-17T15:54:35.921+02:002013-11-17T15:54:35.921+02:00Pot sa cer un favore? Un mic pupic sa iti dau . BR...Pot sa cer un favore? Un mic pupic sa iti dau . BRAVOOOO pentru tot ceea ce fac . Esti un adevarat barbat. Cunosc cateva persoane de gen masculin care sunt exceptionale in bucatarie si in societate, bravooo si iarasi un pupic.NINETTAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-7023550417408102792013-11-17T11:05:52.543+02:002013-11-17T11:05:52.543+02:00Am inteles atunci... inseamna ca oaspetii mei vor ...Am inteles atunci... inseamna ca oaspetii mei vor savura un super tort... Vreau sa fac reteta de ziua mea (saptamana viitoare), nu de alta, dar de tortul tau de mere (personalizat de mine cu extrem de multe nuci :) ) cred ca s-au cam saturat... Bihorenii ar fi in stare sa puna smantana si nuci in orice, dar eu ca o constanteanca get-beget le-am aratat ca se poate si altfel.. iar torul asta sunt sigura ca va face senzatie... iti trimit poze :)Adinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-17398400465267923132013-11-16T22:18:24.263+02:002013-11-16T22:18:24.263+02:00Adina, nu trebuie sa-ti faci probleme ca vei astep...Adina, nu trebuie sa-ti faci probleme ca vei astepta prea mult, primul strat de sarlota al tortului se va intari destul de repede (adica nu va dura ore). Nu-ti pot spune exact cat timp va trebui sa stea in frigider deoarece acest lucru variaza in functie de temperatura la care ne tinem setat frigiderul. Gelatina isi va face repede treaba si se va intari probabil in 15-20min, in aceasta etapa a retetei trebuie doar sa poata sustine greutatea celuilalt strat al tortului. N-ar fi deloc o miscare inspirata sa folosesti congelatorul :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-72439464336267034652013-11-16T21:09:50.631+02:002013-11-16T21:09:50.631+02:00Intrebare/i: cat timp trebuie sa stea primul strat...Intrebare/i: cat timp trebuie sa stea primul strat la frigider? poate sta si in congelator vreo 30 min? afecteaza cu ceva?<br />Adinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-18625708767488829822013-11-16T19:59:35.872+02:002013-11-16T19:59:35.872+02:00Merci, merci... :) La cat te chinuiesc cu pofta pe...Merci, merci... :) La cat te chinuiesc cu pofta pe care ti-o fac, poate n-as merita felicitarile astea... Tortul de sarlota, este o reteta la fel de simplu si usor de preparat ca si cea a bombelor de biscuiti. Si se mananca foarte repede, deci sunt motive intemeiate pentru a le pune la o zi distanta :) Priveste si tu partea plina a paharului: tortul e mai putin nociv decat tutunul :DBărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-31348425331180851022013-11-16T19:54:05.799+02:002013-11-16T19:54:05.799+02:00Multumesc la fel! Si-ti multumesc pentru pont!Multumesc la fel! Si-ti multumesc pentru pont!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-68976536816992702782013-11-16T19:27:21.367+02:002013-11-16T19:27:21.367+02:00Acum ca fac bombele de biscuiti si cocos, vi cu al...Acum ca fac bombele de biscuiti si cocos, vi cu alta reteta....hmmmm..nu am timp de toate..si iar imi ploua in gura. La reteta de bombe am adaugat coaja de portocala rasa, imi place mult in combinatie cu romul. Uffff pe asta cand o fac? Intre ca am lasat tigarile si fac retetela tale cumulez cam multe kg . In fine, felicitari barbate, sa-ti traiasca familia si sa ne mai dai reteteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-75838663396968580722013-06-05T22:42:05.367+03:002013-06-05T22:42:05.367+03:00Am notat reteta o sa o incerc. Legat de cocoloasel...Am notat reteta o sa o incerc. Legat de cocoloasele de cacao, trebuia cernuta cacaoa inainte. Spor la bucatarit.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-40634936756896665732013-02-13T14:59:34.680+02:002013-02-13T14:59:34.680+02:00Multumesc!Multumesc!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-60399306524965471742013-02-13T14:58:12.982+02:002013-02-13T14:58:12.982+02:00:D Stiam eu ca sarmalele alea ma fac irezistibil :...:D Stiam eu ca sarmalele alea ma fac irezistibil :))BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-33704871069195856442013-02-12T22:23:51.101+02:002013-02-12T22:23:51.101+02:00Arata tare, tare bine! Sigur sarlota e delicioasa....Arata tare, tare bine! Sigur sarlota e delicioasa. Mie imi place tare mult. Felicitari pt tot ceea ce faci! Ai f multe retete pe placul meu!dulciuri si nu numaihttp://dulciurisinunumai.blogspot.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-76549328293119328872013-02-12T19:35:35.520+02:002013-02-12T19:35:35.520+02:00pai m-am indragostit (platonic) de tine de la sarm...pai m-am indragostit (platonic) de tine de la sarmalele alea in foi de vitza :D, anul trecut.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-33890024364553661552013-02-09T16:06:10.961+02:002013-02-09T16:06:10.961+02:00:) Mersi pentru sustinere! Ar fi bine daca toata l...:) Mersi pentru sustinere! Ar fi bine daca toata lumea ar fi atat de indulgenta cu mine...BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-36000980088970525882013-02-09T15:52:45.719+02:002013-02-09T15:52:45.719+02:00mie imi place cum arata asa, in 3 culori! mie imi place cum arata asa, in 3 culori! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-49346971418253819562013-02-09T15:08:52.772+02:002013-02-09T15:08:52.772+02:00Anya, tinand cont ca ai folosit gelatina, pana la ...Anya, tinand cont ca ai folosit gelatina, pana la urma cred ca ti s-a intarit sarlota de vanilie. Singurul impediment ar trebui sa fie faptul ca sarlota nu va fi atat de "pufoasa" cum ar trebui, ci va iesi mai compacta.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.com