tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post6899357452519315852..comments2024-03-17T16:22:52.376+02:00Comments on Rețete BărbatLaCratiță: Cozonac cu nucă, stafide, rahat şi cacaoUnknownnoreply@blogger.comBlogger125125tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-14959887297681309422016-12-19T11:33:37.906+02:002016-12-19T11:33:37.906+02:00De obicei scriu in reteta si gradele, de data asta...De obicei scriu in reteta si gradele, de data asta pare ca am omis - 175 de grade Celsius. Spor la framantat cozonacul!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-75897001533003980902016-12-18T13:13:43.216+02:002016-12-18T13:13:43.216+02:00Arata foarte delicios !!! Ati scris ca se bag la c...Arata foarte delicios !!! Ati scris ca se bag la cuptor la foc mediu ...as vrea sa va intreb in grade .. la cate grade ar trebui sa bag cozonacul ? multumesc<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16186476694560288225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-21823285632256665312015-04-11T19:27:49.498+03:002015-04-11T19:27:49.498+03:00:) Cu placere. La cat de frumos a fost astazi, ar ...:) Cu placere. La cat de frumos a fost astazi, ar trebui sa se bronzeze bine aluatul cozonacului tau. Paste fericit!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-76577783199304475382015-04-11T18:34:25.185+03:002015-04-11T18:34:25.185+03:00multumesc pt raspunsul promt.
dupa 20 min am termi...multumesc pt raspunsul promt.<br />dupa 20 min am terminat si uleiul si fortele asa ca am trimis aluatul (suficient framantat sper eu) la soare pt a se bronza putin :D . mai tarziu vedem si rezultatul :)<br />Paste fericit! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-86022915033492566922015-04-09T13:00:43.285+03:002015-04-09T13:00:43.285+03:00Multumesc si eu! Decat s-o dai in bara tocmai acum...Multumesc si eu! Decat s-o dai in bara tocmai acum, in ajunul Pastelui, mai bine iti raspund repede la cele doua intrebari :)<br />1. Pentru a iesi pufos, aluatul cozonacului trebuie framantat cat de mult ne tin puterile si rabdarea. Dupa mine, daca e framantat energic, cu simt de raspundere, ar ajunge si 15 minute, insa sunt unii - putin maniaci, in opinia mea - care framanta si ore bune.<br />2. Ai dreptate, pozele pot fi inselatoare :) Folosind reteta mea, cozonacul va iesi pufos - iti recomand sa verifici termenul de valabilitate al drojdiei inainte s-o folosesti, iar atunci cand o vei dizolva in lapte sa ai grija ca nu cumva laptele sa fie fierbinte (trebuie sa fie doar un pic caldut, altfel va dezactiva proprietatile de crestere ale drojdiei).<br />Spor la framantat!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-53363385262953920282015-04-08T17:22:06.273+03:002015-04-08T17:22:06.273+03:00Felicitari pt site, excelente retetele!
desi pana...Felicitari pt site, excelente retetele! <br />desi pana acum nu am dat gresi cu retetele tale, am mici dubii in ceea ce priveste cozonacul, asa ca am 2 intrebari. <br />1. cat timp trebuie framantat aluatul? <br />2. cozonacul ti-a iesit pufos? din fotografii pare afanat, dar as aprecia confirmarea/ infirmarea ta. <br />multumesc :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-67145333309479573542014-12-31T14:26:24.877+02:002014-12-31T14:26:24.877+02:00foarte bun cozonacul !
la multi ani si la cat mai ...foarte bun cozonacul !<br />la multi ani si la cat mai multe retete!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-43697427319899105902014-12-24T15:05:15.340+02:002014-12-24T15:05:15.340+02:00Lucia, trebuia sa-i faci mai pe seara, poate asa m...Lucia, trebuia sa-i faci mai pe seara, poate asa mai scapa unul :))) In copilarie mie nici macar nu-mi prea placeau cozonacii, si asta tocmai din cauza umpluturii saracacioase (mancam doar jumatate de felie, adica umplutura si putin de langa ea). Imi placeau doar atunci cand erau proaspat scosi din cuptor, cat inca erau calzi.<br />Sarbatori Fericite!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-29999191273246001022014-12-24T12:58:37.982+02:002014-12-24T12:58:37.982+02:00Sarbatori Fericite Robert !!! Gata, ma apuc de coz...Sarbatori Fericite Robert !!! Gata, ma apuc de cozonaci :d. Am 4 buc.in plan, sper sa prinda ziua de Craciun, la cat de buni sunt :)))). Minunata reteta, pt. toti aceia care au sechele din copilarie cand cautam cu lupa umplutura, acum ramane doar hartia de copt nemancata :))))lucianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-12104585698111016812014-10-08T22:58:42.316+03:002014-10-08T22:58:42.316+03:00Ti-am tinut pumnii, Elena! Deci emotiile tale erau...Ti-am tinut pumnii, Elena! Deci emotiile tale erau nefondate... :) Sper ca ti-a iesit un cozonac chiar mai bun decat cel anterior!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-8413182025820247972014-10-08T08:11:59.813+03:002014-10-08T08:11:59.813+03:00De vreo doua saptamani tot am pofta de cozonac si ...De vreo doua saptamani tot am pofta de cozonac si cum nu are cine sa-mi faca...m-am pus pe treaba :)))) Am emotii...sper sa-mi iasa la fel de bun ca cel de data trecuta!!Elena Negoitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-37700309573742381302014-07-13T20:15:55.681+03:002014-07-13T20:15:55.681+03:00In reteta de mai sus, cozonacul este facut fara ma...In reteta de mai sus, cozonacul este facut fara maia. Eu sunt adeptul simplitatii, iar daca am observat ca aluatul cozonacului creste atat de mult incat uneori cade din tava, am decis ca n-are rost sa ma mai complic cu maiaua. Mama face intotdeauna maia si, uneori, are supriza sa nu-i creasca suficient cozonacii - eu fac cozonaci de nici 4 ani, pe cand ea ii face de vreo 30 si ceva. Conteaza foarte mult si calitatea ingredientelor folosite, calitatea cuptorului in care coacem cozonacul...BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-15888249421305964292014-07-09T23:11:47.021+03:002014-07-09T23:11:47.021+03:00 Nu pricep unde faci maiaua. Pui toata faina(1kg) ... Nu pricep unde faci maiaua. Pui toata faina(1kg) in acelasi vas in care faci maiaua? Eu am aproximativ aceiasi reteta (5 oua, 250 zahar, 500 ml lapte, 100 gr unt(cateodata pun 50 unt+50 ml.ulei) dar maiaua mi-o fac separat in alt vas.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-9957088261254847152014-04-21T16:35:03.688+03:002014-04-21T16:35:03.688+03:00Acum sunt libera,pot sa-ti raspund si totodata sa ...Acum sunt libera,pot sa-ti raspund si totodata sa te felicit pentru minunatele retete cu care ne incanti.Am lasat cozonacul sa-l fac la urma,sambata dupa amiaza,este pentru prima data cand il fac dupa reteta publicata pe facebook,am suplimentat cu 2 galbenusuri si am pus drojdie proaspata in loc de drojdie uscata,putin zahar in plus fata de reteta.A iesit minunat,delicios,la superlativ fata de reteta pe care o foloseam.Multumesc si sarbatori fericite!RodicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-14962178280528250452014-04-19T18:12:36.109+03:002014-04-19T18:12:36.109+03:00Sunt perect de acord cu ultima fraza, dupa succesu...Sunt perect de acord cu ultima fraza, dupa succesul de ieri cu cozonacii, azi am dat-o in bara la un preparat care imi iesea de obicei. Acum asta este, trebuie sa perseveram:). <br />Sa aveti sarbatori pline de lumina, bucurie, armonie si speranta alaturi de cei dragi. SAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-29992464675567044152014-04-19T14:44:43.660+03:002014-04-19T14:44:43.660+03:00Simina, se pare ca ar trebui sa impart cu mama ta ...Simina, se pare ca ar trebui sa impart cu mama ta toate felicitarile si multumirile astea :) Si cu sotul - daca nu si felicitarile, atunci macar multumirile, el fiind cel care a framantat aluatul cozonacului. Am inteles ca emotiile sunt benefice, cica sunt mai mari sansele s-o dam in bara daca suntem prea relaxati si increzatori in fortele proprii :) Paste Fericit!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-59309801789623377962014-04-19T14:39:49.940+03:002014-04-19T14:39:49.940+03:00Cu placere, faptul ca reteta mea de cozonac este d...Cu placere, faptul ca reteta mea de cozonac este deja pe cale sa-si petreaca a treia sarbatoare in familia ta nu poate decat sa ma bucure si sa ma faca sa simt ca blogul meu culinar este util cu adevarat. Spor la framantat si Paste Fericit!BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-4609236061560520492014-04-19T11:17:06.934+03:002014-04-19T11:17:06.934+03:00Felicitari pentru reteta! Ieri m-am incumetat pent...Felicitari pentru reteta! Ieri m-am incumetat pentru prima oara in viata sa fac cozonaci. Aveam emotii de nedescris. Mi-am pregatit ingredientele din timp si iata ca a venit si momentul. Recunoasc ca aveam reteta in fata si pe mama la telefon pentru lamuriri suplimentare. Eu am facut maiaua separat intr-un castron ca sa vad exact consistenta. La aluat am suplimentat laptele pana la 500 ml pentru ca nu mi-a fost suficient pt 1 kg de faina. Cand am ajuns la framantat coca, l-am rugat pe sotul meu sa ma ajute, i-a izbit si framantat cam o jumatate de ora. I-am lasat la crescut cam 1 ora in tava. Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi mari(30cm) si 2 tavi mici(26 cm).Au iesit niste pufosenii extraordinare de care sunt foarte mandra. Multumesc. SiminaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-28928932048021210412014-04-17T13:55:23.055+03:002014-04-17T13:55:23.055+03:00Super buni cozonacii, am facut aceasta reteta si a...Super buni cozonacii, am facut aceasta reteta si anul trecut de paste si am repetat-o si de craciun, bine-inteles ca am sa-i fac si pentru pastele de anul asta! Multumim pentru reteta!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-68552705535495452612014-04-09T22:21:10.534+03:002014-04-09T22:21:10.534+03:00Multumesc pt.raspuns :),pliculetele care le-am fol...Multumesc pt.raspuns :),pliculetele care le-am folosit eu au fost de 10 grame(Pakmaya)si am pus cam 1 si 2/3.Au iesit suuuuper buni cozonacii,am dus si unei prietene care a spus ca au iesit suuper deliciosi si nu e prima oara cand fac cozonaci dar cu siguranta de acum incolo voi folosii doar reteta ta pt.ca mi se pare ff usor de preparat sa nu mai pomenesc de pozele imbietoare(ele m-au ispitit sa fac reteta :) ) Multumesc muuult inca odata pt.toate retetele.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14089382768733804127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-24812197481808770702014-03-29T23:29:35.040+02:002014-03-29T23:29:35.040+02:00Buna, poate n-am fost eu suficient de atent, insa ...Buna, poate n-am fost eu suficient de atent, insa traiam cu impresia ca toate pliculetele de drojdie sunt la fel - 7g. Cred totusi ca ti-au crescut ok cozonacii, slabe sanse sa fie pliculete de drojdie mult mai mici de atat. Mi se poate vorbi la pertu. RobertBărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-28866860055535413462014-03-29T13:42:42.794+02:002014-03-29T13:42:42.794+02:00Buna,tocmai am bagat cozonacii la cuptor,astept sa...Buna,tocmai am bagat cozonacii la cuptor,astept sa vad rezultatl final :) , am totusi o nelamurire (pt. data viitoare)drojdia uscata se gaseste in plicuri de diferite gramaje,puteti specifica gramajul va rog? Multumesc anticipat si Multumesc pt.retetele minunate .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-67498975959525793692014-03-20T00:52:03.709+02:002014-03-20T00:52:03.709+02:00Si cuptorul meu tot unul electric este, credeam ca...Si cuptorul meu tot unul electric este, credeam ca am trecut si temperatura exacta... prin foc mediu eu inteleg 175 grade C. Insa va trebui sa introducem cozonacul in cuptorul foarte bine incins in prealabil (adica preincalzit) si doar apoi sa-l setam la 175 grade.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-59447741143424916032014-03-19T19:30:38.245+02:002014-03-19T19:30:38.245+02:00noi nu avem foc avem electric la cite grade se c...noi nu avem foc avem electric la cite grade se coace cozonacul sau cite grade trebuie sa aiba cuptorul cind bag cozo,la coptAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-73610515614603013512014-02-27T21:04:55.485+02:002014-02-27T21:04:55.485+02:00300 ml de lapte ar trebui sa ajunga la fix, aluatu...300 ml de lapte ar trebui sa ajunga la fix, aluatul cozonacului mai contine si 100 ml ulei, plus patru galbenusuri (adica suficient lichid pentru a incorpora fara probleme un kg de faina). Chiar nu pot sa inteleg de ce tie ti s-a parut atat de tare aluatul cozonacului incat sa-l arunci...BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.com