Ingrediente reteta Parjoale moldovenesti (chiftele cu carne):
- 500 g carne tocata
- 150 g miez de paine
- 100 ml lapte (sau apa)
- 2 oua
- o ceapa
- un cartof
- 100 g pesmet
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Prajitura cu visine Valurile Dunarii:
- pentru blatul cu visine
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt (un pachet)
- 200 ml lapte
- 300 g faina
- un pliculet praf de copt
- 2 linguri cacao
- 300 g visine (proaspete sau din compot)
- pentru crema de vanilie
- 600 ml lapte
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie (80 g fiecare)
- 200 g unt (un pachet)
- pentru glazura prajiturii
- 2 tablete ciocolata (90 g fiecare)
- un cub de unt (aprox. 30 g)
Ingrediente reteta Prajitura cu cocos, nuca si crema:
- pentru blatul de nuca
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuca macinata
- 2 linguri faina
- pentru blatul de cocos
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuca de cocos rasa
- 2 linguri faina
- pentru crema prajiturii
- 12 galbenusuri
- 300 g zahar pudra
- 6 linguri lapte
- 3 linguri cacao
- 300 g unt (un pachet si jumatate)
- pentru glazura prajiturii
- 2 tablete ciocolata (180 g in total)
- 6 linguri lapte