Ingrediente reteta Prajitura simpla cu branza si gris:
- pentru "blatul" de gris al prajiturii
- un litru lapte
- 200 g gris
- 5 linguri zahar
- 1/4 pachet unt (50g)
- pentru "crema" de branza a prajiturii
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 5 oua
- 800 g branza dulce
- putina esenta (la alegere)
- un varf de lingurita sare
Ingrediente reteta Curcan la cuptor:
- o pulpa de curcan (circa 1kg)
- 300 ml vin rosu
- o capatana de usturoi
- o ceapa
- o lingurita boia
- 1/2 lingurita maghiran
- 1/2 lingurita rozmarin
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper
Ingrediente reteta Supa de usturoi:
- 200 ml lapte
- 1/4 pachet unt (50g)
- 5 capatani de usturoi
- 2 cartofi
- 1/4 telina
- o ceapa
- un colt de paine (circa 100g)
- sare si piper
Ingrediente reteta Prajitura diplomat:
- 400 ml frisca
- 200 ml lapte
- 200 g zahar
- 3 oua
- un pliculet gelatina (7g)
- o cutie compot de ananas
- 100 g piscoturi
Ingrediente reteta Piept de pui cu rosii:
- un piept de pui
- 3 rosii medii
- 4 catei de usturoi
- ulei si sare
Ingrediente reteta Gem de prune:
- 3 kg prune
- o lamaie (doar zeama)
- un kg zahar
Ingrediente reteta Vinete pane:
- 2 vinete
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 8 linguri pesmet
- un catel de usturoi (optional)
- ulei si sare
Ingrediente reteta Mazare cu afumatura:
- 500 g mazare
- 300 g afumatura (de ex. costita)
- o ceapa
- un ardei
- un morcov
- 3-4 foi dafin
- 100 ml suc rosii
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Prajitura cu piersici:
- 14 linguri zahar
- 50 g unt
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 4 piersici
Ingrediente reteta Fidea cu lapte:
- un litru lapte
- 4 linguri zahar
- 100 g fidea
- coaja unei lamai
- un praf de sare
Ingrediente reteta Cartofi copti cu smantana:
- 4 cartofi
- 50 ml smantana
- 50 g cascaval
- sare si piper
Ingrediente reteta Musaca de dovlecei (cu carne):
- 3 dovlecei
- 500 g carne tocata
- 2 rosii
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- un ardei
- 2 oua
- 100 ml smantana
- 100 ml suc de rosii
- o legatura verdeta (patrunjel)
- 4 linguri pesmet
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Tort cu bezea si crema de ciocolata:
- pentru blatul tortului
- 200 g biscuiti digestivi
- 100 g unt (1/2 pachet)
- pentru crema de ciocolata
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 500 ml lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- pentru bezeaua tortului
- 3 albusuri
- 6 linguri zahar
- esenta dupa gust si preferinte
Ingrediente reteta Macaroane cu branza:
- 200 g macaroane
- 200 g branza telemea
- 100 g unt (1/2 pachet)
- zahar/ miere (optional)
Ingrediente reteta Conopida pane:
- o conopida (circa un kg)
- 3 oua
- 4 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
Ingrediente reteta Mini pizza:
- pentru blatul de mini pizza
- 250 ml apa
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata sau 25 g proaspata
- o lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- pentru topping-ul mini pizzelor
- 100 g cascaval
- un ardei
- 100 g salam (bacon, sunca etc)
- 2 lingurite oregano
- 50 ml suc rosii
- pentru a unge mini pizzele
- un ou
Ingrediente reteta Bomboane cu cocos si migdale:
- 200 g lapte praf
- un pachet unt (200 g)
- 150 g nuca cocos rasa
- 80 g zahar pudra vanilinat
- 50-60 migdale (alune etc.)
Ingrediente reteta Piept de pui cu sos alb:
- un piept de pui
- 1/2 pachet unt (100 g)
- o lingura faina
- 300 ml lapte
- 1/2 legatura patrunjel
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Snitele cu crusta de cartofi:
- 500 g carne de porc (cotlet)
- circa 5-6 linguri faina
- ulei, sare si piper
- pentru crusta snitelului
- 3 cartofi medii
- 2 oua
- 2 linguri smantana
- 2 linguri faina
- 2 catei de usturoi
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Supa de mazare cu galuste:
- 450 g mazare
- o ceapa
- un ardei
- 2 morcovi
- 4 linguri bulion
- o legatura marar (sau alta verdeata)
- ulei si sare
- pentru galuste
- 4 linguri faina
- 2 oua
- sare
Ingrediente reteta Fursecuri cu gris si cacao:
- 200 g gris
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 2 oua
- 1/2 pachet unt (100 g)
- 4 linguri cacao
- o lingurita praf de copt
- esenta de rom sau vanilie
Ingrediente reteta Prajitura cu biscuiti si crema de gris:
- 300 g biscuiti
- un litru lapte
- 150 g gris
- 200 g zahar
- un pachet unt (200 g)
- 2 linguri cacao
- 100 g miez de nuca
- 100 g rahat
Ingrediente reteta Tort de zahar ars:
- pentru crema de zahar ars
- 4 oua
- 1/2 l lapte
- 12 linguri zahar
- un praf de sare
- esenta de rom dupa gust
- pentru blatul tortului
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- un praf de sare
- esenta de rom dupa gust
Ingrediente reteta Saramura de peste:
- 1/2 kg peste
- 3 rosii
- un ardei
- 3 catei de usturoi
- 1/2 legatura verdeata (leustean sau patrunjel)
- un ardei iute (optional)
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Prajitura cu cocos si ciocolata:
- pentru blatul prajiturii
- 4 oua
- 300 g faina
- 50 g cacao
- 300 ml iaurt
- 200 g zahar
- 100 g nuca de cocos rasa
- 1/2 pachet unt (100 g)
- un pliculet praf de copt (10 g)
- pentru crema de cocos
- 300 ml lapte
- 3 linguri gris
- 100 g nuca de cocos rasa
- 100 g zahar
- 1/2 pachet unt (100 g)
- pentru glazura prajiturii
- 200 g ciocolata
- 5 linguri lapte
Ingrediente reteta Mancare de cartofi:
- un kg de cartofi
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite boia
- 100 ml suc de rosii
- o legatura de patrunjel
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Ciorba de pui:
- 500 g carne de pui
- un morcov
- un pastarnac
- un ardei
- o bucata de telina
- o ceapa
- 400 g rosii (in suc propriu sau proaspete)
- o legatura mica de patrunjel
- cateva boabe de piper
- sare (si eventual niste bors)
Ingrediente reteta Spaghete cu sos de rosii:
- 200 g spaghete
- 200 ml suc de rosii
- 6 linguri ulei (recomandat cel de masline)
- 2 catei de usturoi
- busuioc dupa gust (recomandat cel proaspat)
- sare si piper
Ingrediente reteta Langosi:
- 300 ml apa
- 1/2 plic drojdie uscata (sau 25g proaspata)
- un praf de sare
- o lingurita zahar
- 400 g faina
- 4 linguri ulei
- ulei pentru prajit
Ingrediente reteta Mancare de conopida:
- un kg conopida
- 2 cepe
- 3 catei usturoi
- 2 ardei
- 200 ml suc rosii
- o legatura marar sau patrunjel
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Budinca de gris:
- 6 oua
- 11 linguri gris
- 6 linguri zahar
- pentru a unge tava
- 50 g unt
- pentru a insiropa budinca de gris
- 500 ml lapte
- 6 linguri zahar
- esenta vanilie dupa gust
Ingrediente reteta Rulada cu ciocolata:
- pentru foaia ruladei
- 5 oua
- 4 linguri faina
- o lingura cacao
- 5 linguri zahar
- o lingurita esenta de rom
- pentru crema ruladei
- 100 g ciocolata
- 3 galbenusuri
- un pachet unt (200 g)
- 6 linguri zahar
- 3 linguri apa
- o lingurita esenta de rom
Ingrediente reteta Supa de ciuperci cu smantana:
- 500 g ciuperci
- o ceapa
- un morcov
- o bucata telina
- 200 ml smantana
- 2 oua
- o lingura faina
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Mancare de limba cu masline:
- 500 g limba
- 200 g masline
- 400 g rosii (conserva sau proaspete)
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 foi de dafin
- o lingurita piper boabe
- o lingurita boia
- ulei, sare si piper
Ingrediente reteta Saratele fragede cu untura (cu mac si susan):
- 250 g untura (sau unt, margarina)
- 250 ml iaurt
- 2 lingurite sare
- 50 g susan
- 50 g mac
- 3 oua
- 7g drojdie uscata (sau 50g proaspata)
- 800 g faina
- ingredientele pentru blatul prajiturii cu portocale
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 5 linguri ulei
- 1/2 pliculet drojdie uscata (optional)
- coaja unei portocale
- ingredientele pentru crema prajiturii cu portocale
- 4 galbenusuri
- 4 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 400 ml suc portocale
- un pachet unt (200 g)
- coaja unei portocale