tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post4837514630294664103..comments2024-03-17T16:22:52.376+02:00Comments on Rețete BărbatLaCratiță: Midii cu sos de vin şi usturoiUnknownnoreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-69904355521183842012015-10-14T22:49:07.534+03:002015-10-14T22:49:07.534+03:00In primul rand, mii de multumiri pentru reteta ta ...In primul rand, mii de multumiri pentru reteta ta de midii, intotdeauna sunt atras de retetele simple. Este posibil sa nu mai fie nevoie de spalarea midiilor, insa parca nu-mi vine totusi sa ma las la mana vanzatorilor... poate ar trebui sa-mi iau doi-trei litri de apa din mare si la le spal cu ea :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-69191507852493803482015-10-14T22:42:04.485+03:002015-10-14T22:42:04.485+03:00Altii mananca midiile crude, deci nu trebuie sa-ti...Altii mananca midiile crude, deci nu trebuie sa-ti faci griji... :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-12925824824372905842015-09-04T01:40:15.836+03:002015-09-04T01:40:15.836+03:00Eu locuiesc in spania si aici se consuma o mare va...Eu locuiesc in spania si aici se consuma o mare varietate de fructe de mare. Noi in casa facem o reteta de midii f. simpla si ies foarte gustoase: Pe fundul unei oale se face un pat din 2-3 frunze de telina cu coada cu tot taiate marisor, o ceapa sau o bucata de praz taiate solzi, cateva boabe intregi de piper, o bucatica de ardei iute numai cat sa dea un pic de usturime doar ptr cei care suporta, se stoarce o jumatate de lamaie, se pune aproape jumatate de pahar de apa, nu mai mult ptr ca midiile proaspete elibereaza ele destul lichid, se toarna midiile, se pune capacul si se pun la foc mediu, nu mai mult si se lasa pana cand se deschid si capata culoarea galben- portocalie. Se scot intr-un castron, se toarna si zeama fara resturile de verdeata se presara cu patrunjel verde si " a comer". Sunt extraordinar de bune iar zeama este o minunatie. Aici am vazut niste emisiuni culinare la televizor in care oamenii sunt sfatuiti sa nu mai spele midiile deoarece vin ele pregatite si spalate in apa de mare, deoarece spalarea cu apa dulce le ia din savoare. Iar prin gatirea termica dispar si eventualii microbi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-21492566788140289102015-08-07T15:50:09.447+03:002015-08-07T15:50:09.447+03:005-10 minute la fiert ? Hmm......5-10 minute la fiert ? Hmm......Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-57055477525052647262015-03-25T19:57:31.022+02:002015-03-25T19:57:31.022+02:00De incercat midiile umplute, multumim pentru idee!...De incercat midiile umplute, multumim pentru idee! Reteta ar putea fi numita "midii legate", ar deveni si mai atractiva :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-90827491762445300832015-03-25T12:35:14.867+02:002015-03-25T12:35:14.867+02:00Midiile sunt bune si umplute cu carne tocata, patr...Midiile sunt bune si umplute cu carne tocata, patrunjel, o felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa +sare si piper sau paprika apoi legate cu ata ca sa stea inchise si gatite intr-un sos simplu de ceapa si bulion cu sare si vreo 4 frunze de busuioc.In afara de timpul pt umplut si legat in 40 de min. e gata si cu un pic de paine, dintr-un kg de midii si 0,5kg de carne mananca toata familia.Reteta e originala italiana si sper sa placa la toti cei care o vor incerca.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06285866376044039024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-8486336399769497942014-06-15T14:08:23.471+03:002014-06-15T14:08:23.471+03:00Foarte-foarte bun!Foarte-foarte bun!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06149051794912881164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-6154122107811938672014-01-21T14:31:39.402+02:002014-01-21T14:31:39.402+02:00Nu cred ca e vorba de midii. Astea sunt ieftine, i...Nu cred ca e vorba de midii. Astea sunt ieftine, in jur la 10 lei/kg. Probabil va referiti la stridii bretone, scoici Saint-Jacques, etc. Nici chiar vongolele nu ajung la 50 lei.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-72094149295590069522013-11-16T22:36:45.379+02:002013-11-16T22:36:45.379+02:00Parca prea era mare diferenta de pret... deci totu...Parca prea era mare diferenta de pret... deci totusi se pot gasi midii ieftine si in Bucuresti. Iti multumesc pentru informatie, poate astfel mai multa lume va fi tentata sa incerce aceasta reteta. BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-2678169478413976202013-11-16T20:35:01.140+02:002013-11-16T20:35:01.140+02:00Cu siguranta doamna nu se refera la midii, in aces...Cu siguranta doamna nu se refera la midii, in acest caz. La Carrfour 1kg costa 9,80 lei. Am cumparat in urma cu doua saptamani. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-75059978050803144822013-08-09T19:35:44.439+03:002013-08-09T19:35:44.439+03:00Mda, chiar e cam mare diferenta... dar cum vara bu...Mda, chiar e cam mare diferenta... dar cum vara bucurestenii invadeaza Constanta in week-end, la plecare ar puteam cumpara si niste midii ieftine :) Am scris mai sus unde este pescaria din care ma aprovizionez eu.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-9622210065649136192013-08-08T14:03:15.548+03:002013-08-08T14:03:15.548+03:00In Bucuresti costa 50-60 lei/kg, ce diferentaIn Bucuresti costa 50-60 lei/kg, ce diferentaMonicahttp://servicerotibucuresti.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-21857393953697957462013-08-01T22:14:38.716+03:002013-08-01T22:14:38.716+03:00La intersectia din Tomis 3, pe partea cu Blv. Tomi...La intersectia din Tomis 3, pe partea cu Blv. Tomis (in partea de NE a intersectiei, cea dinspre Boema si Integra). Mi se pare ca se numeste "La Pelicanu` si am inteles ca ar avea un magazin deschis si in Piata Grivitei.<br />Daca e sa aleg, atunci si eu prefer rapana. Insa am ales midiile pentru reteta pe care aveam de gand s-o public datorita faptului ca rapanele nu cred ca se gasesc prea usor prin tara... Iar eu vreau ca retetele sa fie puse in practica de catre cei care le citesc, nu doar sa-i fac sa saliveze :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-2994255754075746542013-08-01T21:32:35.893+03:002013-08-01T21:32:35.893+03:00Unde gasesti in Constanta midii cu 8ron/kg ?
Am fa...Unde gasesti in Constanta midii cu 8ron/kg ?<br />Am facut de mai multe ori reteta si e buna, dar prefer totusi rapana ! :)Raduhttp://covorul-meu.blogspot.ro/noreply@blogger.com