tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post8255769530650107608..comments2024-03-17T16:22:52.376+02:00Comments on Rețete BărbatLaCratiță: Plăcintă cu mereUnknownnoreply@blogger.comBlogger52125tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-53463277229411177382017-09-21T20:00:28.239+03:002017-09-21T20:00:28.239+03:00Cristina, eu de obicei cumpar numai otetul acela d...Cristina, eu de obicei cumpar numai otetul acela din mere si miere. Fac rar muraturi, deci nu am prin bucatarie otet de vin care sa-mi strice placinta :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-22792889457237704512017-09-21T19:56:19.515+03:002017-09-21T19:56:19.515+03:00Fara otet, foile placintei n-ar mai fi iesit la fe...Fara otet, foile placintei n-ar mai fi iesit la fel... Este normal sa se simta putin otetul, insa nu chiar de la o posta - fiecare percepe in mod diferit mirosurile (mai ales anumite mirosuri) ori otetul folosit la placinta chiar avea cu un miros mai puternic.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-76197306278035459562017-09-15T01:07:55.621+03:002017-09-15T01:07:55.621+03:00Nu mi a iesit deloc.se simte otetul de la o posta....Nu mi a iesit deloc.se simte otetul de la o posta.pacat de umplutura si de foi.ar fi fost buna fara otet.apreciez retetele dvoastra totusi.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10956580839881136756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-48341098621117472872016-09-17T07:49:18.013+03:002016-09-17T07:49:18.013+03:00S-ar putea sa fi folosit otet de pus la muraturi i...S-ar putea sa fi folosit otet de pus la muraturi in loc de otet de masa (cel de muraturi are 9% alcool si celalalt doar 5%)She Wolfhttps://www.blogger.com/profile/14996880068467601225noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-52990750737210397212016-02-19T18:31:20.307+02:002016-02-19T18:31:20.307+02:00Si eu ma gandesc ca otetul este de vina pentru ace...Si eu ma gandesc ca otetul este de vina pentru acea amareala a foilor placintei, insa recunosc ca habar n-am care este explicatia culinaro-stiintifica...BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-39968677813949080572016-02-17T20:37:28.640+02:002016-02-17T20:37:28.640+02:00Am facut placinta de mai multe ori dupa aceasi ret...Am facut placinta de mai multe ori dupa aceasi reteta ...insa acum mi.a iesit mai amara de la otet probabil, ma refer la foi ... Stii cumva de ce ? Am pus aceasi cantitate ca si in reteta . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-59117216129448045172015-01-12T15:57:55.759+02:002015-01-12T15:57:55.759+02:00Buna! Praful de sare este sare - este o expresie i...Buna! Praful de sare este sare - este o expresie incetatenita in limbajul asta al bucatariei. Inseamna de fapt "putina sare" (cam cata putem lua cu trei degete),BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-2785650851281784362015-01-12T14:03:52.324+02:002015-01-12T14:03:52.324+02:00Bună! Am o intrebare: praful de sare este, de fap...Bună! Am o intrebare: praful de sare este, de fapt, praful de copt? Sunt la Roma și nu știu exact ce să cer... Mulțumesc! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-7938896415454071332013-09-20T21:40:07.809+03:002013-09-20T21:40:07.809+03:00Buna, chiar daca raspunsul meu nu vine in timp uti...Buna, chiar daca raspunsul meu nu vine in timp util, oricum n-ar fi unul util... eu deocamdata nu fac foile pentru placinta sarata, mi se par cam greu de facut si nu prea sunt convins ca merita efortul (poate mai greu decat foile placintei cu mere de mai sus). Bine, asta daca ne gandim amandoi la acelasi tip de foi pentru placinta - eu ma gandesc la cele pe care le intinzi pe toata masa pentru a obtine o placinta de-o palma (dupa ce impaturesti succesiv si le imbibi cu ulei).BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-60768910928145126912013-09-19T17:06:07.632+03:002013-09-19T17:06:07.632+03:00Buna, sper sa vina raspunsul tau in timp util. Tot...Buna, sper sa vina raspunsul tau in timp util. Tot timpul apelez la blogul tau cand vreau sa fac ceva delicio si am preparat mare parte din retetele tale, dar de data asta am nevoie de o reteta de foi pentru placinta cu branza un pic sarata..ai vreo idee? Multumesc frumoos!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10655972770721120183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-17015703385942386842013-08-19T01:05:36.539+03:002013-08-19T01:05:36.539+03:00Anca, in primul rand mi-e greu sa inteleg de ce ma...Anca, in primul rand mi-e greu sa inteleg de ce ma "urechezi" pentru faptul ca n-am specificat tava folosita din moment ce reteta mea se incheie cu urmatoarea propozitie: "<i>Placinta cu mere obtinuta din aceste ingrediente a avut dimensiunea de 30x40cm</i>" - nu e evident ca asta a fost dimensiunea tavii folosite?!? :) Iar in al doilea rand, daca zici ca ai vazut o gramada de retete de placinte cu mere care aveau mult mai putin otet decat a mea si te temeai sa nu-ti iasa acru aluatul foilor, mi se pare logic sa fi folosit una dintre acestea - fiecare are propria reteta, a mea are fix 125 ml otet (habar n-am cati ml inseamna 2 linguri de lichid). Chiar imi pare rau ca nu ai obtinut o placinta frageda, asa cum se vede in imaginile retetei mele...BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-47166962935649137172013-08-17T12:02:02.139+03:002013-08-17T12:02:02.139+03:00Am facut ieri acesta placinta. Vreau sa spun ca am...Am facut ieri acesta placinta. Vreau sa spun ca am fost foarte dezamagita de cum a iesit. Foi tari, mai ales cea de jos. In primul rand mi s epare prea putin aluat, puteai sa specifici ce tava ai folosit, in al doilea rand mi se pare prea mult otet, aluatul mi-a iesit acru, eu am mai vazut retete de placinte dar nu erau mai mult de 2 linguri de otet. Eu am folosit untura, dar nu cred ca asta a fost problema. Nu stiu unde am gresit, pentru ca am urmat toata reteta. Oricum in poza pare o placinta frageda, care se topeste in gura ori mi-e mi-a iesit tottal pe dos.Ancahttps://www.blogger.com/profile/02938983628197248108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-87637334737531503352013-06-26T02:19:36.749+03:002013-06-26T02:19:36.749+03:00Iti multumesc, Mariana! Daca este vorba despre o r...Iti multumesc, Mariana! Daca este vorba despre o reteta simpla, atunci eu ar trebui sa ma numar printre primii doritori s-o prepare :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-43599438387321273732013-06-23T21:35:44.613+03:002013-06-23T21:35:44.613+03:00Draga Robert, da-mi voie sa-ti recomand o reteta s...Draga Robert, da-mi voie sa-ti recomand o reteta simpla pentru foi de placinta,pe care o poate oricine prepara(chiar si tu...): 7 linguri de zahar,7 linguri de ulei(eu nu sunt pretentioasa folosesc ulei obisnuit de floarea soarelui),7 linguri lapte, un ou, sare,putin bicarbonat stins si faina cat cuprinde in asa fel incat sa poti intinde facil cu facaletul coca.Asta e tot.De aici fiecare stie: se imparte in doua aluatul etc,nu insist.Umplutura poate fi orice.mentionez ca aceste ingrediente sunt pentru o tava mica.Sa ai o zi buna.Cu simpatie,Mariana.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-55065659272196263222013-06-19T03:32:30.590+03:002013-06-19T03:32:30.590+03:00Hmmm... mi-as dori sa raman stiut in continuare dr...Hmmm... mi-as dori sa raman stiut in continuare drept un dragut, insa tare mi-e teama ca-mi va fi greu... :) N-am preparat niciodata macedoniile astea cu branza de oaie si nici nu le stiu reteta. Dar voi tine minte rugamintea ta si voi incerca sa ti-o indeplinesc candva (insa ma indoiesc ca se va intampla in viitorul apropiat).BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-34619523484370342212013-06-16T16:38:47.266+03:002013-06-16T16:38:47.266+03:00Buna , rau de tot!!!!! Dar am o rugaminte, ptc est...Buna , rau de tot!!!!! Dar am o rugaminte, ptc esti dobrogean , cand ne faci niste macedonii cu branza de oaie? Multunesc anticipat desi nu sper la reteta... Oricum, te stiu un dragut si ma gandesc ca nu ma lasi sa mor de pofta... Hmmm, ce zici????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-38396399136017706612013-04-16T12:10:04.697+03:002013-04-16T12:10:04.697+03:00Pai depinde acum si la ce anume te gandesti... :) ...Pai depinde acum si la ce anume te gandesti... :) O singura reteta sau un meniu intreg, un desert sau ceva de mancare, ceva traditional sau ceva mai pretentios :D Ti-as recomanda sa incerci <a href="http://www.barbatlacratita.ro/2013/03/drob-de-pui-reteta.html" rel="nofollow"><b>drobul de pui</b></a> si pasca pe care am de gand s-o fac zilele acestea, probabil o voi publica spre sfarsitul saptamanii.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-77484233866858681962013-04-15T00:05:20.372+03:002013-04-15T00:05:20.372+03:00Nu e locul potrivit, oricum tu primesti informatia...Nu e locul potrivit, oricum tu primesti informatia, te rog sugereaza-ne ceva bun pt PASTE. multumesc!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-45944685639285578522013-04-01T22:40:58.264+03:002013-04-01T22:40:58.264+03:00Cu placere, Iulia! Probabil imi mai scapa si mie u...Cu placere, Iulia! Probabil imi mai scapa si mie uneori cate ceva, insa intotdeauna ma straduiesc sa explic cat mai pe larg modul de preparare. Uneori, am observat ca reusita unei retete sta tocmai in micile detalii... Sper sa ajungi sa-ti pierzi statutul de incepator in ale bucatariei alaturi de blogul meu :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-85948826788049162642013-04-01T13:59:33.659+03:002013-04-01T13:59:33.659+03:00super reteta,reusita garantata,imi place ca descri...super reteta,reusita garantata,imi place ca descrii asa bine procedeul si ca dai dimensiunile tavii,inseamna mult pt.un incepator in ale bucatariei :D .multumim de retete :)<br />Iuliahttps://www.blogger.com/profile/14268243285714378549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-75721062984232075082013-03-29T01:01:36.922+02:002013-03-29T01:01:36.922+02:00Ar fi fost mai rau daca ar fi iesit invers, adica ...Ar fi fost mai rau daca ar fi iesit invers, adica ai fi avut putina umplutura de mere si prea multe foi :P Apropo de foi, cred ca eu am intins atat de mult foile placintei pentru ca am avut mai multa rabdare decat tine, pentru ca mai multa experienta nu pot spune ca am avut... :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-36202876422809966832013-03-28T20:37:25.428+02:002013-03-28T20:37:25.428+02:00Le-am facut si pe astea si au iesit super! Doar c...Le-am facut si pe astea si au iesit super! Doar ca mi-am dat seama cam tarziu ca tava mea e un pic mai mica decat cea pe care ai folosit-o tu si au iesit niste placintele cu muuulta umplutura de mere. Dar nu s-a suparat nimeni, din fericire :) A, si nu prea imi dau seama cum ai reusit sa intinzi foile atat de mult, ca eu in tava mea micuta abia abia le-am intins frumos fara sa se rupa.. prea mult :))hamsternoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-47627238159787275842013-03-14T19:07:09.370+02:002013-03-14T19:07:09.370+02:00N-ai pentru ce, merit cu adevarat multumirile daca...N-ai pentru ce, merit cu adevarat multumirile daca, vazandu-mi blogul, reusesc sa-i inoculez sotului tau ideea ca un barbat poate sa stea si el din cand in cand la cratita :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-17708026549390498172013-03-14T18:14:33.960+02:002013-03-14T18:14:33.960+02:00Nu, ti -am spus ca a iesit bine, s-a copt, doar ca...Nu, ti -am spus ca a iesit bine, s-a copt, doar ca marginile erau grosute, foaia fiind pe mijloc bine intinsa. Voi reface reteta si-s sigura ca nu dau gres.Multumesc pt. sustinere.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-13032249359172017562013-03-11T23:21:59.312+02:002013-03-11T23:21:59.312+02:00Cu placere, ma bucur ca ti-a iesit si tie placinta...Cu placere, ma bucur ca ti-a iesit si tie placinta. Daca data viitoare faci 7 foi, trebuie sa ai grija atunci cand o coci. Ma gandesc ca, fiind cam groasa, sa nu ramana cumva necoapta la mijloc.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.com