tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post9014379620027980021..comments2024-03-17T16:22:52.376+02:00Comments on Rețete BărbatLaCratiță: Ciorbă de vită cu legumeUnknownnoreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-14541967115977058882014-10-25T23:40:04.844+03:002014-10-25T23:40:04.844+03:00Buna seara. Citesc cu placere retetele tale (speci...Buna seara. Citesc cu placere retetele tale (specie cele de prajituri), unele le-am si preparat si datorita faptului ca explicatiile tale sunt amanuntite reusesc cu succes,pentru care tin sa-ti multumesc.<br />In ceea ce priveste carnea de vita si eu am experimentat "vitelul maturizat precoce" asa ca am gasit o solutie care mie mi-a dat rezultate pozitive si anume: pun carnea la fiert cu apa cat cuprinde carnea, o las sa dea doua clocote ( cca 15 minute) apoi o bag la cuptorul incins in accesi cratita adaugand apa calda daca este nevoie, sa o acopere si acopar cratita cu folie de aluminiu.Folia de aluminiu nu permite temperaturii sa se raspandeasca si asa carnea dupa aproximativ 20 minute e moale (fiarta). O repun pe foc si adaug legumele ( si apa daca necesita).Ceranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-28628437181241543602014-06-13T22:48:28.900+03:002014-06-13T22:48:28.900+03:00Iti multumesc pentru recomandari! Chiar am incerca...Iti multumesc pentru recomandari! Chiar am incercat zilele astea o supa (de pui, insa) cu fasole verde si mazare boabe si am ramas placut surprins. Eu nu ma omor dupa oasele astea mari de vita in ciorbe, poate de asta nu prea ma grabesc sa le recomand in retetele mele :) Insa am specificat in ciorba de burta (<a title="ciorba de burta" href="http://www.barbatlacratita.ro/2012/11/ciorba-de-burta.html" rel="nofollow"><b>RETETA</b></a>, acolo mi se pare ca este obligatoriu, asa cum ai spus si tu.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-62025917997847972992014-06-13T14:28:09.870+03:002014-06-13T14:28:09.870+03:00recomand ca in loc de conopida sa folositi fasole ...recomand ca in loc de conopida sa folositi fasole verde si mazare boabe, ii ofera si un gust si un aspect mai rustic; ca si secret al cunoscatorilor, in orice ciorba cu carne se fierbe inainte si bucati de os pentru gust (obligatoriu la ciorba de burta de ex)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-43683423270850206792013-11-15T01:28:20.827+02:002013-11-15T01:28:20.827+02:00Eu n-am incercat niciodata ciorba de vita cu orez,...Eu n-am incercat niciodata ciorba de vita cu orez, ar cam trebui s-o fac. Mi se pare interesanta ideea de a folosi rosie pasata cu putin busuioc.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-45902886540995084362013-10-18T15:57:41.908+03:002013-10-18T15:57:41.908+03:00Eu de obicei gatesc un pic altfel ciorba de vita: ...Eu de obicei gatesc un pic altfel ciorba de vita: imi place sa pun orez, si nu cartofi...ii pun mazare si rosie pe care o pasez cu putin busuioc (in loc de clasicul bulion). Nu i-am mai pus pana acum conopida, dar am incercat azi o combinatie intre ingredientele tale si cele pe care le stiam eu si a iesit ...yummmy Arginthttp://www.argintarie.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-42052085847178017642013-04-23T14:40:28.062+03:002013-04-23T14:40:28.062+03:00Eu am glumit, era vorba strict de gusturile mele. ...Eu am glumit, era vorba strict de gusturile mele. Insa imi voi face curaj cat de curand :) Pana la urma, daca am descoperit eu ca soia de care fugeam ca dracu` de tamaie de fapt e ok, de ce n-as descoperi ca-mi place la nebunie si ciorba acrita cu bors... Ma bucur ca ti-au iesit retetele mele, sper sa incerci cat mai multe.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-20635286275761081142013-04-23T13:27:48.157+03:002013-04-23T13:27:48.157+03:00eu zic ca ciorba acrita cu bors este ,,ft comestib...eu zic ca ciorba acrita cu bors este ,,ft comestibila,,a ta ar trebui sa o incluzi la categoria supe...am incercat ft multe retete de a le tale si mi-au iesit ft bn...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-52804489036577208562013-04-21T17:23:51.921+03:002013-04-21T17:23:51.921+03:00Retetele sunt ca si regulile, adica sunt facute pe...Retetele sunt ca si regulile, adica sunt facute pentru a fi incalcate :) Nu conteaza prea mult un cartof sau un dovlecel, la fel cum cred ca nu conteaza prea mult nici cele doua kilograme in plus ale sotiei (majoritatea dau "batalii" muuult mai mari, nici nu-si bat capul pentru atata lucru). Ma bucur ca ti-a iesit foarte buna ciorba de vita.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-13879454883673648062013-04-20T14:04:12.487+03:002013-04-20T14:04:12.487+03:00 Am respectat aproape intocmai reteta ta, dar in ... Am respectat aproape intocmai reteta ta, dar in loc de cartof am folosit dovlecel ( sotia mea se lupta cu vre-o doua kilograme in plus si evita cartoful) si a iesit ciorba foarte buna.<br /> <br /> <br /> <br /> Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07362393515260961240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-72858078170211607252013-01-12T15:53:49.163+02:002013-01-12T15:53:49.163+02:00Salut, Relu! Am observat ca pentru moldoveni ciorb...Salut, Relu! Am observat ca pentru moldoveni ciorba neacrita e un adevarat sacrilegiu :)) Sunt destul de multi aici, in Constanta. Deocamdata reteta mai are de asteptat, mie nu-mi plac ciorbele acre si nu gatesc decat ceea ce consider eu ca este "comestibil" :) Dar de ceva vreme am tot incercat lucruri noi, asa ca e posibil sa nu aiba prea mult de asteptat :)BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-46888118231821621462013-01-11T15:36:39.782+02:002013-01-11T15:36:39.782+02:00Ciao,Robert este buna ciorba ta pentru zona de und...Ciao,Robert este buna ciorba ta pentru zona de unde esti,eu fiind moldovean,,di la Suciava,,cred in borsul acru de putina facut in casa cu huste de la bunica.Apropo ar trebui sa postezi si reteta borsului acru ce zici ?RELUhttps://www.blogger.com/profile/14960428868043409959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-90444487144651204962012-12-04T21:36:30.082+02:002012-12-04T21:36:30.082+02:00Mie nu-mi plac ciorbele acre si de aceea nu zic ni...Mie nu-mi plac ciorbele acre si de aceea nu zic nimic de bors :) Dar poate ar trebui sa mentionez in retete si acritul asta...BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-22019972994653598082012-12-04T21:33:34.815+02:002012-12-04T21:33:34.815+02:00:) Am observat si eu ca tot mai multi vitei imbatr...:) Am observat si eu ca tot mai multi vitei imbatranesc prematur, daca e sa ne luam dupa ceea ce gasim etichetat prin magazinele noastre ca fiind "vitel"... Dar sper ca ciorba ti-a iesit pe masura optimismului afisat in comentariu.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-36755302418713332752012-12-04T19:21:16.022+02:002012-12-04T19:21:16.022+02:00Cred ca vitelul pe care-l astept sa fiarba e o vac...Cred ca vitelul pe care-l astept sa fiarba e o vaca venerabila... Dar sunt convinsa ca o sa fie OK intr-un final. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-30209708796072224222012-11-18T00:34:45.211+02:002012-11-18T00:34:45.211+02:00Ciorba, supa... nu cred ca papilelor mele gustativ...Ciorba, supa... nu cred ca papilelor mele gustative li se pare chiar atat de important cum numesc eu reteta :) Mie nu-mi plac ciorbele acre, deci nu pun niciodata bors.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-53397965478093476362012-11-14T06:36:40.215+02:002012-11-14T06:36:40.215+02:00Am urmat reteta cu exceptia ca am adaugat putin bo...Am urmat reteta cu exceptia ca am adaugat putin bors magic. Foarte delicioasa si usor de gatit. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-33875672020502908002012-11-11T11:15:51.278+02:002012-11-11T11:15:51.278+02:00ciorba nu este ciorba daca nu are bors si leustean...ciorba nu este ciorba daca nu are bors si leusteanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-31491092495757202242012-11-11T11:14:43.951+02:002012-11-11T11:14:43.951+02:00este supa sau ciorba?
Nu vad cu ce ai acrit-o!?este supa sau ciorba? <br />Nu vad cu ce ai acrit-o!?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-90596000446021379942011-10-10T07:47:47.140+03:002011-10-10T07:47:47.140+03:00Mie imi place mult conopida si ciorbita ta e delic...Mie imi place mult conopida si ciorbita ta e delicioasa.<br />Te tzuc !In bucatarie la Sidyhttps://www.blogger.com/profile/00139008714621744181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-5498590455907307532011-10-10T02:54:51.246+03:002011-10-10T02:54:51.246+03:00Daca nu te atrage prea mult conopida, poti reduce ...Daca nu te atrage prea mult conopida, poti reduce cantitatea. Eu am pus mai multa in ciorba pentru ca asa-mi place mie.BărbatLaCratiţăhttps://www.blogger.com/profile/02361334380129404682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5083984168028472266.post-43581833367640506102011-10-09T21:41:27.692+03:002011-10-09T21:41:27.692+03:00Ok! Din asta trebuie sa fac si eu saptamana care v...Ok! Din asta trebuie sa fac si eu saptamana care vine.Corinahttps://www.blogger.com/profile/07365246310745946983noreply@blogger.com