Cataif cu frişcă şi nucă
Ingrediente reteta Cataif cu frisca si nuca:
- 400 g fidea
- un pachet unt
- 200 g nuca (migdale sau fistic)
- o lingurita scortisoara
- 2 plicuri praf de frisca
- 300 ml lapte
- pentru sirop:
- 600 ml apa
- 300 g zahar
- o lamaie (coaja si zeama)
Brioşe cu dovleac
Ingrediente reteta Briose cu dovleac:
- o cana dovleac ras
- 2 cani faina
- o cana zahar
- o cana lapte
- 2 oua
- 100 ml ulei
- un pliculet praf de copt
- o lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
Napolitane cu cremă caramel
Ingrediente reteta Napolitane cu crema caramel:
- 3 foi de napolitane
- 200 g nuca
- un pachet unt (sau margarina)
- 3 oua
- 300 g zahar
- o sticluta esenta de rom
Omletă cu ştevie şi mărar
Ingrediente reteta Omleta cu stevie si marar:
- 4 oua
- o legatura stevie
- o legatura marar
- o ceapa
- ulei, sare si piper
Costiţă marinată la cuptor
Ingrediente reteta Costita marinata la cuptor:
- 4 costite de porc
- 2 linguri sos de soia
- 2 lingurite mustar
- o lingurita cimbru
- 200 ml vin rosu
- 4 catei de usturoi
- sare si piper