Brioşe cu dovleac

Briose cu dovleac reteta
Ingrediente reteta Briose cu dovleac:
  • o cana dovleac ras
  • 2 cani faina
  • o cana zahar
  • o cana lapte
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • un pliculet praf de copt
  • o lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
Briose cu dovleac ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei:
Astazi m-am hotarat in sfarsit sa-mi fac putina ordine in congelator si am descoperit ca mai aveam niste dovleac ras ramas de prin toamna. Cum de ceva timp incerc sa arunc cat mai putine alimente, am improvizat putin si am preparat niste briose cu dovleac.
Singurul lucru deosebit este faptul ca adaugam dovleac in compozitie, in rest reteta este destul de simpla. Punem intr-un vas ouale, uleiul, laptele si zaharul, apoi amestecam bine toate ingredientele pana vom topi zaharul.
Incorporam apoi dovleacul in amestecul de briose. Putem utiliza dovleacul in mai multe forme: dat crud pe razatoarea mica; fiert sau copt si apoi pasat (piure) sau calit putin intr-o tigaie teflonata (fara grasime). Ca de obicei, eu am optat pentru varianta cea mai simpla - am ras o felie de dovleac pe razatoare :D
Adugam in compozitia de briose si condimentele (adica ghimbirul, scortisoara si nucsoara), apoi incepem sa presaram in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Consistenta compozitiei de briose cu dovleac trebuie sa fie asemanatoare cu cea a smantanii. Turnam compozitia de briose in forme si introducem tava in cuptorul incins. Tinem briosele la cuptor aproximativ 30-40 de minute (la foc mediu). Insa pentru a fi siguri ca sunt bine facute, putem incerca briosele cu o scobitoare.
Briose cu dovleac reteta

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de briose!

Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

7 comentarii:

  1. Foarte bune mi-au iesit briosele dupa reteta ta. Eu in schimb am mai facut unele ,,modificari,,. Am adaugat 2 pliculete de zahar vanilat bourbon,1/2 fiola de bitter de migdale amare, nu am avut nucsoara si ghimbir si am dublat cantitatea de scortisoara. Iar dovleacul l-am facut piure. Sotul meu ma rugat sa mai pregatesc neaparat aceasta reteta si sa imi amintesc exact ce ingrediente am pus ( am obiceiul sa fac experimente iar apoi sa uit ce am adaugat si ce nu). El spune ca este cea mai buna briosa pe care a mancat-o vreodata ...Iti multumesc pt reteta. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Merita incercata varianta de briose facuta de tine - evident, daca dispui de ingredientele respective :) Si eu am obiceiul sa fac experimente si apoi sa uit, in parte asta a fost si motivul demararii acestui blog. Vroiam un fel de carte de bucate personala, apoi a inceput sa-mi placa joaca asta de-a bloggerul culinar :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa incerc de sarbatori sa fac si niste briose, imi place reteta, desi nu ma omor dupa dovleac si prefer ciocolata la briose. Am incercat cu briose cu gem de prune(cred ca merge si alt tip), au iesit racoroase si placute. mersi pentru reteta si spor! Cris

    RăspundețiȘtergere
  4. Cris, e pacat sa nu incerci cat mai multe variante de briose, numai astfel te poti asigura ca cele cu ciocolata sunt cele mai bune :))
    Si eu iti multumesc pentru idee, zilele astea cred ca voi face si eu niste briose. Si pentru ca am niste capsuni congelate si ar cam trebui sa-mi fac loc in congelator, voi apela la ele. Deci fii pe faza, poate te vor atrage mai mult decat cele cu dovleac!

    RăspundețiȘtergere
  5. la ce temperatura trebuie pus cuptorul ?
    Mie ori mi se intaresc ori nu se coc la mijloc.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de obicei tin briosele la 175 grade C. Le amplasez in mijlocul cuptorului si nu am probleme.

      Ștergere
  6. Buna! Am incercat toate briosele dulci. Sunt super. As vrea sa fac niste briose sarate. M-am gandit sa pun branza rasa. Astept o sugestie in ceea ce priveste cantitatea pt. ingrediente, daca sunteti asa dragut :)))
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)