Prăjitură cu dovleac - de post

Prajitura cu dovleac - reteta de post
Ingrediente reteta Prajitura cu dovleac - de post:
  • un kg dovleac
  • o cana ulei
  • o cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • faina cat cuprinde (aprox. 700 g)
  • un plic praf de copt
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingura scortisoara
Prajitura cu dovleac - reteta de post ingrediente
Modul de preparare a retetei
Curatam de coaja dovleacul, il taiem bucati si il dam pe razatoare. O varianta mai usoara, dar mai putin rapida, este sa coacem dovleacul si apoi sa-l pasam. Punem la calit dovleacul ras impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Calim dovleacul la foc mediu circa 10-15 minute, pana cand se evapora toata apa si se formeaza un fel de pasta omogena.
Luam compozitia de dovleac de pe foc si o amestecam cu sortisoara si coaja de lamaie. Daca ni se pare ca dovleacul este prea apos, atunci putem adauga in compozitie o lingura de gris care va absorbi excesul de apa.
Pentru aluatul prajiturii cu dovleac amestecam apa, uleiul, cealalta jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare. Amestecam bine pana cand se topeste zaharul, apoi incepem sa adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam faina in aluatul prajiturii cu dovleac pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Impartim aluatul obtinut in doua parti egale si il lasam putin sa se odihneasca. Apoi luam una dintre cele doua bucati si o intindem cu sucitorul pana cand obtinem o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem prajitura cu dovleac.
Punem cu atentie foaia prajiturii in tava si peste ea intindem uniform compozitia de dovleac. Intindem cu sucitorul si a doua foaie de aluat, apoi o punem peste compozitia de dovleac.
Intepam din loc in loc prajitura cu o furculita si apoi o bagam in cuptorul incins. Coacem prajitura cu dovleac la foc mediu aproximativ trei sferturi de ora. La sfarsit pudram prajitura cu dovleac cu zahar pudra si scortisoara.
Prajitura cu dovleac - reteta de post

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de prajituri de post!

Pofta buna Recomandă această reţetă pe Google

12 comentarii:

  1. Excelent arata, imi plac foarte mult prajiturile cu dovleac .

    RăspundeţiȘtergere
  2. Nu toata lumea apreciaza dovleacul, dar eu ma incapatanez totusi sa postez in continuare retete cu dovleac :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Eu ador dovleacul, este o retete extraordinara: si se post si cu dovleac :P
    Claudia

    RăspundeţiȘtergere
  4. :)) Ma gandesc de ceva timp sa incerc si o supa de dovleac. Atunci sa te vad ce mai spui :D

    RăspundeţiȘtergere
  5. supa de dovleac nu am mancat niciodata, deci nu pot nici eu sa-mi imaginez ce o sa spun :D, dar astept reteta ta, poate imi face cu ochiul si o incerc
    Claudia

    RăspundeţiȘtergere
  6. Am incercat cateva retete de la tine si toate au iesit ok, chiar daca am inlocuit anumite ingrediente. Sunt tare curioasa cum o sa iasa placinta asta. Crezi ca ar iesi buna placinta daca am amesteca dovleacul cu cateva mere rase ? Multumesc, Alina

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convins ca ar iesi la fel de buna prajitura chiar si daca i-ai adauga mere. Acum mi-am dat seama ca tu ii zici placinta... Din greseala, sau asa consideri ca trebuie sa fie placinta cu dovleac? Uite cum fac eu placinta de dovleac.

      Ștergere
    2. Am facut-o fara mere si a iesit delicioasa (chiar daca nu sunt fana dovleac de data asta am mancat cu pofta), data viitoare incerc si in amestec cu mere. Eu ii zic placinta pentru ca asa ii zicea bunica la orice prajitura cu fructe calite indiferent de tipul de aluat folosit. Am vazut si reteta de placinta de la tine, insa prefer fara foietaj din comert pentru ca am un bebe de 1 an jumate caruia ii plac prajiturile de casa si incerc sa le gatesc astfel incat sa le poata manca si el.

      Ștergere
    3. Inteleg, m-am mirat putin pentru ca mi se pare ca exista o diferenta mare de tot intre foile de prajitura si foile de placinta. Multi ani inainte bebeului tau amator de prajituri de casa :)

      Ștergere
  7. Cam pentru ce dimensiune de tava sunt cantitatile ingredientelor?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tava folosita are dimensiunea de 35x25cm. Imi cer scuze pentru intarziere.

      Ștergere
  8. Arata foarte bine, o sa incerc reteta de indata ce cumpar butternut squash, de care vad ca ai folosit. As putea sa-l inlocuiesc cu dovlecel, sau nu ar iesi reteta din cauza continutului ridicat de apa din dovlecel? Multumesc anticipat pentru raspuns. A, era sa uit, am o sugestie pentru site. Mi-ar placea sa vad o lista cu toate retetele cand dau click pe categorie. De exemplu, daca clickez pe 'retete de post' sa-mi apara o lista cu toate retetele de post :). Oricum, imi place foarte mult site-ul!

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts with Thumbnails