- 4 aripioare pui (pentru doua portii)
- 2 catei usturoi
- 200 g rosii in sos tomat
- 100 ml vin
- o ceapa
- 2-3 foi de dafin
- o lingurita boia dulce
- o lingura faina
- ulei, sare si piper
In lista cu ingredientele retetei am pus patru aripioare de pui, insa la ostropel putem folosi absolut orice parte a puiului. Pentru inceput, turnam 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si rumenim bine carnea de pui pe ambele parti. Apoi scoatem carnea de pui din tigaie, o punem intr-un alt vas si o pastram la cald (adica acoperita cu un capac). Tocam marunt ceapa si o calim vreme de cateva minute in uleiul in care am prajit mai devreme carnea de pui (o calim pana cand aceasta se inmoaie si pare sa devina sticloasa, nu trebuie neaparat sa se coloreze). Apoi adaugam o lingura de faina (nici rasa, nici cu varf) in tigaia cu ostropel si o amestecam bine cu ceapa calita. Punem in ostropel 100 ml de vin, o lingurita cu boia de ardei si 200 g de rosii tocate sau chiar pasate cu blenderul. Saram dupa gust si apoi il lasam sa fiarba la foc mediu in jur de zece minute. In momentul in care ostropelul nostru incepe sa scada, turnam o cana cu apa si adaugam doua-trei foi de dafin (pentru a nu opri ostropelul din fierbere, indicat ar fi sa punem o apa fierbinte sau macar calda). Tinem ostropelul la foc pana cand reincepe sa fiarba, apoi adaugam carnea de pui si acoperim tigaia cu un capac. Mai lasam ostropelul de pui sa fiarba la foc mediu-spre mic timp de 15-20 minute, iar dupa ce oprim focul punem in ostropel doi-trei catei de usturoi tocati, gustam si eventual completam cu sare si piper.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne de pui!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
offffffff ma gandeam ca nu mai ai de gand sa postezi astazi.De zece ori pe zi intru sa vad daca ai postat reteta.Arata super ostropelul asta si chiar este o idee buna pentru maine :* ms
RăspundețiȘtergereRobert.....mai traiesti????
RăspundețiȘtergereBuna intrebare Ela.:( vad ca nu prea ne mai baga in seama
RăspundețiȘtergereMinunata reteta,dar mi-e tare doooooooor de un desert.
RăspundețiȘtergereptiuu, ostropelul e mancarea de baza la mine :D
RăspundețiȘtergere:)) Mai traiesc, doar ca n-am prea avut timp sa stau pe net. Am pus repede retetele si am fugit. Mi-ar placea sa stau mai mult cu voi si sper sa postez mai des. Va veni si un desert cat de curand :)
RăspundețiȘtergereAnelise, daca stiam ca te pricepi la ostropel, ma consultam cu tine inainte sa-l fac. Pentru ca m-am tot gandit daca sa pun sau nu dafin in ostropel :) Eu de obicei fac ostropelul fara dafin, dar am vazut pe net ca foarte multi pun si am zis sa incerc.
RăspundețiȘtergeredafinul nu prea e prietenul meu cel mai bun...:|
RăspundețiȘtergere:) Deci tu faci ostropelul la fel ca si mama.
RăspundețiȘtergereastept desertul,Robert
RăspundețiȘtergereSi eu il astept! Ostropelul n-am putut sa-l deghizez in desert :)
RăspundețiȘtergerenumai minunatii pe-aici , :)bravo
RăspundețiȘtergereAm facut si eu astazi ostropelul :*:*:*:*:) nici prin gand nu imi trecea ca este asa de bun.A fost o delicios.Multumesc Robert.:*:*:*:*:*:*:*:*:*
RăspundețiȘtergereCu placere Cristina :* Si eu am redescoperit ostropelul acum un an, inainte il priveam ca pe o mancare "expirata" :)) Bine ca mi-am bagat mintile-n cap! :D
RăspundețiȘtergeresuper reteta, am factut-o yamiiiii!!!
RăspundețiȘtergereVad ca ostropelul are mare trecere printre Cristine :)
Ștergereiamiiiiiiii....delicios!
RăspundețiȘtergereSunt mai noua pe blogul tau dar absolut toate retetele pe care le-am incercat au fost delicioase!Multumesc.
Cu placere si bine-ai venit pe blog! Sper sa incerci cat mai multe retete.
Ștergeresupeeerrr reteta!!
RăspundețiȘtergerechiar foarte gustos ostropelul, multumesc de reteta.
RăspundețiȘtergereCu placere, Lucia!
ȘtergereGATIT, SAVURAT:)! Foarte bun, multumesc pt retetele atat de bune. Am alta in vizor :).
RăspundețiȘtergereCu placere! Am impresia ca ai luat in vizor salata aceea de pui cu multe calorii :P
ȘtergereSalata de pui e deja incercata, de acum o luna :)), chiar e cazul sa o repet :). Nu, am facut pt cina rulada de pui cu ciuperci, pfffff, si s-a strigat ´´bingo´´ :)), foarte buna, ne-a placut si sigur o sa o mai fac. THANK YOU!!
ȘtergereYou`re welcome! :) Adevaru` e ca rulada de pui e mult mai aspectuoasa decat salata de pui... Cu o garnitura frumoasa, arata chiar impresionant in farfurie (iata si RETETA pentru cine nu stie cum s-o gaseasca).
ȘtergereTocmai am terminat ostropelul,este foarte bun si usor de facut.
RăspundețiȘtergereDaca tot se discuta de rulada de pui cu ciuperci e urmatoarea pe lista :)
BvO!
Ms! Rulada de pui este un pic mai greu de facut decat ostropelul, insa nu e nimic complicat si eu zic ca merita efortul :) Sa-mi spui cum ti s-a parut.
ȘtergereSalut! Si eu sunt nou pe aici....maine cred ca am sa m-a pun sa fac si eu un ostropel....Doamne ajuta....bucatar nu sunt hihihihi...nush ce o sa-mi iasa...dar....incerc !!
RăspundețiȘtergereIonut, ostropelul le iese gustos chiar si celor noi pe aici :)
ȘtergereAl meu are un gust amar...poate fi de la vin? :(
ȘtergereHmmm... posibil sa fie de la un vin sec, alta cauza nu vad. M-as fi gandit la usturoi, acesta devine amar daca este ars - insa nu prea avea cum sa se intample in reteta ostropelului din moment ce l-am pus la sfarsit.
ȘtergereNu am respectat reteta in tocmai, am folosit piept de pui si nu am avut laindemana foi de dafin, dar a iesit excelent ! Acum fug ca am pireu* pe foc !
RăspundețiȘtergerePs: barbatlacratita ar trebui sa avem posibilitatea sa poze cu rezultatele noastre nu sa le vedem doar pe ale tale ! :)
Hehe, aici trebuie sa ma pun pe mine in valoare - ia imagineaza-ti cum as cadea daca cei ce-mi incearca retetele ar pune poze mai reusite decat ale mele :)) Serios vorbind, din punct de vedere tehnic momentan nu sunt capabil sa implementez treaba asta. Ma bucur ca nu ti-a fost teama sa adaptezi reteta ingredientelor pe care le aveai prin bucatarie. Spor la gatit, Cosmin!
Ștergerefara faina adica rantas
RăspundețiȘtergereBuna dimineata . Nu se poate omite vinul ? Nu pot sa consum deloc din cauza problemelor de sanatate .
RăspundețiȘtergereVa multumesc
Buna! Ostropelul iese foarte gustos si fara vin - mama si bunica nu foloseau vin, insa m-am apucat eu sa fac reteta "ca la carte" 😅 (sau cel putin asa cum imi pare sa fie in acceptiunea henerala, oricum nu exista un STAS pentru reteta de ostropel). Deci spor la preparat si, mai ales, multa sanatate!
Ștergere