Ostropel de pui

Ostropel de pui cu mamaliguta reteta
Ingrediente reteta Ostropel de pui:
  • 4 aripioare pui (pentru doua portii)
  • 2 catei usturoi
  • 200 g rosii in sos tomat
  • 100 ml vin
  • o ceapa
  • 2-3 foi de dafin
  • o lingurita boia dulce
  • o lingura faina
  • ulei, sare si piper
Ostropel de pui - toate ingredientele retetei
Modul de preparare al retetei:
In lista cu ingredientele retetei am pus patru aripioare de pui, insa la ostropel putem folosi absolut orice parte a puiului. Pentru inceput, turnam 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si rumenim bine carnea de pui pe ambele parti. Apoi scoatem carnea de pui din tigaie, o punem intr-un alt vas si o pastram la cald (adica acoperita cu un capac). Tocam marunt ceapa si o calim vreme de cateva minute in uleiul in care am prajit mai devreme carnea de pui (o calim pana cand aceasta se inmoaie si pare sa devina sticloasa, nu trebuie neaparat sa se coloreze). Apoi adaugam o lingura de faina (nici rasa, nici cu varf) in tigaia cu ostropel si o amestecam bine cu ceapa calita. Punem in ostropel 100 ml de vin, o lingurita cu boia de ardei si 200 g de rosii tocate sau chiar pasate cu blenderul. Saram dupa gust si apoi il lasam sa fiarba la foc mediu in jur de zece minute. In momentul in care ostropelul nostru incepe sa scada, turnam o cana cu apa si adaugam doua-trei foi de dafin (pentru a nu opri ostropelul din fierbere, indicat ar fi sa punem o apa fierbinte sau macar calda). Tinem ostropelul la foc pana cand reincepe sa fiarba, apoi adaugam carnea de pui si acoperim tigaia cu un capac. Mai lasam ostropelul de pui sa fiarba la foc mediu-spre mic timp de 15-20 minute, iar dupa ce oprim focul punem in ostropel doi-trei catei de usturoi tocati, gustam si eventual completam cu sare si piper.
Ostropel de pui in farfurie
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne de pui!
Pofta buna Ţi-a plăcut reţeta? Recomand-o!

29 de comentarii:

  1. offffffff ma gandeam ca nu mai ai de gand sa postezi astazi.De zece ori pe zi intru sa vad daca ai postat reteta.Arata super ostropelul asta si chiar este o idee buna pentru maine :* ms

    RăspundeţiȘtergere
  2. Buna intrebare Ela.:( vad ca nu prea ne mai baga in seama

    RăspundeţiȘtergere
  3. Minunata reteta,dar mi-e tare doooooooor de un desert.

    RăspundeţiȘtergere
  4. ptiuu, ostropelul e mancarea de baza la mine :D

    RăspundeţiȘtergere
  5. :)) Mai traiesc, doar ca n-am prea avut timp sa stau pe net. Am pus repede retetele si am fugit. Mi-ar placea sa stau mai mult cu voi si sper sa postez mai des. Va veni si un desert cat de curand :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Anelise, daca stiam ca te pricepi la ostropel, ma consultam cu tine inainte sa-l fac. Pentru ca m-am tot gandit daca sa pun sau nu dafin in ostropel :) Eu de obicei fac ostropelul fara dafin, dar am vazut pe net ca foarte multi pun si am zis sa incerc.

    RăspundeţiȘtergere
  7. dafinul nu prea e prietenul meu cel mai bun...:|

    RăspundeţiȘtergere
  8. :) Deci tu faci ostropelul la fel ca si mama.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Si eu il astept! Ostropelul n-am putut sa-l deghizez in desert :)

    RăspundeţiȘtergere
  10. numai minunatii pe-aici , :)bravo

    RăspundeţiȘtergere
  11. Am facut si eu astazi ostropelul :*:*:*:*:) nici prin gand nu imi trecea ca este asa de bun.A fost o delicios.Multumesc Robert.:*:*:*:*:*:*:*:*:*

    RăspundeţiȘtergere
  12. Cu placere Cristina :* Si eu am redescoperit ostropelul acum un an, inainte il priveam ca pe o mancare "expirata" :)) Bine ca mi-am bagat mintile-n cap! :D

    RăspundeţiȘtergere
  13. super reteta, am factut-o yamiiiii!!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca ostropelul are mare trecere printre Cristine :)

      Ștergere
  14. iamiiiiiiii....delicios!
    Sunt mai noua pe blogul tau dar absolut toate retetele pe care le-am incercat au fost delicioase!Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere si bine-ai venit pe blog! Sper sa incerci cat mai multe retete.

      Ștergere
  15. chiar foarte gustos ostropelul, multumesc de reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  16. GATIT, SAVURAT:)! Foarte bun, multumesc pt retetele atat de bune. Am alta in vizor :).

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere! Am impresia ca ai luat in vizor salata aceea de pui cu multe calorii :P

      Ștergere
    2. Salata de pui e deja incercata, de acum o luna :)), chiar e cazul sa o repet :). Nu, am facut pt cina rulada de pui cu ciuperci, pfffff, si s-a strigat ´´bingo´´ :)), foarte buna, ne-a placut si sigur o sa o mai fac. THANK YOU!!

      Ștergere
    3. You`re welcome! :) Adevaru` e ca rulada de pui e mult mai aspectuoasa decat salata de pui... Cu o garnitura frumoasa, arata chiar impresionant in farfurie (iata si RETETA pentru cine nu stie cum s-o gaseasca).

      Ștergere
  17. Tocmai am terminat ostropelul,este foarte bun si usor de facut.
    Daca tot se discuta de rulada de pui cu ciuperci e urmatoarea pe lista :)
    BvO!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ms! Rulada de pui este un pic mai greu de facut decat ostropelul, insa nu e nimic complicat si eu zic ca merita efortul :) Sa-mi spui cum ti s-a parut.

      Ștergere
  18. Salut! Si eu sunt nou pe aici....maine cred ca am sa m-a pun sa fac si eu un ostropel....Doamne ajuta....bucatar nu sunt hihihihi...nush ce o sa-mi iasa...dar....incerc !!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionut, ostropelul le iese gustos chiar si celor noi pe aici :)

      Ștergere

Reţete asemănătoare