Fursecuri umplute cu cremă

Fursecuri umplute cu crema reteta
Ingrediente reteta Fursecuri umplute cu crema:
  • un kg faina
  • o cana lapte (250 ml)
  • o cana zahar (200 g - 250 g daca le vrem mai dulci)
  • o cana ulei (250 ml)
  • 2 pliculete praf de copt
  • 4 oua
  • esenta de rom dupa gust
  • pentru crema fursecurilor
  • un pachet unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200 g nuca
  • esenta de rom dupa gust
Fursecuri umplute cu crema ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei
Este bine de stiut faptul ca la inceput fursecurile vor fi destul de tari, insa se vor fragezi pe masura ce trece timpul mai ales ca vor si absorbi din grasimea aflata in crema, de aceea este recomandat sa preparam aceste fursecuri umplute cu cateva zile inainte de servire. Din aceste ingrediente am obtinut patru tavi obisnuite de cuptor. Incepem prin a prepara aluatul de fursecuri. Intr-un vas incapator punem laptele, zaharul, uleiul, ouale si esenta de rom. Amestecam bine cu ajutorul unui tel pana cand vom topi zaharul, apoi adaugam treptat (in ploaie) faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat toata faina, framantam aluatul cu mana pana cand acesta devine nelipicios. Pudram bine blatul de lucru cu faina si intindem aluatul cu un sucitor. Eu am impartit aluatul de fursecuri in doua bucati deoarece blatul bucatariei mele este prea mic pentru a-mi permite sa-l intind intr-o singura foaie. Foaia de fursecuri obtinuta nu trebuie sa depaseasca grosimea unui deget mic, deoarece fursecurile vor mai creste in timpul coacerii. Apoi incepem sa decupam fursecurile cu ajutorul formelor - in functie de preferinte si, bineinteles, de formele pe care le avem. Punem hartie de copt in tava si apoi asezam fursecurile. Incingem cuptorul si coacem fursecurile aproximativ un sfert de ora (la foc mediu, circa 175 grade C), avand grija ca in ultimele minute sa le verificam din cand in cand pentru a evita sa ni se rumeneasca prea tare. In timp ce fursecurile stau la copt in cuptor, noi avem timp suficient sa preparam crema cu care le vom umple. Amestecam untul (aflat la temperatura camerei, nu inghetat!) pana ce acesta devine spumos, adaugam cele doua linguri de cacao si continuam sa amestecam totul pana vom incorpora cacaoa in unt. Macinam nucile, le amestecam cu zaharul si apoi le punem peste compozitia de unt si cacao. Adaugam si esenta de rom, dupa care amestecam bine crema fursecurilor. Am copt fursecurile, acum avem si crema, asa ca este timpul sa ne apucam de umplut fursecurile. Nu este nimic complicat, intindem crema pe un fursec (cam un varf de lingurita) dupa care deasupra acestuia asezam un alt fursec cu o forma asemanatoare si presam putin pentru a se lipi. Daca le preparam pentru o ocazie speciala si dorim niste fursecuri mai aratoase, atunci putem "impopotona" fursecurile asa cum ne dorim. Putem pudra fursecurile cu zahar, le putem trage prin ciocolata. le putem glazura. Eu le-am facut in preajma sarbatorilor de iarna, asa ca am ales sa le decorez cu glazura colorata din zahar - am folosit niste creioane pentru decor care se gasesc la vanzare in mai toate supermarketurile.
Fursecuri umplute cu crema reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de fursecuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

19 comentarii:

  1. Felicitari, un blog cu retete minunate. Cat priveste "barbat la cratita", sunt multi barbati care sunt mai creativi in bucatarie decat o femeie. Si eu am fericirea sa am langa mine un astfel de barbat, Miki.
    Bafta mai departe cu blogul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sint tare bucuroasa ca am gasit un blog cu retete atit de gustoase cred ca sint ca la mama acasa multumesc mult acum pot sa gatesc in fiecare zi ceva deosebit Craciun fericit un an mai bun decit cel ce se duce

      Ștergere
    2. Si eu sunt fericit ca mi-ai gasit blogul, deci chiar nu e nevoie de multumiri. Te astept sa incerci cat mai multe retete!

      Ștergere
  2. Crăciun fericit şi un An Nou cu sănătate şi bucurii, pentru tine şi toţi cei care îţi sunt dragi ! La Mulţi Ani si bloggerit cu spor !
    Zina Strinu

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru cuvintele frumoase, Sara. Si pentru reconfirmarea faptului ca un "barbat la cratita" nu e chiar o ciudatenie a naturii :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase fursecuri, de sezon!
    Sotul meu sta la cratita atata timp cat o spala...:-)))

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) Este pe drumul cel bun, la fel am inceput si eu. Intai mi-am spalat vasele, apoi am zis ca poate sunt in stare sa le si murdaresc :D Si uite asa am ajuns sa ornez si fursecuri acum :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Poi si glazura colorata din zahar cum o faci :">...? Eu sunt varza la gatit and stuff... Tell me... sunt foarte curioasa :D
    Madalina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am cumparat glazura colorata, altfel scriam aici si reteta acesteia :) Glazura folosita de mine se prezinta sub forma unui set de tubulete care parca se numesc creioane de ornat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ahaaaa... ms ca m-ai luminat si pe mine. Nici nu stiam ca exista asa ceva :)) oricum reteta asta o pastrez pt craciun ca oricum trebuie sa-mi cumpar blat... facalet.. forme... ah si mixer :)) asa-i cu studentia asta deh:P

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici eu nu stiam pana anul trecut, mi-au atras atentia pentru ca erau pe raft chiar langa esenta de rom :) Si mie-mi mai trebuie o gramada de nimicuri prin bucatarie, de exemplu o razatoare - am doar una mica, de mana :))

    RăspundețiȘtergere
  10. mi'ai dat idee ce sa fac cu glazura aia colorata, mi'am luat si eu creioanele alea, cred ca sunt de la dr oetker, dar sper sa nu aiba vreun gust sintetic... uh ador fursecurile :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andra, eu te ajut pe tine cu ideea, iar tu-i ajuti pe cei de la Dr Oetker cu reclama :P Eu am evitat sa-i mentionez, da` adevaru` e ca si eu tot creioanele alea ale lor le-am folosit :) Macar ai fost multumita de gust?

      Ștergere
  11. Super reteta.
    In cazul in care vreau fursecurile simple, fara sa le mai umplu cu crema, se mai fragezesc? Nu as vrea sa ramana tari...e nevoie sa schimb ceva in cantitatile din reteta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena, n-am incercat niciodata fursecurile astea fara crema, deci nu pot spune exact cum se vor comporta... Insa in mod sigur nu se vor fragezi foarte mult, de ce nu incerci in schimb fursecurile cu stafide, acelea sigur ies foarte fragede.

      Ștergere
  12. I'm back! Te anunt ca, in seara aceasta, dupa ce ajung de la munca, facem fix aceste fursecuri! Pentru ca - nu-i asa? - Mos Nicolae e batran si ii trebuie energie. Mai ales ca trebuie sa treaca pe la toti copiii, chiar daca le va lasa doar o nuielusa unora dintre ei...:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Mos Nicolae le va aduce unora doar o nuielusa, insa cu siguranta nu si celor care-l incarca cu energie lasandu-i aceste fursecuri migalos decorate, nu?

      Ștergere
  13. Executat, decorat! E drept ca le-am terminat la ora 1, azi-noapte...:) Toata lumea e incantata de reteta, asa ca iti multumim! Acum ne bazam pe Mosul sa ne aduca ceva frumos in schimb! :))). Iar luni facem reteta de tort cu crema de vanilie si cirese, pentru ca e ziua lui Pustiu' ... Si de ziua lui tati facem tot de la tine tort!:)). Ne-ai salvat anul asta cu retetele! Daca le descopeream mai devreme, era si mai bine! Iti uram ca Mos Nicolae sa iti aduca tot ce iti doresti, mult noroc si multa sanatate si liniste alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru urari, se pare ca sunt tare in urma cu raspunsurile la mesaje... Poate-mi aduce si mie Mosul mai mult timp disponibil, ar fi un cadou perfect de Craciun :) Asa voi publica si mai multe retete, pentru a salva si 2014 :D Sa nu uit, macar sa-i zic si eu La Multi Ani! lui Pustiulica :)

      Ștergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)