Mere coapte cu nuci şi gem

Mere coapte cu nuci si gem reteta
Ingrediente reteta Mere coapte cu nuci si gem:
  • 2 mere
  • 6 nuci
  • o lingurita scortisoara
  • 4 lingurite gem
Mere coapte cu nuci si gem ingrediente reteta
Modul de preparare al retetei
Judecand dupa numarul de ingrediente de care avem nevoie pentru reteta, merele coapte cu nuci si gem se prepara foarte simplu. In afara de asta, sunt delicioase si pot fi savurate si de catre cei care tin postul. Dupa asemenea introducere, presupun ca v-am convins sa incercati reteta, asa ca sa haideti sa "purcedem" la treaba :D Spalam merele apoi le indepartam cotorul si semintele (le pregatim exact asa cum pregatim ardeii pentru umplut, insa trebuie s-o facem cu mare grija, pentru a nu le gauri). Dupa ce le-am scos cotorul, pudram bine interiorul merelor cu scortisoara, apoi umplem fiecare mar cu bucatele de miez de nuca si gem. Nu este neaparat o regula, insa eu am umplut merele in felul urmator: introducem intai cateva bucatele de nuca, apoi adaugam o lingurita cu gem. Peste gem asezam iarasi cateva bucatele de nuca peste care punem o alta lingurita cu gem si la sfarsit punem deasupra cateva nuci. Incingem cuptorul si, pentru a nu ni se lipi merele coapte, ungem fundul unui vas cu putin ulei, margarina ( daca nu tinem mortis sa obtinem o reteta de post, cel mai bine ar fi sa ungem tava cu unt). Asezam merele in vas si le tinem la cuptor la foc mediu (175 grade C) circa 20-25 de minute (in functie de soiul de mere folosit). Pentru siguranta, putem din cand in cand sa apasam usor cu degetul merele coapte, pentru a vedea daca s-au facut (atunci cand sunt coapte, merele ar trebui sa fie putin moi). Dupa ce scoatem merele coapte din cuptor, cat acestea sunt inca fierbinti, presaram deasupra lor zahar pudra.
Mere coapte cu nuci si gem reteta
Mere coapte cu nuci si gem reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de dulciuri!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

14 comentarii:

  1. Robert....cine mananca atata dulce????

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Pentru mine sa stii ca dulciurile nu sunt niciodata suficiente... Ela, in cazul de fata, sa stii ca m-am chinuit mult pana am reusit sa mananc cele doua mere coapte :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mai pun in fiecare mar si cateva stafide pe care le-am ţinut sa se umfle in coniac. Incearca !

    RăspundețiȘtergere
  4. Offffff in loc sa te chinui cu ele mai bine m-ai fi chemat pe mine,nu faceam mofturi,ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  5. La cat de usor se fac, acum ma mir si eu ca nu fac mere coapte mai des. Nuci si gem am mai tot timpul prin casa iar cuptorul il folosesc destul de des. Daca activez optiunea de ventilare am observat ca intradevar este eficienta, deci pot coace feluri diferite de mancare fara nicio problema...

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate folosi orice gem ?
    Eu fac merele cu nuca macinata si miere ,ies foarte bune ,dar o sa incerc si reteta asta doar sa-mi spui ce gem sa folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, se poate folosi orice gem. Cred ca sunt tare bune si merele coapte cu miere, ar trebui sa le incerc si eu. Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu multa placere! Si eu iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesanta reteta, o sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga barbat la cratita,sunt Paula cea care a incercat multe dintre retetele tale minunate.Am facut si merele cu nuci si gem, dar, fara suparare, reteta mea de mere coapte cu dulceata de pepene galben, este mult mai buna.Coc merele, le las sa se raceasca bine,iar apoi le pun in scobitura dulceata.Le bag la frigider o ora.Combinatia de mar copt si pepene galben este dementiala. De regula acest dulce il fac iarna, dar nu numai.Celor trei barbati ai mei le place foarte mult.Oricum, eu iti mai multumesc inca o data ca existi si astept cu nerabdare si alte retete.Cu bine, Paula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Paula, sunt absolut convins ca reteta ta de mere coapte cu dulceata de pepene galben este mai buna - gemul meu banal n-are cum sa "bata" minunatia aia de dulceata :) Deja mi-ai facut pofta... bine, eu as manca acum dulceata aia direct din borcan :D Sper sa te surprind in mod placut cu retete noi.

      Ștergere
  11. Super ,vremea buna sa tot mananci!

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)