- 4 cartofi
- o lingura cimbru
- o lingurita boia dulce
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 cana apa
- 2 linguri de ulei
- sare, piper (si, optional! vegeta/ delikat)
In categoria retetelor de mancare de post foarte usor de preparat intra si cartofii cu cimbru la cuptor. Curatam cartofii si ii taiem in bucati mai mari - barbateste :D Punem apoi cartofii intr-o tava sau intr-un vas de jena, iar deasupra cartofilor presaram sare, un sfert de cana cu apa si doua linguri de ulei. Introducem cartofii in cuptorul incins si ii tinem la foc mediu circa un sfert de ora, amestecandu-i din cand in cand cu o lingura. Sosul pentru cartofii cu cimbru il vom pregati din restul de apa, boia, cimbru, pasta de tomate si putina sare, adica pur si simplu punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine. Turnam sosul de cimbru peste cartofi, amestecam cu grija pentru a nu-i strivi si apoi dam cartofii cu cimbru la cuptor pentru inca 20 minute (la foc mediu - circa 150-175 grade C). Ca si data trecuta, din cand in cand va trebui sa deschidem usa cuptorului si sa amestecam (trebuie sa ne miscam repede, pentru a nu diminua drastic temperatura din cuptor).
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare de post!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Nu fac mofturi,imi dai?
RăspundețiȘtergereDa.
RăspundețiȘtergere:))))) cica nu face mofturi de data asta....cred si eu la ce bine arata cartofii astia....si mie imi este o foame....mai bine merg sa ma culc,ca azi am terminat mai repede cu treburile...noapte buna,Robert...
RăspundețiȘtergere:)) Ti-ai luat portia de cartofi si ai fugit la somn... Noapte buna Ela!
RăspundețiȘtergereStau si ma intreb de ce mancarurile pregatite de barbati sunt mai aspectuoase decat cele pregatite de femei?
RăspundețiȘtergereEsti sigura ca vrei doar cartofi? Nu ca n-ar fi buni!!!
ȘtergerePt niste simpli cartofi la cuptor arata FFFFFFF bine! merita incercati, ;)
RăspundețiȘtergereClaudia
este bine totusi ca am ce invata;) tine-o tot asa
RăspundețiȘtergereehee azi ma apuc de cartofii astia, sunt curioasa cum sunt cu cimbru :-? ma intorc cu raspuns dupa masa:))
RăspundețiȘtergererezultat: yummy! am adaugat si usturoi... nu pot fara:)) cartofi fara usturoi... nu se poate:"> :D :>:>
RăspundețiȘtergere:))) Inseamna ca tocmai ai inventat o reteta noua :P Ma bucur ca ti-au placut cartofii, sper doar ca n-ai pus usturoiul pentru a scapa de gustul de cimbru :)))
RăspundețiȘtergerenu nu =))) bun si cimbrul, dar nu exista cartof fara usturoi la mine:"> decat in salatele ce contin cartof nu pun usturoi:)))
RăspundețiȘtergereTe-ai obisnuit sa mananci asa cartofii, deci iti va fi greu sa-ti schimbi obiceiul :) Un lucru e clar: sigur ai o imunitate buna :))
RăspundețiȘtergereDaca renuntam si la vegeta toxica se bucura si mai mult ficatul
RăspundețiȘtergereMai mult ca sigur, dar foarte multa lume e dependenta de potentiatorii de arome. Eu incerc, pe cat posibil, sa folosesc legume proaspete. Dar iarna mancarurile pur si simplu n-au acelasi gust daca nu le "ajutam" putin. Evident, ramane la latitudinea fiecaruia daca foloseste sau nu asa ceva ;)
RăspundețiȘtergereDragul meu, multumesc! Cu ajutorul tau incet incet ma transform intr-o bucatareasa de top:-)
RăspundețiȘtergereCu placere, Lavinia! Inceputul e cel mai greu, dar apoi se poate accelera transformarea si poate nici nu vei mai avea nevoie de retetele mele :)
RăspundețiȘtergereFoarte buni ! Astazi am mancat asa ceva. merci pentru retete;
RăspundețiȘtergereCu placere, Elena! Te astept sa testezi si alte retete.
ȘtergereAm gatit astazi aceasta reteta si a iesit yummiiiii...multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereN-ai pentru ce, ma bucur ca ti-au placut cartofii preparati astfel.
ȘtergereImi place f.mult blogul tau si mai ales faptul ca fiecare reteta este explicata pas cu pas si e insotita mereu de poze ceea ce pt unii cred ca conteaza f.mult. Gasesc ca toate retele tale sunt "pe buzunarul" oricarui doritor sa le puna in practica iar asta e f.dragut. Am recomandat blogul tau tuturor verisoarelor mele proaspat casatorite si cu experienta aproape de zero in domeniul bucatariei si toate au fost f.incantate. Spor la gatit in continuare si asteptam noi si noi retete! :) Tamy
RăspundețiȘtergereImi place ca ai reusit sa descrii perfect blogul meu culinar :) Iti multumesc pentru recomandari, sper sa reveniti mereu cu placere. Si sa stii ca nu ma deranja deloc daca recomandai blogul si celorlalte verisoare, cele necasatorite... :D
ȘtergereAm facut aseara acesti cartofi si au iesit deliciosi
RăspundețiȘtergereBuna. Cartofii arata deliciosi. As vrea sa ii incerc astazi. Dar imi poti recomanda si o fripturica langa ei?
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Buna, Bianca. Desi, la cat de aspectuoasa este, cartofii ar fi cei care ar sta langa friptura, ti-as recomanda sa incerci un muschi impanat cu usturoi. Daca tot incingi cuptorul... :)
ȘtergereMultumesc mult si o zi splendida.
RăspundețiȘtergereCu placere, sper sa-ti placa.
ȘtergereAu fost foarte gustosi cartofiorii. Dar ca si friptura am ales Ciocanele de pui la cuptor care au fost delicioase si ele. A iesit o mancare incredibila. Multumesc inca o data.
RăspundețiȘtergereNu-i rea alegerea ciocanelelor, presupun ca ai renuntat la cartofii pe care i-am pus eu in tava la acea reteta :) Acum mi-am dat seama... mie n-are cum sa mi se para rea nicio alegere, din moment ce am publicat doar retetele care mi-au placut...
Ștergeretaiem cartofii barbateste :))))) f tare asta,doar ca eu o sa-i tai muiereste :))))) ms pt reteta
RăspundețiȘtergere:))) Ma mai prostesc si eu din cand in cand... de obicei o fac in comentariile retetei, insa vad ca-mi mai scapa uneori si in reteta cate-o mica "prosteala" d`asta. Sper ca ti-au placut cartofii cu cimbru.
ȘtergereSuper! Azi voi incerca!
RăspundețiȘtergere