Focaccia cu oregano

Focaccia cu oregano reteta
Ingrediente reteta Focaccia cu oregano:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare
  • un plic drojdie
  • pentru a unge focaccia:
  • o lingura oregano
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri apa
Focaccia cu oregano ingrediente reteta
Modul de preparare a retetei
Incalzim putin apa si o amestecam intr-un castron cu drojdia, uleiul, zaharul si sarea. Amestecam bine ingredientele iar dupa ce acestea se dizolva vom incepe sa adaugam treptat faina. Dupa ce incorporam toata faina, framantam cateva minute - aluatul de focaccia trebuie sa fie unul moale si nelipicios. Ungem cu ulei de masline tava in care urmeaza sa coacem focaccia si punem aluatul (in forma de bila) in centrul tavii. Lasam aluatul la crescut circa 20 de minute. Apoi, pentru a lua ulei din tava, intoarcem aluatul de focaccia si pe partea celalata si il mai lasam inca 20 de minute. Dupa ce aluatul de focaccia a crescut, ne ungem mainile cu ulei si il intindem uniform in tava (fara sa tragem de el) iar cu degetul apasam din loc in loc pana atingem tava. Focaccia necoapta trebuie sa fie groasa de aproximativ un deget. Amestecam cele trei linguri de ulei de masline cu apa apoi, cu ajutorul unei pensule, il intindem pe toata suprafata aluatului de focaccia si dupa aceea presaram uniform o lingura cu oregano. Uleiul trebuie sa fie din abundenta pe focaccia, deci sa nu va ganditi ca am tastat gresit cantitatea de ulei :) Mai lasam focaccia la crescut in tava cateva minute, apoi o bagam in cuptorul bine incins. O tinem la copt la foc mediu circa 20-30 de minute (pana cand se rumeneste). Dupa ce scoatem focaccia din cuptor, o acoperim cu un prosop si o tinem asa pana cand se raceste putin.
Focaccia cu oregano reteta
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de aluaturi sarate!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!

15 comentarii:

  1. neaparat trebuie incercata :D:D si astept o placinta cu mere ca am pofta.. poate te indupleci si ne arati si noua o reteta delicioasa pt placintica cu mere;))) nu ma supar daca ar fi si pentru placinta cu branza dulce si stafide:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am postat o prajitura cu dovleac. Poate-ti satisfac poftele cu ea, macar partial :D

    RăspundețiȘtergere
  3. da msi :D dar doar partial:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu gresesc, stiam ca la aluatul asta nu se pune drojdie... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. aveti cumva o carte de bucate pe piata

    imi plac retetele f mult

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu daca un bucatar italian pune sau nu drojdie in focaccia, stiu doar ca eu pun si rezultatul mi se pare satisfacator. Dar, daca-mi dai reteta si mi se pare ok, sunt dispus sa experimentez.

    Nu exista o carte pe piata, nu m-am gandit sa cer bani pe ceva ce deja ofer gratis :) In schimb am pe blog, sub fiecare reteta, un buton de "print" ;) Cred ca e mult mai avantajos, fiecare isi scoate la imprimanta doar retetele care-i plac cu adevarat, plus ca mai este si optiunea de a renunta la poze.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Anonim...cel care zicea ca nu se foloseste drojdie la foccacia: cauta retete la italieni, ai sa vezi ca peste tot se foloseste lievito di madre sau drojdie uscata (sau proaspata, de care gasesti)
    Alis

    RăspundețiȘtergere
  8. se pune drojdie in focaccio:: 25 grami di lievito di birra sbriciolato...

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc pentru confirmare. Imi pare putin rau ca n-a revenit cu reteta de focaccia fara drojdie, chiar ma facuse curios. Sbriciolato sau nu, birra merge de minune cu focaccia - am testat personal :D

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. La cate grade coacem? 2. Cum intindem in tava daca n-avem voie sa tragem? 3. Ati omis sa spuneti in reteta ca oregano se presara dupa ce am uns cu ulei blatul intins.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Coacem focaccia la 175 grade si 2.aluatul il intindem presandu-l / impingandu-l cu degetele dupa ce-l asezam in tava. Multumesc pentru atentionare, voi scrie acum in reteta momentul cand se presara oregano - noroc cu imaginile retetei :)

      Ștergere
    2. Foarte buna...ca si celelalte retete,de altfel,pe care pot spune ca le"experimentez" cu drag de fiecare data cand am oaspeti...cel mai mare succes l-a avut salata de paste si ton cu tzatziki....astept noutati,cu care sa-mi surprind prietenii:))))

      Ștergere
    3. :) Tocmai am venit cu noutatile asteptate si intamplator este vorba chiar de o ruda a focacciei: pizza calzone :D

      Ștergere
  11. Sa vedem ce imi iese o sa pun 2 poze cu ce scot din cuptor :)

    RăspundețiȘtergere

(nu e necesară înregistrarea, doar citirea reţetei 😉)