- 300 g carne de porc
- 2 ardei
- o ceapa
- 150 ml vin
- 3 catei usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- o lingura cimbru
- 2 oua (pentru 2 portii)
- 100 g branza telemea
- sare si piper
Taiem bucatele mici carnea de porc - pentru o tochitura cu un plus de savoare, ideal este ca bucatile de carne sa provina din parti diferite ale porcului. Tocam suvite cei doi ardei si ceapa si le punem la calit in cateva linguri de ulei.
Atunci cand legumele incep sa se inmoaie, adaugam si bucatelele de carne pe care le calim cinci-zece minute, apoi adaugam in tochitura paharul de vin si jumatate din lingura de cimbru. Lasam sa fiarba carnea in vin aproximativ zece minute apoi adaugam un pahar de apa si lasam in continuare tochitura la foc mediu.
Incercam bucatile de carne si, daca sunt fierte, adaugam cele doua linguri de pasta de tomate subtiate cu putina apa. Dupa aceea mai lasam tochitura de porc pe foc inca vreo cateva minute. La sfarsit, adaugam in tochitura celalata jumatate de lingura de cimbru si usturoiul maruntit. Tochitura de porc se serveste cu mamaliguta, un ou prajit si telema rasa.
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu carne de porc!
Pofta buna
Ți-a plăcut reţeta? Recomandă-o!
Si eu am in plan o tochitura.............tare buna mai este.
RăspundețiȘtergereMedi, eu planuiam de 3 luni sa fac o tochitura :) Am tot amanat-o pentru ca vroiam s-o prepar ca la carte, dar azi mi s-a facut pofta si am facut-o doar cu carne de porc. De obicei pun si pui, vita mi se pare prea tare si prea inchisa la culoare.
RăspundețiȘtergereMultumesc Bărbatule pentru aceasta rețeta delicioasa.
RăspundețiȘtergereCu placere, sper sa gasesti pe blog si alte retete care sa-ti faca cu ochiu` :)
RăspundețiȘtergereEste delicioasa tochitura, am incercat-o saptamana trecuta si de atunci viitorul meu sot ma intreaba tot timul cand o sa mai fac. Astazi i-am pregatit o mare surpriza :)),am facut din noua tochitura,abia astept sa vina de la serviciu sa-i vad reactia :p ! Maine o sa incerc faimoasele gogosi pufoase,sper sa nu ma fac de ras :P. Multumim pt retete!
RăspundețiȘtergereTochitura da dependenta, am simtit-o si eu pe pielea mea :)) N-ai de ce sa-ti faci griji, dar pentru incurajare, iti urez multa bafta maine cu gogosile!
Ștergerece fal de vin rosu sau alb
RăspundețiȘtergereEu pun vin rosu la tochitura de porc. Insa, daca n-am la indemana decat vin alb, il folosesc si pe acela, doar n-o sa respect acum cu sfintenie toate retetele si regulile :)
Ștergereseamana sau este tochitura dobrogeana?!
RăspundețiȘtergeremulumesc de reteta, ai mei au mancat ca haiducii...:))
RăspundețiȘtergereCu placere! M-ai cam pus pe ganduri, ar trebui sa redenumesc reteta, cred ca ar suna bine "tochitura haiduceasca" :))
ȘtergereOff in sfarsit....eram cam suparata ca azi trebuie sa gatesc dar nu stiam ce...iar tu ai postat 2 retete cu cartofi una dupa alta si nu mergea....asa ca am alergat prin retetele tale si m-am oprit la tochitura...ca sa nu mai spun ca m-am ales si cu meniul ptr weekend...pulpe umplute....plachie de peste si desert eclere..dar...intodeauna exista un dar...nu te pot dezamagi asa ca voi...:))adapta retetele...dar multumesc ptr inspiratie Lorena
RăspundețiȘtergereImi place meniul ales, chiar daca n-are deloc cartofi :) Cred ca nici n-ar mai trebui sa mentionezi ca le-ai adaptat, ci s-o faci doar atunci cand n-ai gasit ce sa adaptezi - asta daca s-o intampla cumva vreodata :))
ȘtergereSTI CE IMI PLACE LA TINE....CA STI SA PUNCTEZI LORENA
ȘtergereSint deja la a 4 a tura. Excelenta reteta, excelenta si tochitura. Mersi!
RăspundețiȘtergereN-ai pentru ce... la cat mai multe ture! :)
Ștergerebun bun bun...delicios..facut , mancat.
RăspundețiȘtergerearata grozav,tochitura e preferata sotului meu,dar nu am facut-o niciodata,intotdeauna cand meream la mare isi comanda tochitura,dar era si cu carnati ... o sa incerc si eu.deocamdata am facut cornulete cu dulceata ,o minune,mai ca ne-am batut pe cornuri, felicitari....
RăspundețiȘtergereSunt mai multe variante de tochitura, dar poti adauga carnati si in varianta mea, daca sotului ii place asa. Pana la urma, trebuie sa adaptam retetele in functie de gusturile noastre, nu gusturile in functie de retete :) Eu fiind chiar de la mare, sunt sanse mari ca tochitura mea sa-i fie pe plac sotului.
ȘtergereBuna rau....am facut si eu duminica , eu pun si o bucata de carne afumata ....si e f adevarat...da dependenta. Multumesc mult pentru ca ma ajuti mereu cand am nevoie de inspiratie .
RăspundețiȘtergereN-ai pentru ce, sper sa te fac sa scapi de dependenta de tochitura determinandu-te sa devii dependenta de o alta reteta :) E o metoda mult mai placuta decat internarea intr-o clinica, nu?
Ștergeremi-ar fi placut si mie un barbat la cratita, dar in lipsa acestuia ma bucur de barbatlacratita :)))
RăspundețiȘtergerebuna rau !!!
acum am terminat-o de preparat. sincer, este delicioasa.
multumesc,
tot nico
Hehe, nu stiu daca sa ma simt magulit sau nu... pentru ca ma uit si la partea mai putin plina a paharului, putand interpreta ca te multumesti cu mine strict datorita faptului ca nu gasesti exact ceea ce-ti doresti :P
ȘtergereStiind cat de buna este tochitura de porc, mi-e totusi mai usor sa vad partea plina a paharului :D Cu placere, Nico!